Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Pot au Feu (3 adet - 95,978 defa bakıldı)

Pot au Feu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


POT AU FEU

şiar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc56988
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
3,246 defa indirildi / yazdırıldı




Bir kilo et
200 gram havuç
150 gram şalgam
200 gram pırasa
3 baş soğan
birkaç diş sarımsak
30 gram yaban havucu
25 gram kereviz
2,5 litre su
15 gram tuz

Önce, etin kemiklerini çıkarıp tencerenin dibine yerleştirmeli. Ve etleri kemiklerin üzerine koymalıdır.
Yazılı miktar suyu koymalı ve kaynatmalıdır. Meydana gelen köpükleri atmalıdır.
Et suyu berrak bir renk alıncaya kadar bir iki defa yarımşar litre su daha katmalıdır. Sonra, soyulmuş ve kesilmiş sebzeleri de tencereye atıp hemen üç saat kadar orta hararette ateşte pişirmelidir.

Not: Bu suretle hazırlanan tertip içinde haddizatında et suyu, söğüş ve sebze gibi, üç çeşit yemek vardır. Ve kalori kuvveti de bir yerde toplanmıştır. Lâkin, bizde bu tertip (türlü) tâbir ettiğimiz sebze yemeklerimize benzemekle beraber rağbet bulmamıştır.


Pot au Feu

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15436
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2007
2,473 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr. sokum (sığır)
500 gr. döş orta kısımdan enine kesilmiş (sığır)
2 adet pırasanın beyazı
3 adet iri şalgam
2 adet iri havuç
Tuz
1 kaval kemiği (sığır)
Küçük bir parça tülbende sarılmış kabuğu ile bir adet soğan iki adet karanfil

Sebzeleri temizleyip pırasayı küçük parmak büyüklüğünde parçalara kesip dikine dörde yarınız
Havuç ve şalgamı küçük parmak büyüklüğünde dilimleyip köşelerine soyar gibi hafifçe kesiniz, hepsini temiz bir parça tülbente koyup bohça gibi ağzını bağlayınız
Kaval kemiğini iliği ile parçalamadan iki parmak eninde parçalara kesip muhafaza ediniz
Etleri bir tencereye koyup üzerlerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşte bir kere kaynatıp ateşten alınız, suyunu süzdürüp etleri yıkayıp başka bir tencereye koyunuz
Tuzu ilâve edip etlerin üzerini beş parmak kapatıncaya kadar etsuyu yoksa su ile doldurup su seviyesine bir işaret koyunuz
Tülbente koyulmuş soğanlı baharatı ve tülbentteki sebzeleri ilâve ediniz, ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ediniz, suyu işaret yerinden eksildikçe üzerine kaynar su ilâve ediniz
Sebzeleri bir saat sonra çıkarıp muhafaza ediniz
Etleri kalitelerine göre iki üç saat kontrol ederek pişirip ateşten alınız
Soğanlı baharat torbasını çıkarıp atınız
Kapaklı çukur bir güvece dibine ilikli kemikleri üzerine dilimleyerek etleri ve üzerine sebzeleri ve etin suyunu koyarak servis ediniz
Yanında garnitür olarak ince dilimlenip kızarmış küçük ekmek, mayonezsiz kereviz salatası (refor Bayır turpu diğer ismi (acırga), hardallı kornişon turşu ve kızarmış küçük dilim ekmekle (kruton) servis ediniz.


POT AU FEU (Fransa)

beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc33043
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,104 defa indirildi / yazdırıldı




GELENEKSEL FRANSIZ ÇORBASI

Malzemesi:
1,5 kg. kemikli parça sığır eti
4,5 litre su
2 çorba kaşığı tuz
2-3 adet havuç
1 adet beyaz turp
5-6 adet taze soğan
1 defne yaprağı
1 adet kuru karanfil
1 adet havuç

Hazırlanışı:
Parça etleri yıkayıp büyük bir tencereye koyun. Üzerini : örtecek kadar su ilave edip, 5 dakika pişirin. Sonra et parçalarını sudan çıkarın ve ayrı bir tarafa koyun. Eti bir tencereye koyup suyu ve tuzu ilave edin. Tencereyi ateşe oturtup, kaynatın. Etin üzerinde meydana gelen köpükleri ara sıra bir süzgeç ile alın. Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte etleri 1,5 saat kadar kaynatın. Bu arada sebzeleri küçük parçalar halinde kesin ve etlere ilave ederek 1 saat daha kaynatın. Defne yaprağını ve karanfili çorbadan çıkarın.






Pot au Feu Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(3 adet Pot au Feu 95,978 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort