| 
 | 
| Pıtpıt Çorbası (Şanlıurfa) | 
|  | fahrettin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.11.2017
 Mesajlar: 26
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130031 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
 1,911 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 2 su bardağı ince bulgur
 2 adet soğan
 1,5 yemek kaşığı sadeyağ
 5 bardak su
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Soğanlar ayıklanarak ince doğranır. Geniş bir tencerenin içerisinde yağ ısıtılarak ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, su ve tuz ilave edilerek suyun kaynaması beklenir. Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Pıtpıt Çorbası (Şanlıurfa) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67098 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
 2,172 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.urfaurfa.com
 
 1 Adet soğan (büyük)
 1 Adet biber
 1 Adet domates
 1 Yemek kaşığı salça
 3 Yemek kaşığı köftelik bulgur
 1 Çay bardağı et veya tavuk suyu
 1,5 Su bardağı su
 
 Düdüklü tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp veya rondodan geçirip yağda öldürüyoruz. Biberi de koyuyoruz. Biraz sonra domatesi koyup pişiriyoruz. Salça, tuz ve toz biber koyup birazda onu pişiriyoruz. Kişi başına 1,5 yemek kaşığı köftelik bulgur koyuyoruz. Et veya tavuk suyunu koyup suyunu ayarlıyoruz (suyu üzerini 2 parmak geçecek.) Kıvamı çorba gibi sulu olmuyor,pilav gibi koyu da olmuyor.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |