Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Portakal Salatası Tarifleri > Piyaz (42 adet - 2,900,810 defa bakıldı)

Piyaz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulyeli Piyaz

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7507
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006
6,124 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
150 gram kuru fasulye,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet orta boy domates,
3 adet yeşil sivribiber,
yarım demet maydanoz,
2 adet haşlanmış yumurta,
bir miktar su,
siyah zeytin,
yeterince tuz.

Hazırlanışı:
Fasulyeler bir gece önceden suda bekletildikten sonra süzülür. Su dolu tencereye alınarak tuz ilave edildikten sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fasulyeler piştikten sonra suyu süzülür ve bir kaba boşaltılır. Üzerine sirke dökülerek bir müddet bekletilir. Soğanlar ince ince kıyılıp tuz eklenerek ovulur. Bol suda yıkanarak süzülür. Kabukları soyulmuş domates, yeşil sivribiber ve maydanoz doğranır. Hepsi birden servis tabağına alınan fasulyenin üzerine konulur. Zeytinyağı gezdirilip tuz serpilir. Ay şeklinde kesilmiş yumurta ve zeytin ile süslenerek servis yapılır.


Kuru Fasulye Piyazı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36962
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
4,611 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 bardak kuru fasulye
1 demet maydanoz
2 domates
1 baş kuru soğan (yeşil soğan da kullanılabilir)
3-4 adet yeşil sivri biber
1 limon suyu
Tuz, karabiber
1 haşlanmış yumurta

Fasulyeler bir gece önceden bol soğuk suya konur. Ertesi gün haşlanır. Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Kuru soğanlar ay şeklinde doğranıp biraz tuzla ovulur ve yıkanıp, sıkılır. Yeşil biberler de ince ince doğranır. Tüm malzeme harmanlanır ve üzerine süslemek için haşlanmış, yuvarlak yuvarlak dilimlenmiş yumurtalar konur.


Piyaz

gülbin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc1077
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2006
4,075 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kuru fasulye
1 iri piyazlık doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3 iri domates
1 dolmalık biber
1 bağ kıyılmış maydanoz
3 adet haşlanmış yumurta
bir kaç çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı

Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi pişirip ateşten alın. Biberleri kibrit çöpü gibi doğrayın, soğanla ve tuzun yarısıyla ovup yıkayıp bir kaba alın. Domateslerin kabuklarını soyup, dörde dilin. Fasuyeleri süzüp bir kaba alın. Domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Yumurtaları soyup dörde dilin. Fasulyeleri süzüp bir kaba alın, maydanoz, soğan, biber, tuz, sirke ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Servis tabaklarına alınca domates, zeytin ve yumurta ile süsleyin.


ML® Fasulye Piyazı için tıklayın




Fasulye Piyazı

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc7012
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2006
3,625 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 su bardağı kuru fasulye,
2 orta boy kuru soğan,
2 orta boy domates,
2 sivri biber,
2 küçük salatalık turşusu,
2 yumurta,
yarım demet maydanoz,
8-10 siyah zeytin,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı sumak.

Yapılışı:
Fasulyeleri bir güzel haşlayın, bir salata kabına alın. Soğumaya başlamadan üzerine zeytinyağını döküp karıştırın. Yumurtaları 10 dakika haşlayın ve herbirini dört dilime ayırın. Soğanlan yarım ay şeklinde ince ince doğrayın, bir kaba alın, üzerlerine tuz dökerek parmaklanızla ovun, yıkayın ve süzün. Domatesin kabuklarını soyun, çekirdekierini çıkarın ve yarım halkalar şeklinde doğrayın. Biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın ve yuvarlak doğrayın. Biber turşularını. Küp şeklinde kesin. Maydanozun dallarını atıp yapraklarını ince kıyın. Sebzeleri zeytinyağını içmiş olan fasulyelere katın, limon suyu ve tuzu ekleyin, karıştırıp servis tabağına alın. Piyazi yumurtalar ve zeytinler ile süsleyin, üzerine sumak serpin ve sofraya getirin.


