|
PİYAZ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63780
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2011
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuru fasulye (bir gece önceden soğuk suda bırakılmış)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı sirke
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
1/4 su bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
3/4 su bardağı zeytinyağı
Süslemesi:
1 yumurta (katı haşlanıp 4'e bölünmüş)
1 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek 4'e bölünmüş)
8 iri siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp her biri 3'e doğranmış)
1/2 demet maydanoz (sapları ayıklanmış)
4 yeşil sivribiber
Orta boy bir tencereye fasulyeleri ve fasulyelerin üstünü 3-4 parmak geçecek kadar su koyup, fasulyeleri önce harlı, sonra da ağır ateşte 30 dakika, yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri soğumaya bırakınız.
Bu arada, soğanı tuzla ovup öldürünüz. Soğumuş fasulyeleri bir kevgirden süzerek, orta boy bir kaseye aktarınız. Üstüne sirkeyi döküp, bir kenarda 2 saat dinlendiriniz. Sirkede dinlendirilmiş fasulyeleri yeniden bir kevgirden süzüp, soğan ve maydanozla karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktarınız.
Tabağı süsleme malzemesi ile süsleyiniz.
Sosu hazırlamak için, sirkeyi küçük bir kaseye koyunuz. Tuz ve biberi ekleyip, bir çatalla bütün malzeme karışıncaya kadar çırpınız. Zeytinyağı, çırpmaya devam ederek, ekleyiniz. Hazırladığınız bu sosu piyazın üstüne döküp, servis ediniz.
Not: Fasulyeler haşlanırken cinsleri değişik olacağından, yumuşamamalarına özen göstermek gerekir.
|
Fasülye Piyazı |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68364
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu haşlanmış fasülye
4 adet soğan
1 demet maydanoz
4 adet haşlanmış yumurta
10-15 adet siyah zeytin
İsteğe bağlı tuz, limon
Yumurtalar dilimlenir. Haşlanış fasülyeler tuzla iyice karıştırılır ver servis tabağına alınır. -Haşlanmış fasülyeleri tuzla iyice karıştırınız.Seris tabağına alınız.Yumurtalarla servis tabağı süslenilir. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve zeytin taneleri eklenilir. Soğan ince dilimlenerek ayrı servis edilir. Herkes isteğine göre sıvıyağı, limon, sirke ve tuz ekler.
|
Piyaz |
|
mezdeke
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69867
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı iri kuru fasulye
1 adet soğan
1 çay bardağı sirke
Yapım kırmızı lahana
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber
1 adet domates
Fasulyeyi akşamdan ıslatın sabah süzüp tencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte kaynatın. Fasulye iyice yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve üzerine sirke dükün. Beş dakika sirkeli suda bekletip süzdükten sonra üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, zeytinyağını, limon suyunu ve baharatları ekleyin. Servis yaparken yanında doğranmış kırmızı lahana ve domates çok yakışıyor. İstenirse haşlanmış yumurta ve bol kırmızı pul biber de konulabilir .
|
Piyaz |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74973
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuru fasülye
4 adet soğan
1 demet maydonoz
4 adet yeşil biber
3 adet haşlanmış yumurta
2 adet domates
2 kaşık zeytin
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Kuru fasulyeleri akşamdan suya yatırın.Sabah fasulyeleri yıkayarak temizleyin. Bir tencereye bol su koyup ateşe sürün. Fasulyeler yumuşayınca ateşten alıp soğutun. Piyazı hazırlamaya başlarken fasulyeleri sudan çıkarın. Üzerine ince kıyılmış soğan (taze soğan da olabilir), yine ince kıyılmış maydanoz, yeşil biber, haşlanmış yumurta, doğranmış domates ve zeytinleri yerleştirin. Üzerine limon sıkın. Sirke gezdirip servis yapın.
|
Piyaz |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75039
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı kuru fasülye
1 yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kâseye alın. Henüz sıcakken üzerine tuz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin, harmanlayın. Kâsenin üzerine bir kapak kapatıp en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Sirkeyi, fasulye sıcakken döktüğünüz için tadını içine çekecektir. Bu sürenin sonunda fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu kontrol edin, ekşisini tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirerek elinizle ovun. Sudan geçirip iyice süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp bir salata tabağına çıkarın. Piyazın üzerini incecik kıyılmış maydanoz, halka halka doğranmış yumurta, domates ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.
|
FASÜLYE PİYAZI |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75615
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
250 gram kuru fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet büyük boy domates
15 adet siyah zeytin
1/2 demet maydanoz
3 adet haşlanmış lop yumurta
İnce tuz
Üzerine dökmek için:
Sirke
Zeytinyağı
8-10 saat önceden ıslattığımız kuru fasulyelerin, suyunu dökelim ve tekrar suya koyarak, bir tencerede yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalım.
Haşladığımız fasulyelerin suyunu süzüp, büyük bir servis tabağının üzerine yayalım.
Piyazlık kıydığımız kuru soğanı, 1 tatlı kaşığı tuz ile ovduktan sonra yıkayıp, kıydığımız maydanozlar ile karıştıralım.
Soğanları, fasulyelerin üzerine yayalım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ikiye böldükten sonra, dilimleyip, piyazın etrafına dizelim.
Dörde böldüğümüz katı yumurtaları ve siyah zeytinleri güzel bir şekilde tabağa yerleştirelim.
Sirke ile sıvıyağı karıştırıp, yeterince tuz ilave ettikten sonra, piyazımızı üzerine bolca dökelim.
Biraz da pulkırmızıbiber serpip, servis yapalım.
Not: Domatesleri ve yumurtaları kuşbaşı kesip, diğer bütün malzemeler ile harmanlayarak karıştırıp da servis yapabilirsiniz.
|
Piyaz |
|
kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc75789
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuru fasulye
1 su bardağı sirke
1 adet iri soğan
1demet maydonoz
Sos İçin:
2 çorba kaşığı sirke
6 Çorba Kaşığı zeytinyağı
Süslemek İçin:
2 adet domates
İstege göre nar
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklasik 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın. Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıstırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazi bir servis kabına aktarıp domates, haslanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
|
Piyaz |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc76166
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı fasulye
2 soğan
3 domates
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 sivri biber
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Daha sonra pişinceye kadar ister düdüklü tencerede isterseniz de normal tencerede pişmeye bırakın. Fasulyeler pişince süzün. Sıcakken içine sirkeyi koyup soğumaya bırakın. Bu arada soğanı piyazlık doğrayın, domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini bir tabağa alıp üzerine sirkeyi çekmiş fasulyeyi ekleyip zeytinyağını gezdirin.
|
FASULYE PİYAZI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80550
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru fasulye
1 su bardağı sirke
1 adet dolma biber
1 iri soğan piyaz doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet iri domates
3 adet haşlanmış yumurta
1 bağ kalınca kıyılmış maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 çeyrek kahve fincanı sirke
24 adet çekirdekleri çıkmış siyah zeytin
1) Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine 4 parmak aşıncaya kadar su koyup ıslayınız.
2) Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte kaynatarak 2,5-3 saat pişirip ateşten alınız.
3) Sertleşmemesi için kapağını açarak kendi suyunda ılıtınız. Sonra süzgece döküp süzdürünüz. Yine aynı tencereye koyunuz.
4) Üzerine 1 bardak sirkeyi döküp kapağını kapatarak 2 saat bekletiniz.
5) Biberleri temizleyip boyuna 4'e yarıp kibrit gibi doğrayınız. Soğanla birlikte tuzun yarısı ile ovup bir tel süzgece döküp, yıkayıp ve sıkarak bir kaba çıkarınız.
6) Domateslerin kabuklarını soyup boyuna 6 dilim yapınız.
7) Yumurtaları 8 dakika haşladıktan sonra, soyup boyuna 4'er dilime yarınız. Fasulyeyi süzdürüp üzerine maydanozu, soğanlı biberi, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi koyup iyice karıştırarak tabaklara dökünüz.
8) Üzerlerine ve kenarlarına müsavi şekilde domatesleri ve zeytinleri ve yumurtaları dizip, servis yapınız.
|
Kuru Fasulye Piyazı |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc98701
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2014
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 su bardağı kuru fasulye
½ çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sirke
2 yumurta (üzerine)
½ limon suyu, tuz, kırmızı biber
8 siyah zeytin (üzerine)
Soğanları, maydanozu ayıklayıp yıkayınız.
Fasulyeyi ayıklayınız, yıkayınız, ıslatınız.
