|
Sachertorte (Avusturya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39370
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
7,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
120 gr. un
140 gr. tereyağı
160 gr. şeker
180 gr. bitter çikolata
10 yumurta
1 kavanoz kayısı marmeladı
glasaj için:
200 gr. şeker
200 cl. su
200 gr. bitter çikolata
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın Beyazları derin bir kaba koyarak elektrikli yumurta çırpıcısı ile karbeyaz haline gelinceye kadar çırpın. Fırmı 130 derecede çok hafif ısıtın. Küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı su koyun. İçine çikolatayı kırarak atın ve çok hafif ateşte, yavaş yavaş karıştırarak eritin. Erimiş çikolatayı ılık tutun ki donmasın. Bu işlemi "bain-marie"de de yapabilirsiniz. Tereyağını şeker ile birlikte bir elektrikli çırpıcı ile krem haline gelinceye kadar çırpın.
İçine erimiş çikolatayı eklerin, iyice karıştırıp 8 yumurtanın sarısını tek tek kanama ilave edin. En son karbeyaz haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyin. Karışımı alttan üste doğru tahta bir kaşıkla devirerek karıştırın. Kaşığı karışımın içinde çevirerek karıştırmayın ki karbeyazlarınız kırılmasın. Daha sonra unu eleyin ve karışımın üzerıne yine alttan üste doğru çevirerek ekleyin. Pasta kabının dibini tereyağı ile yağlayın, dibine biraz un serpin ve unun fazlasını, pasta kabını ters çevirip, kabın altına vurarak alın.
Pasta kabına karışımınızı boşaltıp ılık fırında 1.5 saat pişirin. Pastanız pişince fırından alın, kabından çıkarıp, fırın ızgara telinde soğumaya bırakın. Izgara telini fırından çıkarmayı unutmayın.
Kayısı marmeladını küçük bir kapta eritin. Soğumuş pastayı ortasından enine olarak ikiye bölün. Marmeladı pastanın alt kısmının ortasına yayın. Pastanın üst kısmını kapatın.
Küçük bir kaba suyu şekerle birlikte koyup kaynatın. İçine bitter çikolatayı kırarak atın. Kısık ateşte tekrar birlikte kaynatın. Koyulaşınca pastanın üzerine yavaş yavaş dökün. Glasaj karışımınız ne kadar koyu olursa, pastanız o kadar güzel olur. Pasta soğuyup glasaj donduktan sonra, yanında çırpılmış krem ile servis yapın.
Fotoğraf "engel" tarafından gönderildi. 19.08.2016
|
Sacher Turta |
|
kuru soğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135640
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2018
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
5 adet yumurta sarısı
5 adet yumurta akı
200 gr bitter çikolata
3 kaşık kakao
1 bardaktan 1 parmak eksik toz şeker
¾ bardak un
100 gr. sütlü çikolata
100 gr. bitter çikolata
1 kutu krema
Dilediğiniz ölçüde kayısı marmelatı
Çok az kremayla karıştırılıp soğutulmuş erimiş çikolata
Keki için bitter çikolatayı benmari usulü eritin Ayrı bir yerde yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Margarini ekleyip tekrar çırpın. Erittiğiniz çikolatayı da sıcaklığı geçince katıp çırpın. Unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Karıştırın.
Ayırdığınız yumurta aklarını iyice çırpıp köpürtün. Tahta kaşıkla diğer karışıma katıp hafifçe karıştırın.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin. Bıçakla kontrol edin. Kekinizi iyice soğutup dinlendirmeniz gerekmekte.
Kremayı bir tencerede iyice kaynatın ancak yanmamasına dikkat etmeniz şart. Parçalanmış ya da para para olan çikolatalarınızı kremaya ekleyin eriyene dek karıştırın.
Diğer bir yandan marmelatınızı ya da reçelinizi hazırlayın. Ben kayısı reçelini taneleriyle blenderdan hafifçe geçirip öyle kullanıyorum.
Dinlenmiş kekinizi ikiye bölün. Arasına marmelatınızı iyice sürün. Kekin diğer yarısını üstüne kapattın. Tel bir ızgarayı bir tepsinin üzerine koyun ve pastanızı üstüne koyun. Kremalı çikolatanızı ortadan üzerine dökün ve kenarlarından da süzdürün ve donmasını bekleyin.
Daha sonra az kremayla erittiğiniz çikolatayı buzdolabında koyu kıvama getirip üzerine Sacher yazabilirsiniz.
|
Sachertorte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169675
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2023
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g bitter çikolata
6 yumurta akı
160 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
6 yumurta sarısı
1 su bardağı galeta unu
Dolgu:
125 g kayısı marmeladı
Üzeri için:
4 - 5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı su
200 g bitter çikolata
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
150 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 6 yumurta akını çırpma kabına alın ve mikser ile kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta tereyağını mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını teker teker, her birini 30 saniye çırparak ekleyin. Galeta unu ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin, mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. En son hazırladığınız yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşık ile yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin, araya marmelat sürüp tekrar kapatın ve servis tabağına alın.
Toz şeker ve suyu bir kaba alın, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin, çikolata eriyip karışım parlayıncaya kadar karıştırın ve kekin üzerine yayın.
50 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve keki süsleyin.
|
|