|
Pıtpıt Çorbası (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67098
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
1 Adet soğan (büyük)
1 Adet biber
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı köftelik bulgur
1 Çay bardağı et veya tavuk suyu
1,5 Su bardağı su
Düdüklü tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp veya rondodan geçirip yağda öldürüyoruz. Biberi de koyuyoruz. Biraz sonra domatesi koyup pişiriyoruz. Salça, tuz ve toz biber koyup birazda onu pişiriyoruz. Kişi başına 1,5 yemek kaşığı köftelik bulgur koyuyoruz. Et veya tavuk suyunu koyup suyunu ayarlıyoruz (suyu üzerini 2 parmak geçecek.) Kıvamı çorba gibi sulu olmuyor,pilav gibi koyu da olmuyor.
|
Pıtpıt Çorbası (Şanlıurfa) |
|
fahrettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130031
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar ayıklanarak ince doğranır. Geniş bir tencerenin içerisinde yağ ısıtılarak ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, su ve tuz ilave edilerek suyun kaynaması beklenir. Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
|
|