| 
 
 
 | 
PİYAZ | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63780 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2011 
2,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuru fasulye (bir gece önceden soğuk suda bırakılmış)
 
1 büyük soğan (ince doğranmış)
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 su bardağı sirke
 
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
Sosu:
 
1/4 su bardağı sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
3/4 su bardağı zeytinyağı
 
Süslemesi:
 
1 yumurta (katı haşlanıp 4'e bölünmüş)
 
1 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek 4'e bölünmüş)
 
8 iri siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp her biri 3'e doğranmış)
 
1/2 demet maydanoz (sapları ayıklanmış)
 
4 yeşil sivribiber
 
 
Orta boy bir tencereye fasulyeleri ve fasulyelerin üstünü 3-4 parmak geçecek kadar su koyup, fasulyeleri önce harlı, sonra da ağır ateşte 30 dakika, yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri soğumaya bırakınız.
 
Bu arada, soğanı tuzla ovup öldürünüz. Soğumuş fasulyeleri bir kevgirden süzerek, orta boy bir kaseye aktarınız. Üstüne sirkeyi döküp, bir kenarda 2 saat dinlendiriniz. Sirkede dinlendirilmiş fasulyeleri yeniden bir kevgirden süzüp, soğan ve maydanozla karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktarınız.
 
Tabağı süsleme malzemesi ile süsleyiniz.
 
Sosu hazırlamak için, sirkeyi küçük bir kaseye koyunuz. Tuz ve biberi ekleyip, bir çatalla bütün malzeme karışıncaya kadar çırpınız. Zeytinyağı, çırpmaya devam ederek, ekleyiniz. Hazırladığınız bu sosu piyazın üstüne döküp, servis ediniz.
 
 
Not: Fasulyeler haşlanırken cinsleri değişik olacağından, yumuşamamalarına özen göstermek gerekir.
  
 | 
Fasülye Piyazı | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68364 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011 
2,306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu haşlanmış fasülye
 
4 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
4 adet haşlanmış yumurta
 
10-15 adet siyah zeytin 
 
İsteğe bağlı tuz, limon
 
 
Yumurtalar dilimlenir. Haşlanış fasülyeler tuzla iyice karıştırılır ver servis tabağına alınır. -Haşlanmış fasülyeleri tuzla iyice karıştırınız.Seris tabağına alınız.Yumurtalarla servis tabağı süslenilir. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve zeytin taneleri eklenilir. Soğan ince dilimlenerek ayrı servis edilir. Herkes isteğine göre sıvıyağı, limon, sirke ve tuz ekler.
  
 | 
Piyaz | 
  | 
mezdeke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69867 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2011 
2,361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı iri kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı sirke
 
Yapım kırmızı  lahana
 
1 adet limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, kırmızı pul biber
 
1 adet domates
 
 
Fasulyeyi akşamdan ıslatın sabah süzüp tencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte kaynatın. Fasulye iyice yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve üzerine sirke dükün. Beş dakika sirkeli suda bekletip süzdükten sonra üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, zeytinyağını, limon suyunu ve baharatları ekleyin. Servis yaparken yanında doğranmış kırmızı lahana ve domates çok yakışıyor. İstenirse haşlanmış yumurta ve bol kırmızı pul biber de konulabilir .
  
 | 
Piyaz | 
  | 
tacir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74973 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012 
2,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg kuru fasülye
 
4 adet soğan
 
1 demet maydonoz
 
4 adet yeşil biber
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
2 adet domates
 
2 kaşık zeytin
 
2 adet limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı sirke
 
 
Kuru fasulyeleri akşamdan suya yatırın.Sabah fasulyeleri yıkayarak temizleyin. Bir tencereye bol su koyup ateşe sürün. Fasulyeler yumuşayınca ateşten alıp soğutun. Piyazı hazırlamaya başlarken fasulyeleri sudan çıkarın. Üzerine ince kıyılmış soğan (taze soğan da olabilir), yine ince kıyılmış maydanoz, yeşil biber, haşlanmış yumurta, doğranmış domates ve zeytinleri yerleştirin. Üzerine limon sıkın. Sirke gezdirip servis yapın.
  
 | 
Piyaz | 
  | 
erzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75039 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012 
2,314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı kuru fasülye
 
1 yarım çay bardağı sirke
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet yumurta
 
 
Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kâseye alın. Henüz sıcakken üzerine tuz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin, harmanlayın. Kâsenin üzerine bir kapak kapatıp en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Sirkeyi, fasulye sıcakken döktüğünüz için tadını içine çekecektir. Bu sürenin sonunda fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu kontrol edin, ekşisini tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirerek elinizle ovun. Sudan geçirip iyice süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp bir salata tabağına çıkarın. Piyazın üzerini incecik kıyılmış maydanoz, halka halka doğranmış yumurta, domates ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
FASÜLYE PİYAZI | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75615 
Gönderme Tarihi: 09.May.2012 
3,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
250 gram kuru fasulye
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
3 adet büyük boy domates
 
15 adet siyah zeytin
 
1/2 demet maydanoz
 
3 adet haşlanmış lop yumurta
 
İnce tuz
 
Üzerine dökmek için:
 
Sirke
 
Zeytinyağı
 
 
8-10 saat önceden ıslattığımız kuru fasulyelerin, suyunu dökelim ve tekrar suya koyarak, bir tencerede yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayalım.
 
Haşladığımız fasulyelerin suyunu süzüp, büyük bir servis tabağının üzerine yayalım.
 
Piyazlık kıydığımız kuru soğanı, 1 tatlı kaşığı tuz ile ovduktan sonra yıkayıp, kıydığımız maydanozlar ile karıştıralım.
 
Soğanları, fasulyelerin üzerine yayalım.
 
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ikiye böldükten sonra, dilimleyip, piyazın etrafına dizelim.
 
Dörde böldüğümüz katı yumurtaları ve siyah zeytinleri güzel bir şekilde tabağa yerleştirelim.
 
Sirke ile sıvıyağı karıştırıp, yeterince tuz ilave ettikten sonra, piyazımızı üzerine bolca dökelim.
 
Biraz da pulkırmızıbiber serpip, servis yapalım.
 
 
Not: Domatesleri ve yumurtaları kuşbaşı kesip, diğer bütün malzemeler ile harmanlayarak karıştırıp da servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Piyaz | 
  | 
kahraman meral 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75789 
Gönderme Tarihi: 16.May.2012 
2,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuru fasulye
 
1 su bardağı sirke
 
1 adet iri soğan
 
1demet maydonoz
 
Sos İçin:
 
2 çorba kaşığı sirke
 
6 Çorba Kaşığı zeytinyağı
 
Süslemek İçin:
 
2 adet domates
 
İstege göre nar
 
 
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklasik 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın. Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıstırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazi bir servis kabına aktarıp domates, haslanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Hasibe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2007 
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76166 
Gönderme Tarihi: 29.May.2012 
2,141 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı fasulye
 
2 soğan
 
3 domates
 
1 çay bardağı sirke
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 sivri biber
 
 
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Daha sonra pişinceye kadar ister düdüklü tencerede isterseniz de normal tencerede pişmeye bırakın. Fasulyeler pişince süzün. Sıcakken içine sirkeyi koyup soğumaya bırakın. Bu arada soğanı piyazlık doğrayın, domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın. Hepsini bir tabağa alıp üzerine sirkeyi çekmiş fasulyeyi ekleyip zeytinyağını gezdirin.
  
 | 
FASULYE PİYAZI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80550 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012 
2,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuru fasulye
 
1 su bardağı sirke
 
1 adet dolma biber
 
1 iri soğan piyaz doğranmış
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 adet iri domates
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
1 bağ kalınca kıyılmış maydanoz
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
3 çeyrek kahve fincanı sirke
 
24 adet çekirdekleri çıkmış siyah zeytin
 
 
1) Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine 4 parmak aşıncaya kadar su koyup ıslayınız.
 
2) Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte kaynatarak 2,5-3 saat pişirip ateşten alınız.
 
3) Sertleşmemesi için kapağını açarak kendi suyunda ılıtınız. Sonra süzgece döküp süzdürünüz. Yine aynı tencereye koyunuz.
 
4) Üzerine 1 bardak sirkeyi döküp kapağını kapatarak 2 saat bekletiniz.
 
5) Biberleri temizleyip boyuna 4'e yarıp kibrit gibi doğrayınız. Soğanla birlikte tuzun yarısı ile ovup bir tel süzgece döküp, yıkayıp ve sıkarak bir kaba çıkarınız.
 
6) Domateslerin kabuklarını soyup boyuna 6 dilim yapınız.
 
7) Yumurtaları 8 dakika haşladıktan sonra, soyup boyuna 4'er dilime yarınız. Fasulyeyi süzdürüp üzerine maydanozu, soğanlı biberi, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi koyup iyice karıştırarak tabaklara dökünüz.
 
8) Üzerlerine ve kenarlarına müsavi şekilde domatesleri ve zeytinleri ve yumurtaları dizip, servis yapınız.
  
 | 
Kuru Fasulye Piyazı | 
  | 
abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2012 
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98701 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2014 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
1 orta boy kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 yumurta (üzerine)
 
½ limon suyu, tuz, kırmızı biber
 
8 siyah zeytin (üzerine)
 
 
Soğanları, maydanozu ayıklayıp yıkayınız.
 
Fasulyeyi ayıklayınız, yıkayınız, ıslatınız.
 
Yumurta kullanacaksanız haşlayınız. (Süslemede yumurta kullanmayabilirsiniz.)
 
Fasulyeyi haşlamadan 10 saat önce ıslatınız.
 
Tuz, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırınız.
 
Tuzun, sos içerisinde erimesine dikkat ediniz.
 
Fasulyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
 
Sularını süzdürüp sosunu döküp karıştırınız.
 
Maydanoz ve soğanı fasulyelerle harmanlayınız. (Karıştırırken tanelerin parçalanmamasına dikkat ediniz.)
 
Piyazı servis tabağına alınız.
 
Dilimlenmiş yumurta, domates ve limon dilimleriyle süsleyiniz.
  
 | 
Piyaz | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102023 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet taze soğan
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
3 domates
 
2 çay bardağı ceviz içi
 
1 limon
 
1 soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
İstenirse maydanoz
 
 
Öncelikle fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Cevizleri ince kıyıp üzerine serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Hatice Özyol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104567 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015 
2,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
1 demet taze soğan
 
2 adet sivri biber
 
3 adet domates
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı sirke
 
 
Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu, sirke ve zeytinyağını gezdirip karıştırın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
  
 | 
Piyaz | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123587 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Kuru Fasulye  150 gr
 
Domates  250 gr
 
Biber  150 gr
 
Yumurta (haşlanmış)  100 gr (2 adet)
 
Soğan  80 gr
 
Zeytinyağı  50 ml
 
Su  1,5 Lt
 
Maydanoz  10 gr
 
Tuz (isteğe göre)
 
Baharatlar
 
Limon suyu  20 ml
 
 
Fasulyeyi 1 saat sıcak suda bekletin. Domatesleri ve tatlı biberi 1,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Soğanı ince piyazlik olarak doğrayın.
 
Yumurtaları uzunlamasına 6 parçaya kesin. Maydanozu bıçakla ince doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, fasulye koyun ve tuz ekleyin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Haşlanmış fasulyeyi kevgire dökün.
 
Fasulye, domates, biber ve soğanı ayrı kapta karıştırın. Salataya limon suyu, zeytin yağı, tuz ve baharat ekleyin. Servis yapmadan önce yumurta ve maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
güzel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134620 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018 
866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuru fasulye
 
6-7 sap taze soğan
 
5 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı kadar tuz
 
1 adet limon suyu
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
İlk olarak kuru fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz. Sonra taze soğanları doğruyoruz. Yumurtalarıda haşlıyoruz. Onlar da haşlanınca doğruyoruz. Soğuyan fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Sonra diğer tüm malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142609 
Gönderme Tarihi: 10.May.2019 
665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet beyaz soğan
 
2 adet sivri biber
 
Maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Sos için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 adet limonun suyu
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatarak bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek tencereye alın. Üstünü örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın ya da düdüklüde kısa sürede pişirin.
 
Fasulyeleri süzerek kaba alın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu karıştırarak sıcak fasulyeye sosu çekmesi için ekleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkararak temizleyin ve incecik halka halka doğrayın.
 
İsteğe göre taze soğan ve maydanoz kıyarak, pul biber ve haşlanıp doğranmış yumurta ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
bambucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2019 
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144806 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019 
824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
2 dal taze soğan
 
1 adet domates
 
4 tutam maydanoz
 
1 adet limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Sumak
 
 
1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
 
Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.
 
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
 
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.
 
Domatesi de küp küp doğrayın.
 
Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.
 
Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.
 
Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149272 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı haşlanmış fasulye
 
1 soğan
 
1 domates
 
1 tutam maydanoz
 
½ limon suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle fasulyeyi haşlayın.
 
Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
 
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
 
Doğradığınız malzemeleri haşlanmış ve soğumuş fasulyenin içine ekleyin.
 
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152026 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
 
2 orta boy soğan
 
1 orta boy domates
 
2 adet yeşil biber
 
Yarım demet maydanoz
 
Sosu için:
 
Yarım limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2-3 yemek kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Haşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın. Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın. Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın. Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin. Tuzu ekleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fasulye Piyazı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152551 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 su bardağı kuru fasulye 
 
2 adet orta boy kuru soğan 
 
Yarım demet maydanoz 
 
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı sirke ya da 1 limon suyu 
 
Tuz
 
Pul biber 
 
 
Fasulye bir gece önceden ıslatılır. 
 
Yıkanıp haşlanır. 
 
Soğanlar soyulup yıkandıktan sonra yarım halka şeklinde ince doğranır.
 
Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır.
 
Bir kabın içerisinde kuru fasulye, soğan, pul biber, tuz, zeytinyağı ve limon ya da sirke karıştırılır.
 
Servis tabağına alınarak üzerine maydanoz serpilir.
 
 
Not: Izgara köftelerin yanında servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Piyaz | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153328 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020 
737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 baş kırmızı soğan
 
4 sap taze soğan
 
2 katı haşlanmış yumurta
 
Kırmızı pul biber
 
Maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
 
Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
 
Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
 
Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
 
Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
 
Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |