Kısa URL: https://ml.md/lc89500
Gönderme Tarihi: 23.May.2013
2,309 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sana klasik
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı sumak
2 adet kuru domates
3 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domatessalçası
1 yemek kaşığı bibersalçası
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince sıcak su
3 çorba kaşığı un
Öncelikle ıspanakları ayıklanıp yıkayın ve sularını süzün. Köftelik bulguru ıslatın. Islanmış bulguru hamur gibi yoğurup küçük köfteler halinde yuvarlayın ve una bulayın. Soğanı doğrayıp sanayağı ile kavurun. Kuru domatesleri ve salçaları ilave edin. Ispanakları doğrayıp karışıma ekleyin ve kavurmaya devam edin. ıspanaklar yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini, nohutları, tuzu, karabiber ve kırmızı biberini ilave edin. Sumağı sıcak suda bekletin ve süzerek suyunu yemeğe ilave edin. Köfteler pişince yemeğin altını kapatıp servis tabağına alın.
Fotoğraf "sarı yaldız" tarafından gönderildi. 22.02.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc122533
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017
1,429 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg ıspanak
75 gr yağ
2 kaşık pirinç
250 gr kıyma
2 adet sogan
2 tatlı kaşıgı salça
2 çay kaşıgı kırmızı biber
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşıgı sumak
Ispanakları iyice yıkayıp suları iyice süzüldükten sonra dograyın, soganaları çok ince dograyın ve bir tencerede yagda kavurun kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin sonra tuz ve biberi ekleyin salçayı ve ıspanakları atın 2,5 su bardagı ilave edin çorbayı 15 dk piştikten sonra sumagı ilave edin bir taşım kaynatın içli köftele birlite sevis yapın.