ML® Nohut Piyazı için tıklayın


FASÜLYE PİYAZI

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75615
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,315 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

250 gram kuru fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet büyük boy domates
15 adet siyah zeytin
1/2 demet maydanoz
3 adet haşlanmış lop yumurta
İnce tuz
Üzerine dökmek için:
Sirke
Zeytinyağı

8-10 saat önceden ıslattığımız kuru fasulyelerin, suyunu dökelim ve tekrar suya koyarak, bir tencerede yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalım.
Haşladığımız fasulyelerin suyunu süzüp, büyük bir servis tabağının üzerine yayalım.
Piyazlık kıydığımız kuru soğanı, 1 tatlı kaşığı tuz ile ovduktan sonra yıkayıp, kıydığımız maydanozlar ile karıştıralım.
Soğanları, fasulyelerin üzerine yayalım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ikiye böldükten sonra, dilimleyip, piyazın etrafına dizelim.
Dörde böldüğümüz katı yumurtaları ve siyah zeytinleri güzel bir şekilde tabağa yerleştirelim.
Sirke ile sıvıyağı karıştırıp, yeterince tuz ilave ettikten sonra, piyazımızı üzerine bolca dökelim.
Biraz da pulkırmızıbiber serpip, servis yapalım.

Not: Domatesleri ve yumurtaları kuşbaşı kesip, diğer bütün malzemeler ile harmanlayarak karıştırıp da servis yapabilirsiniz.


Piyaz

MeryemYücel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2005
Mesajlar: 29
Şehir: Nallıhan
Kısa URL: https://ml.md/lc3840
Gönderme Tarihi: 17.May.2006
3,304 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardagi Sirke
1 Adet Iri Sogan
1 Demet Maydanoz
Sos Için
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kasigi Sirke
6 Çorba Kasigi Zeytinyagi
Süslemek Için
2 Orta Boy Domates
2 Kati Haslanmis Yumurta

YAPILIŞI
1 gün önceden islatilmis fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak asacak kadar soguk su koyup, harli ateste bir tasim kaynatin. Agir ateste yumusayincaya kadar pisirin. Pisme suyunda ilinmaya birakin. Süzdürüp çukur bir kaba alin. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatin. Fasulyeleri yaklasik 2 saat sirke içinde dinlenmeye birakin.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karistirin. Sürekli çirparak zeytinyağıni yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.
Piyazlik kesilmis soğan ve iri kiyilmis maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karistirin. Piyazi bir servis kabina aktarip domates, haslanmis yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapin.


ML® Pirinçli Fasulye Piyazı için tıklayın


PİYAZ

sude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc2960
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,276 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
Kuru Fasülye 500 gr
Soğan 200 gr
Domates 200 gr
Maydanoz 1/2 bağ
Yumurta 3-4 Tane
Tahin 500gr
Sirke 1 su bardagı
Limon Suyu 1/2 su bardağı
Sarımsak 1-2 diş
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Önceden ıslatılmış fasülyeleri yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğanları julien (yarım ay şeklide) doğrayın. Domatesleri mirpoix (küp küp) şekilde dograyıp, süzdüğümü fasülyelerle birlikte domatesleri ve soğanları karıştırın. Sosu için ayrı bir kaba tahini, sirkeyi ve limon suyunu döküp baharatlarla birlikte domates çorbası kıvamına gelene kadar karıstırın. Daha sonra fasülyelerin üstüne ilave edin. Üzerine dekor olarak dilimlenmiş haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış maydonozu ilave edin.


ML® Akçaabat Piyazı için tıklayın



Fasulye Piyazı

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc10348
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
3,246 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4-5 kişilik):
250 gr dermason fasulyesi,
4 büyükbaş soğan,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz,
10-15 adet siyah zeytin,
4 yumurta.

Yapılışı: Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanır. Sıcak sudan çıkarılınca hemen soğuk suya konur, böylece daha kolay soyulur. Fasulyeler ise bir gece önceden suya konarak ıslatılır. Pişirileceği zaman suyu süzülerek tencereye konur. Tamamen örtecek kadar su konduktan sonra orta ateşte pişmeye bırakılır. Fasulyeler haşlanınca diriliğini pek kaybetmeden ateşten alınır. Suyu süzülür. Soğuk suya konur ve bekletilir. (Fasulyenin ne çok, ne de az pişmiş olmasına dikkat etmek gerekir.) Fasulyeler süzüldükten sonra tuzla iyice karıştırılarak salata kâsesine veya uzun salata servis tabağına konur. Yumurtalar dilimlenerek kâsenin veya servis tabağının çevresine dizilir. Salatanın üstüne ince kıyılmış maydanoz serpilir. Yumurtaların aralarına veya fasulyelerin üstüne zeytin serpiştirilir. Bir başka kâseye ise ince kıyılmış soğanlar konur. Herkes soğan ve sirke kullanmadığından soğan kâsemi ile sirke ve zeytinyağı ayrı olarak fsofraya konur. Bir kabın içine de ikiye veya dörde bölünmüş limonlar konur. Herkes salata kâsesinden kendi salata tabağına fasulye ile garnitürlerini aldıktan sonra isteğine göre zeytinyağıyla birlikte sirke döker veya limon sıkar, isteyenler de fasulyenin üzerine soğan koyar. Yaz aylarında piyaza ince ince kesilmiş domates ve sivri biber de katılabilir.


Fasulye Piyazı

hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc24432
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2008
3,032 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1 su bardağı kuru fasulye
1 orta boy kuru soğan, ya da 4-5 adet yeşil soğan
2 orta boy domates
3 adet yeşil sivribiber (mevsiminde)
2 katı pişmiş yumurta
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı limon suyu, ya da 2/3 çay bardağı sirke
Tuz, karabiber (isterseniz kırmızıbiber)

Fasulyeyi akşamdan bol suyla ıslatın (ya da ılık suyla 5-6 saat). Daha sonra suyunu süzüp yıkayarak bol suda haşlayın. Haşlama süresi fasulyenin cinsine göre değişebileceği için iyice pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Haşlanan fasulyeyi tenceresinde ılık hale gelinceye kadar bekletin ve daha sonra süzerek salata tabağına alın.
Kuru soğanın kabuğunu soyarak yarım daireler şeklinde incecik kıyın ve biraz tuzlu suyla yumuşatarak süzün; taze soğan kullanacaksanız ayıklayıp yıkayarak incecik kıyın. Sivribiberleri iyice yıkayarak sap ve çekirdeklerini aldıktan sonra onları da incecik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp biçiminde doğrayın. Hazırladığınız malzemeleri, tuz, karabiber, ya da kırmızıbiberle birlikte fasulyeye iyice karıştırın. Üzerlerine limonlu, ya da sirkeli sos ilave edin. Dilerseniz sosa bir çay kaşığı toz hardal ve ince kıyılmış maydanoz da koyabilirsiniz.
Üzerini dörde ya da sekize bölünmüş yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Not: Piyazı süslemede dilerseniz siyah zeytinden de yararlanabilirsiniz. Kış mevsiminde piyaz yeşilbiber.yerinesalatalık tursusuyla da süslenebilir. Ayrıca, piyaza közlenmiş dolmaliK, ya da çarliston biber karıştırmak da uygun olur.


Fasulye Piyazı

dertli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83
Şehir: Buca
Kısa URL: https://ml.md/lc7282
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2006
2,937 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı fasulye
2 domates
2 adet yeşil sivri biber
2 adet katı pişmiş yumurta
2 adet soğan
yarım çay fincanı zeytinyağı
yarım çay finacanı limon suyu
1 adet kırmızı turp
5-6 tane zeytin
tuz

Fasulyeleri akşamadan ıslatıp, ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. 1-2 bardak soğuk su döküp diriltin. Slata tabağına koyup, içerisine yarım halkalara doğranıp, tuzla hafif ovulmuş, yıkanmış soğanı, kıyılmış yeşil sivri biberi, tuzu koyup karıştırın. Üzerini düzeltip, üstünü domates, turp, haşlanmış yumurta ve maydanozla süsleyin.

ML® Nohut Piyazı (görsel)


FASULYE PİYAZI

KUPAKIZI
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2007
Mesajlar: 25
Kısa URL: https://ml.md/lc16612
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2007
2,932 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su bardağı kuru fasulye
3 Domates,
4 Yumurta
1 Su bardağı zeytinyağı
25 Zeytin
2 Limonun suyu veya 1 Fincan sirke,
3 Soğan, yarım demet maydanoz,
tuz, biber.

Fasulyeyi, geceden suya yatırıp, sabahleyin haşlayınız. Pişmesine yakın, tuzunu da serpin. Fasulyeleri kevgirden süzüp tabaklara alınız, alınız. Katı yumurtaları dörde bölerek dizin ve aralarına zeytin taneleri koyunuz. Ortasına da ince doğranmış taze ya da kuru soğan, domates, ve maydanoz ekleyiniz. Ayrıca, tuz ve b'ber koyunuz. Ya limonlu, zeytinyağlı, ya da bol sirke ve zeytinyağlı olarak servis yapınız.


