| 
 
 
 | 
Patates Püreli Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170811 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2023 
190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet iri patates
 
Kaşar peyniri
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
5 adet tavuk but
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede iri küp şeklinde doğradığımız tavukları hafif yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşar peynirinin bir bölümünü ve tereyağını patatese ekleyip iyice eziyoruz. Üzerine tavukları yerleştiriyoruz. Kaşar peynirinin kalanını ve kavurduğumuz salçayı ekleyip 180 derece fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar fırında 15 dakika tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkarıp servis ediyoruz.
  
 | 
Püreli Tavuk | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124791 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2017 
1,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyetaile.com
 
 
4 adet tavuk budu
 
4 adet kuru orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Patates püresi için:
 
6 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyup, haşlayın. Haşlanmış patatesleri çatalla ezip tereyağ ekleyip, tuz ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tavuk butlarını yıkayın. Tavaya tereyağ koyup, tavuğu iki taraflı kızartın ve bir kenara alın. Aynı yağda halka şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Hardal, karabiber, tuz, un ve kızarttığınız tavuklarla birlikte 2 bardak su ekleyip, 15 dakika pişirin. Büyük bir servis tabağına hazırladığınız patates püresini koyun. Pürenin üstüne de soslu tavuğu yerleştirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Püreli Tavuk | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77776 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012 
1,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
20 gram kaşar peynir
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
2 dal biberiye
 
1 çorba kaşığı kekik
 
2 çorba kaşığı tane karabiberi
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Haşlanmış patatesleri, püre haline gelinceye kadar tereyağı ve sütle ezin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Bu arada biberiye, karabiber ve kekiği bir kabın içinde harmanlayın. Bu baharat karışımını tavuk etinin her tarafına serpip elinizle yedirin, ardından tereyağında çevirerek kızartın. Fırın kabına alıp 200 derecede 20 dakika daha pişirin. Püreyle birlikte servis tabağına alıp ikram edin. Aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın şeftali" tarafından gönderildi. 02.06.2019
  
 | 
Püreli Tavuk | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23538 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
2,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kilo patates
 
2 kaşık tereyağı
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 orta boy tavuk
 
2 kaşık salça
 
 
Patatesleri bir tencerede haşlayıp, kabukların soyun. Rendeleyip tencerede tereyağı ve tuz katarak kavuran. Kaşıkla, ezerek iyice püre haline getirip, yağlanmış fırın tepsisine yayın. Tütsülenmiş, haşlanmış tavuğu kemiklerinden çıkarıp, iri parçalara bölün. Tavuk parçalarını pürenin üzerine yerleştirin. 2 kaşık salçayı sulandırıp tavuğun üstüne dökün. Kızgın fırına verip pişirin.
  
 | 
Püreli Tavuk | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3003 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta irilikte patates
 
1/5 litre süt
 
200 gram tereyağı
 
1 kilo tavuk fleto
 
1 baş soğan
 
tuz
 
karabiber
 
kimyon
 
kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın. Daha sonra haşlanan patatesleri tel süzgeçten geçirip tereyağını ve sütünü ilave edelim. Hepsini karıştırarak püre haline getirin ve tuzu ilave ederek bırakın. Diğer taraftan tavukları kuşbaşı doğrayıp, bir baş soğanla ve zeytinyağı ile kavurun.Salçasını baharatlarını ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kavurun. Servis tabağına püreyi yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuğu ilave ederek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |