| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 250 gr doğranmış et (satır kıyması)
 1 kg kalın pırasa sapı
 2,5 su bardağı pirinç
 3 yemek kaşığı tereyağı
 3 adet soğan
 2 yemek kaşığı salça
 Karabiber
 Pul biber
 Tuz
 2 su bardağı sıcak su
 
 Yayvan bir tencereye tereyağı konulur.
 Yağ kızınca küp doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
 İnce doğranmış satır kıyması eklenerek biraz daha kavrulur.
 Daha sonra yıkanmış pirinçler eklenerek, şeffaflaşıncaya kadar pişirilir.
 Tuz, baharatlar ve salça eklenir.
 Pirince 2 su bardağı kadar sıcak su eklenir, pirinçler suyunu çekince altı kapatılır.
 Pırasa sapları 7-8 cm uzunluğunda kesilerek haşlanır.
 Haşlanan pırasaların katları ayrılır ve her kata hazırlanan içten konularak rulo yapılır.
 Tencereye dizilir, üzerine tereyağı parçaları koyulur, bir miktar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
 Suyunu çektikçe azar azar su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
 
 
  
 
 |