FASULYE PİYAZI

gülahmer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc26520
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2008
2,910 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 bardak kuru fasulye,
2 adet domates
2 adet sivri biber,
2 adet katı pişmiş yumurta,
2 adet soğan,
yarım çay fincanı zeytinyağı,
yarım çay fincanı sirke veya limon suyu
1 demet kırmızı turp,
yarım demet maydanoz,
5-6 adet zeytin tanesi

Hazırlanışı:
Fasulyeleri akşamdan ıslatıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp 1-2 bardak soğuk su döküp diriltin. Salata tabağına koyup içine yarım halkalara doğrayıp tuzla hafif yoğrulmuş yıkanmış soğanı kıyılmış sivri biberi tuzu, tuzu koyup karıştırın. Üzerini düzeltip üstünü domates turp haşlanmış yumurta, maydanozla süsleyin. Üzerine zeytinyağı ve sirke ya da limon suyu gezdirip servis yapın.


FASULYE PİYAZI

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11185
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
2,901 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kuru fasulye
15 adet siyah zeytin
1 bardak sirke (yatırmak için)
1/2 demet maydanoz
1 büyükbaş soğan
1 kahve fincanı sirke
3 orta büyüklükte domates,
1 kahve fincanı zeytinyağı
5 adet yeşil biber
tuz
3 adet hazırlop yumurta

1) Bir gece evvelinden suda bırakılmış 250 gram kuru fasulyenin suyunu dökerek temiz bir su ile doldurmalı ve tencereyi kuvvetlice ateşe oturtarak kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca harareti azaltarak, fasulyeler yumuşakça bir hal almaya kadar küçük ateşte haşlanmaya bırakmalıdır.
2) Fasulyeler yumuşakça bir hal alınca, tencereyi ateşten alarak, fasulyeler içinde olduğu halde, su soğuyuncaya kadar tencereyi bir tarafa bırakmalı, (tencereyi soğuk suya oturtmak suretile soğutmak da mümkündür) su soğuyunca, fasulyeleri kalınca delikli bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu dökmeli, sonra da iyice süzülmüş bu fasulyeleri bir çukur tabak veya kâseye koyarak, üstlerine 1 bardak sirke, ve 1 miktar tuz ilâve etmeli ve fasulyeleri sirke içinde iki üç saat kadar yatırmalıdır.
3) Üç saat sonra, fasulyelerin içinde yattığı sirkeyi dökerek fasulyeleri bir tabağa almalı, sonra da tabaktaki bu fasulyelere, yarım ay şeklinde ince doğranmış ve bir miktar tuz serpilerek iyice oğulmuş ve yıkanmış 1 büyük baş soğan ile yıkanmış ve kıyılırcasma ince doğranmış 1/2 demet de maydanoz ilâve ederek hepsini iyice bir karıştırmak sonra da bunları tabağa düzgün bir şekilde yaymalıdır.
4) Sonra tabağa caymış olduğumuz bu fasulyelerin etrafına, yarım parmak incelikte dilimlere doğranmış 3 adet domates sıraladıktan sonra, domateslerin üstlerine, çekirdekleri çıkarılmış yarımşar zeytin oturtmalı, tabağın tam ortasına da uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesilmiş 3 adet hazırlop yumurtayı papatya şeklinde yerleştirdikten sonra, yumurtaların etrafını kordon şeklinde çekirdek kısmı çıkarılmış ve gayet küçük doğranmış yeşil biberle çevirmelidir.
5) Sonra bir kâseye, 1 miktar tuz, 2 kah. fincanı sirke ile 1 kahve fincanı zeytinyağı koyarak hepsini çatalla üç beş defa çalkadıktan sonra bunu tabaktaki fasulyelerin üstlerine dökmeli ve servis yapmalıdır.

Not: Kışın domates ve yeşil biber bulunmadığı için piyaza, yalnız, yumurta, maydanoz, zeytin ve kırmızı biber ilâve etmekle iktifa etmelidir. Bir kaba 2 adet uzun kırmızı biber koyduktan sonra, üstlerine de iki kahve fincanı sıcak su ilâve etmeli ve on beş dakika kadar su içinde bırakmalı sonra da bu biberleri sudan alarak havanda döğmeli ve sirkeli zeytinyağına karıştırarak piyazın üstüne dökmeli ve servis yapmalıdır.


FASULYE PİYAZI

aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc53654
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2010
2,894 defa indirildi / yazdırıldı




Akşamdan ıslatılmış 1 kilo kuru fasulyeyi tencereye koyunuz. Üstüne 5 - 6 soğan çentiniz. Örtünceye kadar su koyunuz, yumuşayıncaya kadar pişirip tuzunu serpiniz. Koyulaşınca iyice eziniz, tabağa yayınız, soğuyunca üzerine az şeker karıştırınız, sirke, zeytinyağı gezdiriniz. Biraz da karabiber ekiniz! Garnitür olarak maydanoz karıştırılmış soğan koyunuz.

