| 
 | 
| Pırasa Sarması (Kastamonu) | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157589 Gönderme Tarihi: 02.May.2021
 358 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet kalın pırasanın beyaz kısımları
 250 gram kıyma
 1 adet soğan
 1 çay bardağı pirinç
 1 yemek kaşığı salça
 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 Yarım demet maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 Üzeri için:
 1 adet limon
 1 adet yumurta sarısı
 
 Pırasaların beyaz kısımlarını yedişer cm boyunda kesip, küçük parçalar elde edin. Daha sonra kaynar tuzlu suya atın ve rengi hafif dönünce çıkarıp suyunu iyice süzdürün. Bıçak yardımıyla tam kesmeden üzerlerinden kesik atın ve pırasaları tek tek katlarına ayırın.
 Kıyma, kıyılmış soğan, pirinç, salça, kıyılmış maydanoz, karabiber ve yeteri kadar tuzu karıştırın. Bu karışımı pırasaların içlerine pay edip sarın. Tencereye dizip, üzerlerine bir pasta tabağını ters kapatın (Pırasaların artan orta kısımlarını tencerenin dibine dizebilirsiniz). Ayçiçeği yağı ve üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip, orta ateşte kontrol ederek suyunu çekene kadar pişirin.
 Üzeri için ocaktan almaya yakın limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan iki kaşık alıp, limonlu karışıma ilave edin ve çırpın. Daha sonra azar azar sarmaların üzerine gezdirin. Bir taşım daha kaynatıp, altını kapatın ve servis yapın.
 
 
 | 
| Pırasa Dolması (Kastamonu) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145707 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
 775 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 250 gr doğranmış et (satır kıyması)
 1 kg kalın pırasa sapı
 2,5 su bardağı pirinç
 3 yemek kaşığı tereyağı
 3 adet soğan
 2 yemek kaşığı salça
 Karabiber
 Pul biber
 Tuz
 2 su bardağı sıcak su
 
 Yayvan bir tencereye tereyağı konulur.
 Yağ kızınca küp doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
 İnce doğranmış satır kıyması eklenerek biraz daha kavrulur.
 Daha sonra yıkanmış pirinçler eklenerek, şeffaflaşıncaya kadar pişirilir.
 Tuz, baharatlar ve salça eklenir.
 Pirince 2 su bardağı kadar sıcak su eklenir, pirinçler suyunu çekince altı kapatılır.
 Pırasa sapları 7-8 cm uzunluğunda kesilerek haşlanır.
 Haşlanan pırasaların katları ayrılır ve her kata hazırlanan içten konularak rulo yapılır.
 Tencereye dizilir, üzerine tereyağı parçaları koyulur, bir miktar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
 Suyunu çektikçe azar azar su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Pırasa Dolması (Kastamonu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31678 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
 3,171 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg pırasa
 2 adet soğan
 250 gr kıyma
 2 yemek kaşığı pirinç
 2 adet yumurta
 1 limon
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 Maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Pırasaların kalın beyaz kısımları 6 cm boyunda yeşil kısma kadar kesilir. Yıkanır ve az su ile biraz haşlanır, süzülür. Etli dolma içi hazırlanır. Pırasaların her katı açılır ve dolma içi ile doldurulur. Su ve yağ ilave edip orta hararetli ateşte pişirilir. Ocaktan indirmeye yakın yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanan terbiye karıştıra karıştıra yemeğe ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır, servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |