https://acunn.com
 
 
Taze pimpirim (500 gr)
 
Pilavlık Bulgur - 1 Su Bardağı
 
Mercimek - 1 Su Bardağı
 
Domates Salçası - 1 Yemek Kaşığı
 
Biber Salçası - 1 Yemek Kaşığı
 
Kuru Soğan - 1 Adet
 
Kuru Sarımsak - 1 Adet
 
Sumak Ekşisi - 1 Yemek Kaşığı
 
Kuru Nane - 1 Yemek Kaşığı
 
Kırmızı Toz Biber - 1 Yemek Kaşığı
 
Zeytinyağı - 1 Su Bardağı
 
Tuz
 
 
Pimpirimler (semizotu) iyice temizlendikten sonra, büyük bir şekilde kesilir. Soğan, sarımsak ve salça tencerede kavrulur. Daha sonra, pimpirimler tencereye alınır ve üzerine mercimek ile bulgur ilave edilir.
 
 
 
  
 |