Yumurta kullanacaksanız haşlayınız. (Süslemede yumurta kullanmayabilirsiniz.)
Fasulyeyi haşlamadan 10 saat önce ıslatınız.
Tuz, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırınız.
Tuzun, sos içerisinde erimesine dikkat ediniz.
Fasulyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Sularını süzdürüp sosunu döküp karıştırınız.
Maydanoz ve soğanı fasulyelerle harmanlayınız. (Karıştırırken tanelerin parçalanmamasına dikkat ediniz.)
Piyazı servis tabağına alınız.
Dilimlenmiş yumurta, domates ve limon dilimleriyle süsleyiniz.
|
Piyaz |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102023
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
2 su bardağı kuru fasulye
3 domates
2 çay bardağı ceviz içi
1 limon
1 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
İstenirse maydanoz
Öncelikle fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Cevizleri ince kıyıp üzerine serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
|
Piyaz |
|
Hatice Özyol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104567
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu, sirke ve zeytinyağını gezdirip karıştırın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
Piyaz |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123587
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kuru Fasulye 150 gr
Domates 250 gr
Biber 150 gr
Yumurta (haşlanmış) 100 gr (2 adet)
Soğan 80 gr
Zeytinyağı 50 ml
Su 1,5 Lt
Maydanoz 10 gr
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Limon suyu 20 ml
Fasulyeyi 1 saat sıcak suda bekletin. Domatesleri ve tatlı biberi 1,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Soğanı ince piyazlik olarak doğrayın.
Yumurtaları uzunlamasına 6 parçaya kesin. Maydanozu bıçakla ince doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, fasulye koyun ve tuz ekleyin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Haşlanmış fasulyeyi kevgire dökün.
Fasulye, domates, biber ve soğanı ayrı kapta karıştırın. Salataya limon suyu, zeytin yağı, tuz ve baharat ekleyin. Servis yapmadan önce yumurta ve maydanozla süsleyin.
|
Piyaz |
|
güzel
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134620
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018
757 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kuru fasulye
6-7 sap taze soğan
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı kadar tuz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İlk olarak kuru fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz. Sonra taze soğanları doğruyoruz. Yumurtalarıda haşlıyoruz. Onlar da haşlanınca doğruyoruz. Soğuyan fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Sonra diğer tüm malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
|
Piyaz |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142609
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
540 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet beyaz soğan
2 adet sivri biber
Maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatarak bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek tencereye alın. Üstünü örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın ya da düdüklüde kısa sürede pişirin.
Fasulyeleri süzerek kaba alın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu karıştırarak sıcak fasulyeye sosu çekmesi için ekleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkararak temizleyin ve incecik halka halka doğrayın.
İsteğe göre taze soğan ve maydanoz kıyarak, pul biber ve haşlanıp doğranmış yumurta ekleyerek servis yapın.
|
Piyaz |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144806
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019
710 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 dal taze soğan
1 adet domates
4 tutam maydanoz
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sumak
1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.
Domatesi de küp küp doğrayın.
Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.
Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.
Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz.
|
Piyaz |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149272
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 soğan
1 domates
1 tutam maydanoz
½ limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Öncelikle fasulyeyi haşlayın.
Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Doğradığınız malzemeleri haşlanmış ve soğumuş fasulyenin içine ekleyin.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
|
Piyaz |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152026
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
342 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Sosu için:
Yarım limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı sirke
Tuz
Haşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın. Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın. Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın. Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin. Tuzu ekleyip servis edin.
|
Fasulye Piyazı |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152551
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
1 su bardağı kuru fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke ya da 1 limon suyu
Tuz
Pul biber
Fasulye bir gece önceden ıslatılır.
Yıkanıp haşlanır.
Soğanlar soyulup yıkandıktan sonra yarım halka şeklinde ince doğranır.
Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır.
Bir kabın içerisinde kuru fasulye, soğan, pul biber, tuz, zeytinyağı ve limon ya da sirke karıştırılır.
Servis tabağına alınarak üzerine maydanoz serpilir.
Not: Izgara köftelerin yanında servis yapılır.
|
Piyaz |
|
nazmiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc153328
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020
624 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
2 su bardağı kuru fasulye
1 baş kırmızı soğan
4 sap taze soğan
2 katı haşlanmış yumurta
Kırmızı pul biber
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin.
|
|