| 
 
| 
 
 
 | 
 
Püreli Tavuk | 
 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77776 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012 
1,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
20 gram kaşar peynir
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
2 dal biberiye
 
1 çorba kaşığı kekik
 
2 çorba kaşığı tane karabiberi
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Haşlanmış patatesleri, püre haline gelinceye kadar tereyağı ve sütle ezin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Bu arada biberiye, karabiber ve kekiği bir kabın içinde harmanlayın. Bu baharat karışımını tavuk etinin her tarafına serpip elinizle yedirin, ardından tereyağında çevirerek kızartın. Fırın kabına alıp 200 derecede 20 dakika daha pişirin. Püreyle birlikte servis tabağına alıp ikram edin. Aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın şeftali" tarafından gönderildi. 02.06.2019
  
 | 
 
Püreli Tavuk | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124791 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2017 
1,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.hurriyetaile.com
 
 
4 adet tavuk budu
 
4 adet kuru orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Patates püresi için:
 
6 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyup, haşlayın. Haşlanmış patatesleri çatalla ezip tereyağ ekleyip, tuz ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tavuk butlarını yıkayın. Tavaya tereyağ koyup, tavuğu iki taraflı kızartın ve bir kenara alın. Aynı yağda halka şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Hardal, karabiber, tuz, un ve kızarttığınız tavuklarla birlikte 2 bardak su ekleyip, 15 dakika pişirin. Büyük bir servis tabağına hazırladığınız patates püresini koyun. Pürenin üstüne de soslu tavuğu yerleştirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Püreli Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |