| 
 
 
 | 
Pırasalı Mısır Ekmeği | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22459 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008 
5,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet pırasa
 
1+3/4 su bardağı mısır unu (250 gr)
 
1/2 su bardağı yoğurt (125 gr)
 
Bir paket kabartma tozu
 
1/2 su bardağı süt (125 ml)
 
2 adet yumurta
 
100 gr beyaz peynir
 
100 gr lor peyniri
 
1 adet havuç
 
1 demet dereotu
 
1 su bardağı sıvı yağ, (250 ml)
 
2 çay kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
 
Yapılışı
 
Pırasaları ince şekilde kıyın.
 
Havucu rendeleyin.
 
Havuç; ve pırasaları iyice yumuşayana kadar yağda kavurun. Tuz şekerle lezzetlendirip, soğumaya bırakın.
 
Beyaz peyniri, ufalayıp veya rendeleyerek, bir kabın içerisinde; lor peyniri, dereotu, yoğurt ve sütle birlikte karıştırın.
 
Kavrulmuş havuç, pırasa; kabartma tozu ve mısır ununu, hazırlamış olduğunuz peynir karışımına ilave edip; yağlanmış fırın tepsisin veya küçük kalıplara dökün. Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında 40 dk pişirin.
 
 
 ML® Mısırunlu Peynirli Kek için tıklayın
 
  
 | 
Pırasalı Mısır Unu Ekmeği | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5891 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006 
4,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet pırasa
 
2 adet patates
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1/2 demet maydanoz
 
100 gr beyaz peynir
 
1 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı mısır unu
 
2 yemek kaşığı tuzot
 
 
Pırasaları çenterek doğrayın. Patatesleri soyup zar şeklinde doğrayın.
 
Maydanozu ince kıyın. Karıştırma kabına 1 yumurta ve 1 yumurta beyazını alın ve tuz ekleyerek çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Pırasayı, maydanozu, ezilmiş peyniri, kırmızı pul biberi, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Mısır ununu da ekleyip kek kıvamında bir hamur yapın. Fırın tepsisini yağlayıp, un serpin. Hamuru tepsiye boşaltıp üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 200 derecede ısıtılımış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
ML® Pırasalı Ekmek (görsel)
 
  
 | 
PIRASALI MISIR EKMEĞİ | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74386 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
3,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
1/2 kilo mısır unu
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 adet yumurta
 
2 paket kabartma tozu
 
2 yemek kasığı toz şeker
 
1/2 kahve fincanı un
 
Yeterince susam
 
 
Pırasaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye bölüp, ince ince kıyalım.
 
Pırasaları büyük bir kaseye koyup, 2 tatlı kaşığı kadar tuz ilave ettikten sonra, iyice ovarak yumuşamasını sağlayalım.
 
Büyükçe bir kaba 3 yumurtayı, 1 su bardağı sıvıyağı, 1 su bardağı yoğurdu, 3 çorba kaşığı buğday ununu, 2 paket kabartma tozunu, 2-3 çorba kaşığı kadar toz şekeri, 1/2 kilo mısır ununu ilave edip, iyice yoğuralım.
 
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp hafif üstünden bastırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
 
Üzerine susam veya çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 170°C'li fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
Pırasalı Mısır Ekmeği | 
  | 
sarı yaldız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2014 
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105397 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015 
3,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg ince kıyılmış pırasa
 
Yarım kg mısır unu
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı ayran
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
 
50 gram margarin
 
 
Bütün malzemeler derin bir kapta biraraya getirilir, yoğrulur. Eğer hamur sert gibi olursa biraz daha su yardımıyla yumuşatılabilir (kıvamı biraz cıvık bir hamur olacak). Hafifce yağlanmış bir tepsiye yayılır ve 180 derecelik fırında 25dk. pişirilir, dilimlenerek servis yapılır
 
 
 
 
Fotoğraf "eminn" tarafından gönderildi. 02.06.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 |