Not: Fasulyeyi pişirdikten sonra ezmeden tane olarak tabağa alınız, üzerine malzemeyi koyunuz. Böyle de olur.


FASULYE PİYAZI

özlemistanbul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Cankurtaran-İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56881
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2010
2,847 defa indirildi / yazdırıldı




Fasulyeyi geceden suya yatırmalı sabahleyin haşlamalıdır.
Helmelenmesine yakın, tuzunu da serpmelidir. Fasulyeleri kevgirden geçirerek süzüp tabaklara almalıdır.
Piyaza yumurta pek gittiğinden, katı yumurtaları derde bölerek dizmeli ve aralarına zeytin taneleri koymalıdır.
ortasına da ince doğranmiŞ taze veya kuru soğan, domates ve bol mıkdarda maydanoz ilâve etmeli. Ayrıca, tuz ve biber dahi konur. Ya limonlu zeytinyağlı, yahut bol sirke ve zeytinyağlı olarak yenilir.


Piyaz

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc61867
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,842 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bosch-home.com/tr

150 gr Fasulye
1 adet Kuru Soğan
1 adet Domates
3 tane Yeşil Biber
½ kahve fincanı Sirke
½ kahve fincanı Zeytinyağ
2 adet katı Yumurta
Su
süslemek için Maydanoz, Siyah Zeytin
yeterince Tuz, Pul Biber

1-Fasulyeler 1 gece önceden suda ıslatılır.
2-Ertesi gün, su dolu bir tencerede pişinceye kadar kaynatılır.
3-Sonra suyu süzülürek bir kaba alınır. Üzerine sirke dökülerek bekletilir.
4-İnce ince ve halka halka kıyılmış soğan, tuzla ovularak öldürülür. Sonra bol suyla tuzu akıtılır.
5-Domates halka halka doğranır. Yeşil biber ve maydanozlar da ince ince kıyılır. Fasulyelerin üstü bunlarla süslenir.
6-Zeytinyağ gezdirilir. Yuvarlak şekilde kesilmiş yumurtalar ve zeytin ile süslenir.


FASULYE PİYAZI

pıtırcık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20889
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008
2,837 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kuru fasulye
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
2-3 sivri biber
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
5-6 zeytin
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyeyi akşamdan 3 su bardağı su ile ıslatıp, ıslatma suyu ile pişiriniz. Doğranmış domates, ince kıyılmış soğan ve biberi katıp hepsini karıştırarak servis tabağına yerleştiriniz. Üzerini zevke göre katı pişmiş yumurta dilimleri, zeytin ve maydanozla süsleyip sosunu gezdiriniz.


FASULYE PİYAZI

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8227
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
2,834 defa indirildi / yazdırıldı




Bir kap içinde akşamdan kuru fasulye ıslanır. Sabahleyin yıkanıp temizlenir ve bol su ile ateşe konur. Yarım saat sonra suyu süzülerek ikinci konan su ile pişirilir. Soğutulur, kullanılacağı zaman sudan çıkarılır. Üzerine taze soğan, maydanoz, taze biber, haşlanmış yumurta, domates, siyah zeytin, sirke ya da limon konur. Zeytinyağı gezdirilir.


PİYAZ

karavana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc22746
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2008
2,775 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 su bardağı kuru fasulye
2 baş soğan
Yarım limon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Kuru fasulyeleri akşamdan bol suda ıslatın. Sabahleyin suyunu süzüp haşlayın. Sudan çıkardıktan sonra soğanları salataya doğrar gibi doğrayın. Limonu ve yağı ilâve edin.


FASULYE PİYAZI

aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc53655
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2010
2,771 defa indirildi / yazdırıldı




Kuru fasulyeyi yeteri kadar soğan suyu ve adi su ile yumuşayıncaya dek pişiriniz. Sonra üstüne tuz ekiniz. Ateşte kaynamaya bırakınız. Fasulyeler az miktarda koyulanıncaya ve çok inceleşinceye dek ezerek tencereyi kor ateş üstünde tutunuz. Sonra tabaklara yayıp, arzu edilirse, üstüne halka halka ince bir şekilde doğranmış ve tuzla ovulmuş, sonra da sıkılmış soğan ve maydanoz yapraklariyle bezenmiş piyazı orta yerine koyup, üstüne de limon ya da sirke ile zeytinyağı gezdirerek, kara ya da kırmızı biber ekerek sofraya getiriniz.






Piyaz Tarifleri Portakal Salatası Tarifleri



(42 adet Piyaz 2,900,810 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort