https://www.elele.com.tr
 
 
1 su bardağı kepekli pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yumurta
 
100 gr beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı un
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Pirinçleri bol suda haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, kıyılmış nane, maydanoz, dereotu, un, kabartma tozu, tuz, karabiber, yumurtalar ve çatalla ezilmiş peyniri alın. Pirinçleri de ekleyip hepsini iyice karıştırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırlanan karışımı kaşık kaşık yağın içine bırakın ve her iki tarafını da kızartın. Servis yapın.
 
 
 
  
 |