| 
 
 
 | 
Piyaz | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1077 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2006 
4,205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kuru fasulye
 
1 iri piyazlık doğranmış soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 iri domates
 
1 dolmalık biber
 
1 bağ kıyılmış maydanoz
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
bir kaç çekirdekleri çıkarılmış zeytin
 
1 kahve fincanı sirke
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
 
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi pişirip ateşten alın. Biberleri kibrit çöpü gibi doğrayın, soğanla ve tuzun yarısıyla ovup yıkayıp bir kaba alın. Domateslerin kabuklarını soyup, dörde dilin. Fasuyeleri süzüp bir kaba alın. Domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Yumurtaları soyup dörde dilin. Fasulyeleri süzüp bir kaba alın, maydanoz, soğan, biber, tuz, sirke ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Servis tabaklarına alınca domates, zeytin ve yumurta ile süsleyin.
 
 
 ML® Fasulye Piyazı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102023 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet taze soğan
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
3 domates
 
2 çay bardağı ceviz içi
 
1 limon
 
1 soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
İstenirse maydanoz
 
 
Öncelikle fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Cevizleri ince kıyıp üzerine serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Hatice Özyol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104567 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015 
2,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
1 demet taze soğan
 
2 adet sivri biber
 
3 adet domates
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
 
Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu, sirke ve zeytinyağını gezdirip karıştırın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
  
 | 
Piyaz | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123587 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Kuru Fasulye  150 gr
 
Domates  250 gr
 
Biber  150 gr
 
Yumurta (haşlanmış)  100 gr (2 adet)
 
Soğan  80 gr
 
Zeytinyağı  50 ml
 
Su  1,5 Lt
 
Maydanoz  10 gr
 
Tuz (isteğe göre)
 
Baharatlar
 
Limon suyu  20 ml
 
 
Fasulyeyi 1 saat sıcak suda bekletin. Domatesleri ve tatlı biberi 1,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Soğanı ince piyazlik olarak doğrayın.
 
Yumurtaları uzunlamasına 6 parçaya kesin. Maydanozu bıçakla ince doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, fasulye koyun ve tuz ekleyin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Haşlanmış fasulyeyi kevgire dökün.
 
Fasulye, domates, biber ve soğanı ayrı kapta karıştırın. Salataya limon suyu, zeytin yağı, tuz ve baharat ekleyin. Servis yapmadan önce yumurta ve maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
güzel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134620 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018 
866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuru fasulye
 
6-7 sap taze soğan
 
5 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı kadar tuz
 
1 adet limon suyu
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
İlk olarak kuru fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz. Sonra taze soğanları doğruyoruz. Yumurtalarıda haşlıyoruz. Onlar da haşlanınca doğruyoruz. Soğuyan fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Sonra diğer tüm malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142609 
Gönderme Tarihi: 10.May.2019 
665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet beyaz soğan
 
2 adet sivri biber
 
Maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Sos için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 adet limonun suyu
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatarak bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek tencereye alın. Üstünü örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın ya da düdüklüde kısa sürede pişirin.
 
Fasulyeleri süzerek kaba alın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu karıştırarak sıcak fasulyeye sosu çekmesi için ekleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkararak temizleyin ve incecik halka halka doğrayın.
 
İsteğe göre taze soğan ve maydanoz kıyarak, pul biber ve haşlanıp doğranmış yumurta ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
bambucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2019 
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144806 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019 
824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
2 dal taze soğan
 
1 adet domates
 
4 tutam maydanoz
 
1 adet limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Sumak
 
 
1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
 
Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.
 
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
 
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.
 
Domatesi de küp küp doğrayın.
 
Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.
 
Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.
 
Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149272 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı haşlanmış fasulye
 
1 soğan
 
1 domates
 
1 tutam maydanoz
 
½ limon suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle fasulyeyi haşlayın.
 
Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
 
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
 
Doğradığınız malzemeleri haşlanmış ve soğumuş fasulyenin içine ekleyin.
 
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152026 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
 
2 orta boy soğan
 
1 orta boy domates
 
2 adet yeşil biber
 
Yarım demet maydanoz
 
Sosu için:
 
Yarım limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2-3 yemek kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Haşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın. Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın. Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın. Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin. Tuzu ekleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Piyazı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152551 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 su bardağı kuru fasulye 
 
2 adet orta boy kuru soğan 
 
Yarım demet maydanoz 
 
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı sirke ya da 1 limon suyu 
 
Tuz
 
Pul biber 
 
 
Fasulye bir gece önceden ıslatılır. 
 
Yıkanıp haşlanır. 
 
Soğanlar soyulup yıkandıktan sonra yarım halka şeklinde ince doğranır.
 
Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır.
 
Bir kabın içerisinde kuru fasulye, soğan, pul biber, tuz, zeytinyağı ve limon ya da sirke karıştırılır.
 
Servis tabağına alınarak üzerine maydanoz serpilir.
 
 
Not: Izgara köftelerin yanında servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153328 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020 
737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 baş kırmızı soğan
 
4 sap taze soğan
 
2 katı haşlanmış yumurta
 
Kırmızı pul biber
 
Maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
 
Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
 
Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
 
Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
 
Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
 
Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156861 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye (şeker fasulye)
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet orta boy domates
 
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Sos için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı sirke
 
Yarım limon suyu
 
Tuz
 
 
Fasulye geceden ıslatılır.
 
Islatılan fasulye bir tencerede kısık ateşte haşlamaya bırakılır.
 
Lezzetli olması açısından azar azar eşit oranda tuz ve şeker atılır.
 
Pişince soğuk suya tutmadan kendi suyunda soğumaya bırakılmalıdır.
 
Aşırı pişmemesi gereklidir.
 
O nedenle arada kontrol etmek gereklidir.
 
Fasulye kıvama geldiğinde soğuması için bırakılır.
 
Soğuyan fasulye süzülerek bir kaba alınır.
 
Soğanlar piyazlık doğranır, domateslerin kabuğu soyulur, maydanozlar da doğranarak fasulyeye ilave edilir.
 
Zeytinyağı, limon, sirke ve tuz eklenerek karıştırılır.
 
Servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Piyazı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175096 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 
1 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
10 dal maydanoz
 
Sosu için;
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım tatlı kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kabuğu soyulmuş soğan piyazlık doğranır. Ardından yeşil biberler halka şeklinde doğranır.
 
Domatesler küp küp olacak şekilde doğranır.
 
Maydanozlar en ince olacak şekilde kıyılır.
 
Genişçe bir kasede haşlanmış kuru fasulyeler, doğranmış domates, soğan ve biberler karıştırılır. İnce ince doğradığınız maydanozlar eklenir.
 
En son zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuz eklenir tekrar karıştırılır. Dilerseniz sos malzemelerini ayrı bir kase içerisinde karıştırıp daha sonra ekleyebilirsiniz
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |