Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vişne Suyu Tarifleri > Reyhan Şerbeti (15 adet - 51,901 defa bakıldı)

Reyhan Şerbeti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Reyhan Şerbeti

Fatoş Çelik
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 15
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111385
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2015
2,198 defa indirildi / yazdırıldı




1 bağ reyhan
1 litre su
1 su bardağı şeker
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Suyu kaynatıyoruz içine 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı şeker ve 3 adet karanfil eklenir.
Kaynadıktan sonra ayıklanmış ve yıkanmış reyhan atılır, 2 dakika kaynatıp ateş kapatılır, tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Ilıyana kadar demlendikten sonra süzülerek şişelere doldurulur ve buzdolabına soğumaya kaldırılır.



Reyhan Şerbeti

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145401
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
591 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet mor reyhan
1 su bardağı toz şeker (miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
1,5 çay kaşığı limon tuzu
4 diş karanfil
2 adet çubuk tarçın
1,5 litre kaynar su

Reyhanları bol suyla yıkayın ve sularının süzülmesi için kenara alın.
Şeker, limon tuzu, karanfil ve çubuk tarçını tencereye alın.
Reyhanları da üzerine ekleyin.
Malzemelerin üzerine önceden kaynattığınız sıcak suyu dökün.
Şeker eriyene kadar karıştırın ve kapağını kapatıp şerbetinizi dinlenmeye bırakın.
Soğuduktan sonra süzüp sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın. Buzla servis edin.



Reyhan Şerbeti

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157388
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
10 tatlı kaşığı şeker
3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Dilediğiniz miktarda limon suyu

İlk olarak demet olan reyhanı bir tasın içerisine koyun ve içerisine birkaç damla sirke ekleyerek suyun içerisinde bekletin.
Daha sonra reyhanların iyice temizlenmesini sağlayın.
Reyhanları iyice yıkadıktan sonra bir tencerenin içerisine bir demet reyhanı ekleyerek, içerisine 1 litre su ilave edin.
Daha sonra tencerenin içerisine limon suyunu, çubuk tarçını ve karanfili ilave edin.
Malzemeleri ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını cam bir kapakla kapatın.
Reyhan şerbeti ilk olarak mavi, daha sonra mor, son olarak ise kırmızımsı bir renk alacaktır.
Karışımı 15 dk boyunca tencerede beklettikten sonra içerisindeki malzemeleri bir süzgeç yardımıyla süzerek servis edebilirsiniz.
Servis ederken içerisine buz eklemek tadının daha güzel ve serinletici olmasını sağlayacaktır.



Reyhan Şerbeti

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157849
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Yarım demet reyhan yaprağı
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
4-5 adet karanfil
5 su bardağı soğuk su

Reyhan yapraklarını yıkayıp kurulayın. Daha sonra tozşeker ve limon suyu ile ovalayıp tencereye alın. Üzerine su ve karanfil ilave edip 5 dakika kaynatın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra servis yapın.



Reyhan Şerbeti

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159085
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
353 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
1,5 su bardağı toz şeker
2 litre sıcak su
4 adet karanfil
1 çay kaşığı limon tuzu

Reyhanı güzelce yıkayıp temizleyin.
Şeker, limon tuzu ve sıcak suyu bir sürahiye alın. Şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra reyhan ve karanfili ilave edip karıştırın.
Bir süre beklettikten sonra suyunu süzün ve soğuması için buzdolabına koyun.
Reyhan şerbetinizi içine buz ekleyerek servis edebilirsiniz.



Reyhan Şerbeti

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163097
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
1.5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı silme limon tuzu
2 litre sıcak su

Öncelikle reyhanı iyice yıkayın. Bir sürahinin içerisine şekeri, limon tuzunu koyun ve üzerine de kaynamış sıcak suyu boşaltın. Toz şeker ve limon tuzu eriyinceye kadar kaşıkla iyice karıştırın. Reyhanı birkaç parçaya bölün ve karışıma ekleyin. Üzerini örterek yaklaşık 5 saat bekletin. 1 gün sonra ince bir tel süzgeç yardımıyla süzgeçten geçirin. Buzdolabına koyarak iyice soğutun. Şerbetiniz hazır.



Reyhan Şerbeti

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167142
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
3/4 su bardağı şeker
2 çay kaşığı limon tuzu
4 diş kuru karanfil
3 adet çubuk tarçın
6 su bardağı kaynar su

Reyhan demetini bağın üzerinden keselim.
Bol su ile yıkayıp durulanması için bir kenara kaldıralım.
Bir tencereye hazırladığınız malzemelerden şeker, limon tuzu, karanfil ve tarçını ekleyelim.
Üstüne durulanmaya bıraktığınız reyhanları ekleyip kaynattığınız suyu dökelim.
Şeker eriyinceye kadar güzelce karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.
Soğuduktan sonra şerbeti süzüp bir sürahiye koyalım.
Ardından şerbeti süzerek bir sürahiye alıp soğuması için dolaba koyalım.



Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167643
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
184 defa indirildi / yazdırıldı




2 litre sıcak su
1 demet reyhan
2 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
Yarım limonun suyu

Reyhanları ayıklayıp güzelce yıkayın.
Suyu kaynatın.
Büyük bir kapta reyhan, limon ve şekeri ovun.
Daha sonra tarçın ve karanfili de ekleyin.
Son olarak karışımın üzerine sıcak suyu ilave edip karıştırın.
Soğuyunca süzüp bir şişe veya sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.08.2023


Reyhan Şerbeti

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171445
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023
171 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

yarım demet taze reyhan
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet limon tuzu
2,5 su bardağı kaynar su

Reyhanları kalın saplarından ayırıp iyice yıkayın ve süzün. Suyu kaynatın.
Toz şeker ve limon tuzunu sürahiye koyun. Reyhanları sürahinin içine ekleyin. Üzerine kaynattığımız suyu ilave edin ve kapağını kapatın.3 saatin sonunda şerbetimiz hazır. rengi istediğimiz gibi oldu. İçinden reyhanları süzüp şerbeti soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.


Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174009
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
155 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
2 litre sıcak su
1,5 çay bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Yarım limonun suyu

Reyhanı güzelce yıkayıp temizleyin.
Üzerine şeker, limon suyu, karanfil ve tarçını ekleyip sıcak suyunu ilave edin.
Bir süre dinlendirdikten sonra suyunu süzün ve soğuması için buzdolabına koyun.
Şerbetinizi buz ekleyerek servis edebilirsiniz.



Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174042
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




5 ila 6 adet limon tuzu
1 demet reyhan
6 su bardağı sıcak su
6 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı sevmeyenler 4 yemek kaşığı olarak da tercih edebilirler)

Öncelikle reyhanlar güzelce yıkanır ve tencereye yerleştirilir.
Akabinde üzerine kaynamış sıcak su, şeker ve limon tuzu eklenir.
Sonra toz şeker eriyene kadar karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır.
Ayrıca işlemler esnasında şerbet kaynatılmaz. Sıcak suyun içerisinde bekletilerek hazırlanır.
Akabinde soğumaya bırakılır.
Devamında tencerenin içerisindeki reyhanlar süzgeç ile süzülerek çıkartılır.
Sonrasında güzelce soğutulan şerbet tüketilebilir.



Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175213
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük demet taze reyhan yaprağı
6 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
İsteğe göre 1 çubuk tarçın
Buz

Bir tencereye 6 su bardağı suyu ekleyin kaynatın. Ardından altını kapatıp reyhanları ve şekeri ekleyin karıştırın. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde limonu ekleyin. Eğer tarçın koyacaksanız onu da bu aşamada ekleyin. Karışımı süzgeçle süzün. Elde ettiğiniz şerbeti sürahiye aktarın. Buzdolabında 2 saat soğumasını bekleyin. Servis yapmadan önce bardaklara buz koyun üzerine soğuk reyhan şerbeti koyun.



Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177111
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 lt sıcak su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 demet reyhan (sapı ve yaprağı birlikte)
Yarım limon suyu
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil

Öncelikle reyhanları saplarıyla birlikte temizleyip, yıkayın. Süzdükten sonra geniş bir tencerenin içine alın. Üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın ve soğumaya bırakın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Kaynamış suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet. Soğuduktan sonra şerbeti süzün. Sürahiye koyup, buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.



Reyhan Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179365
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 demet taze reyhan
1,5 litre su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
3-4 adet karanfil (isteğe bağlı)

Taze reyhanları iyice yıkayın ve saplarından ayırın. Reyhan yapraklarını geniş bir kaba alın.
1,5 litre suyu bir tencerede kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını kapatın ve reyhan yapraklarını suya ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Demlenen reyhan suyu henüz sıcakken, toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ve limon tuzunu ekleyin. Limon tuzu, şerbete ekstra bir ferahlık katacaktır ancak tercih etmeyenler kullanmayabilir.
Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırarak iyice soğumasını bekleyin. Şerbetin tam lezzetini alması için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuyan reyhan şerbetini süzgeç yardımıyla süzerek bardaklara doldurun. Dilerseniz, servis ederken içine birkaç buz küpü ve taze reyhan yaprağı ekleyebilirsiniz.



Reyhan Şerbeti

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179517
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
122 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet reyhan
6 su bardağı sıcak su
5-6 adet limon tuzu
6 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı gelirse, 4 yemek kaşığı da kullanılabilir)

Reyhanlar güzelce yıkanır ve tencereye yerleştirilir.
Üzerine kaynamış sıcak su, şeker ve limon tuzu eklenir.
Toz şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır. Bu noktada kesinlikle kaynatılmaması gerekiyor. Çünkü reyhan şerbeti, haşlama yöntemi ile yani sıcak suda bekletilerek yapılıyor.
Bu şekilde soğumaya bırakılır.
Ardından reyhanlar süzgeç ile süzülerek çıkartılır.
Güzelce soğutulduktan sonra hazırlanan reyhan şerbeti tarifi tüketilebilir.







Reyhan Şerbeti Tarifleri Vişne Suyu Tarifleri



(15 adet Reyhan Şerbeti 51,901 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort