| 
 
| 
 
 
 | 
 
Poşette Sebzeli Tavuk | 
 
  | 
lezzet dünyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54446 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010 
3,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
350 gr. kuşbaşı tavuk veya hindi eti
 
3 orta boy patates (arzuya göre) 6-7 arpacık soğan
 
1 orta boy havuç
 
100 gr. bezelye (haşlanmış)
 
2-3 diş sarımsak
 
1/2 çorba kaşığı un
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
tuz
 
karabiber
 
kekik
 
 
Patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Havucu yuvarlak dilimleyelim, arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım, haşlanmış bezelyelerin suyunu süzelim. Sebzelere tavuk etlerini, sıvı yağı, tuz ve karabiberi, kekiği ekleyip karıştıralım. Fırın torbasına un serpip çalkalayarak unun fazlasını silkeleyelim. Etli sebzeli harcı içine doldurup torbanın ağzını kendi teli ile kapatalım ve fırın kabına yatık bir şekilde yerleştirelim. Torbanın üst kısmını çatalla birkaç yerinden delerek 200°'de ısıtılmış fırında etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirip servis yapalım.
 
 
Not: Diyet yapıyorsanız, yemeği yağ kullanmadan da pişirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Poşette Sebzeli Tavuk Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |