| 
 
 
 | 
Pirinç Mücveri | 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147346 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019 
926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 su bardağı kepekli pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yumurta
 
100 gr beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı un
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Pirinçleri bol suda haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kaba ince doğranmış soğan, kıyılmış nane, maydanoz, dereotu, un, kabartma tozu, tuz, karabiber, yumurtalar ve çatalla ezilmiş peyniri alın. Pirinçleri de ekleyip hepsini iyice karıştırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırlanan karışımı kaşık kaşık yağın içine bırakın ve her iki tarafını da kızartın. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Mücveri | 
  | 
abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2012 
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106904 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015 
2,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı esmer şeker
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
 
Süt ve bir çorba kaşığı şekeri kaynatın. Pirinci ilave edip 15 dakika pişirin, 30 dakika demlenmeye bırakın. Yumurtayı, yumurta sarısını ve kalan şekeri çırpın. İçine unu ve pirinci de katıp karıştırın. Eritilmiş tereyağında mücver gibi pişirin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Pirinç Mücveri | 
  | 
dilli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98554 
Gönderme Tarihi: 27.May.2014 
2,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 çorba kaşığı pirinç
 
1 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
2 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
1 kase sarmısaklı yoğurt
 
4 kaşık tereyağı
 
 
1 Pirinci haşlayın ve süzün.
 
2 İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, yumurtaları, unu, tuz ve karabiberi pirinçle karıştırın.
 
3 Bir tencerede yağı ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın.
 
4 Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
  
 | 
Pirinç Mücveri | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64163 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
2,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 su bardağı süt
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı esmer şeker
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarımtatlı kaşığı toz tarçın
 
 
Süt, kabuk tarçın ve esmer şekerden 1 çorba kaşığı koyup kaynatın. Pirinci üzerine ilave edin ve 15 dakika pişirin. Sonra 30 dakika demlenmeye bırakın. Yumurta ve yumurta sarısını kalan esmer şekeri, toz tarçını ve portakal kabuğu rendesini iyice çırpın. İçine unu ve demlenen pirinci de katıp karıştırın. Tereyağını tavada eritin ve 1 kepçe pirinçli karışımdan döküpmücver gibi iki yüzünü de pişirin.Üzerine çilekli veyamevsimmeyvelerini robottan geçirip yanında dondurmayla servis yapabilirsiniz.
  
 | 
PİRİNÇ MÜCVERİ | 
  | 
Feza 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.04.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35550 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2009 
2,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 çorba kaşığı pirinci haşlayıp, süzün. Yarımşar demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un, tuz ve karabiberi karıştırın. Daha sonra kaşıkla alıp, kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
  
 | 
Pirinç Mücveri | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16962 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı rende kaşar
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
 
yarım tatlı kaşığı pul biber
 
Kıvam alana kadar un
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Un ve kızartma yağı dışındaki bütün malzemeler, çukur bir kabın içinde karıştırılır. Sonra lokma harcı kıvamını alana kadar un eklenir. Karışımdan kaşık kaşık kızgın yağ dökülür iki yüzü kızarınca kağıt havluya çıkarılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |