| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pimpirim Aşı | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152785 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020 
508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
Taze pimpirim (500 gr)
 
Pilavlık Bulgur - 1 Su Bardağı
 
Mercimek - 1 Su Bardağı
 
Domates Salçası - 1 Yemek Kaşığı
 
Biber Salçası - 1 Yemek Kaşığı
 
Kuru Soğan - 1 Adet
 
Kuru Sarımsak - 1 Adet
 
Sumak Ekşisi - 1 Yemek Kaşığı
 
Kuru Nane - 1 Yemek Kaşığı
 
Kırmızı Toz Biber - 1 Yemek Kaşığı
 
Zeytinyağı - 1 Su Bardağı
 
Tuz
 
 
Pimpirimler (semizotu) iyice temizlendikten sonra, büyük bir şekilde kesilir. Soğan, sarımsak ve salça tencerede kavrulur. Daha sonra, pimpirimler tencereye alınır ve üzerine mercimek ile bulgur ilave edilir.
 
 
 
  
 | 
 
Pirpirim Aşı | 
 
  | 
sevcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72984 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012 
1,671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çay bardağı nohut
 
1 çay bardağı kuru fasulye
 
1 çay bardağı yeşil mercimek
 
200 gr semizotu (ince kıyılmış)
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
4 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Öncelikle nohut, mercimek ve kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra haşlama sularını süzün. Orta büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine 3 subardağı su ve bakliyatları ilave edin. Yarım saat kadar kaynatın. Ayri biryerde 2 çorba kaşığı unu, 1 su bardağı suda bulamaç haline getirin. Tel süzgeçten geçirerek yavasça çorbaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ardından ince kıyılmış semizotunu ekleyip, birkaç dakika daha kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın.
  
 | 
 
Pirpirimaşı | 
 
  | 
Koç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5387 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr. kuru pirpirim (semizotu)
 
200 gr. tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et
 
100 gr. mercimek
 
50 gr. lolaz (bulgur)
 
2 adet kuru soğan
 
13 diş sarımsak
 
2 limonun suyu
 
1 yemek kaşığı d. salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
100 gr. nohut
 
Tuz, biber, biraz nane, yağ
 
 
Küçük küpler halinde doğranmış ve tencereye konmuş etlerin suyunu bırakması sağlanır. Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur. Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır. Ayrı kaplarda mercimek, nohut ve lolaz ayrı ayrı haşlanır. Kurutulmuş pirpirim, suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içersine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir. Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirpirimaşı Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |