| 
 
 
 | 
Pratik Börek | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc467 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2005 
4,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
2 adet sosis
 
4 dilim sucuk
 
2 adet sivri biber
 
1 su bardağı taze kaşar rendesi
 
sıvıyağ
 
 
Yanmaz bir tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Yufkayı kenarları dışarıda kalacak biçimde tavaya yerleştirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış sucukları, sosisleri, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince kıyılmış biberleri ve rendelenmiş kaşarı koyun. Ayrı bir kapta 1 adet yumurtayı ve 1 su bardağı sütü çırpın. Yufkanın içindeki malzemelerin üzerine dökün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirecek şekilde kapatın, daha sonra buzdolabına koyun 15 dakika bekletin. Böreği az sıvıyağ ilave ederek arkalı önlü kızartın servis yapın.
 
 
 ML® Tembel Böreği için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Pratik Börek | 
  | 
Huriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15520 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı eritimmiş, soğutulmuş margarin
 
1 su bardağı rende beyaz peynir
 
 
Yufkaları elinizle parçalayın, diğer bütün malzemelerle karıştırıp bulamaç yapın ve buz dolabında 1 saat dinlendirin. Süre sonunda dolaptan alıp yağlanmış tepsiye homojen olarak yayın ve fırına verin.
 
 
 ML® Çabuk Börek için tıklayın
 
  
 | 
Kolay börek | 
  | 
Siyah Lale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16323 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Malzemesi 
 
1-2 yufka
 
2 su bardağı süt, 
 
3 yumurta
 
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin 
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Derin bir kapta süt, yumurta, karbonat, erimiş margarin ve beyaz peyniri karıştırın. Yufkaları küçük parçalara ayırıp sütlü karışıma ilave edin ve yavaş yavaş karıştırın.
 
Fırın kalıbını yağlayıp yufkalı karışımı yayın. 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine kaşar peynirini serpin.
 
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Kolay Su Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Pratik Börek | 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17454 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007 
2,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
yarım su bardağı süt
 
yarım su bardağı sıvı yağ
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı, kenarları dışarıda kalacak biçimde yayın. Yumurta, sıvı yağ ve sütü derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımdan çok az ayırarak yufkanın üzerine sürün. Peyniri yayın. Kalan yufkayı küçük küçük parçalayıp peynirlerin üzerine koyun. Yufkanın dışarıda kalan kenarlarını da içeri doğru katlayın. Artan karışımı yufkanın üzerine sürün, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 ML® Fiyonk Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Pratik Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159294 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250-300 gram beyaz peynir
 
3 adet yumurta
 
5 adet yufka
 
1 demet maydanoz
 
Kırmızı pul biber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Bir kabın içinde beyaz peyniri iyice ezin. Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün. İnce ince kıyılmış maydanozu ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Bu karışımı üst üste konmuş 5 tane yufkanın bir yarısına döküp yayın. Boş kalan diğer kısmı, dolu kısma (peynirli karışımın üstüne) doğru kapatın. Baklava dilimleri şeklinde kesin. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |