| 
 
 
 | 
Piliç Yahnisi | 
  | 
nedime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc386 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005 
3,537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Adet piliç
 
2 kaşık yağ
 
1 çorba kaşığı un
 
2 adet patates
 
6 adet arpacık soğan
 
1 adet domates
 
1 adet havuç
 
1 adet kereviz
 
yeteri kadar tuz
 
 
Piliçler kemiğinden ayrılır. 8 parçaya bölünür. Bir kaba 2 kaşık yağ konur. Kesil piliç etleri hafif una bulanır, kızartılır, pişecek kaba yerleştirilir. Temizlenmiş, kesilmiş sebzeler tavada kalan yağda öldürülür, temizlenmiş küçük soğan, domates, tuz ilave edilir. Kızarmış piliç üzerine katılır. Az su ile hafif ateşte pişirilir. Patates piliç pişeceğine yakın ilave edilir.
 
 
Afiyet Olsun
  
 | 
Piliç Yahnisi | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5631 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
3,301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet piliç (her biri 600-700 gr.)
 
3 bardak su
 
tuz
 
2 orta boy patates
 
6 orta boy soğan
 
1 iri domates
 
1 orta boy havuç
 
2 küçük kereviz
 
 
Bir tencereye 2 kaşık tereyağı konur. Piliçler birer birer kızartılır. Sonra 3 bardak su kaynar olarak eklenir. Tuzu konup 1 saat kadar pişirilir. Daha sonra ayıklanıp yıkanan ve doğranan sebzeler katılır, yarım saat daha pişirildikten sonra ateşten alınır.
  
 | 
PİLİÇ YAHNİSİ | 
  | 
çilli 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48069 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010 
3,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 piliç
 
2 domates
 
2 baş soğan
 
4 sivri biber
 
1 kaşık margarin
 
tuz
 
karabiber
 
 
Temizlenen ve ayıklanan malzemelerden soğanlar halka şeklinde, domaTesler fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan domates ve biberler margarinle birlikte karıştırılarak sote yapılır. Temizlenerek kemikli olarak dörder parçaya ayrılan ve tencereye konan piliçlerin üzerine bu sote dökülür. Tuzu ve karabiberi de konduktan sonra karıştırılıp üç bardak da su ilâve edilir. Kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir.
  
 | 
PİLİÇ YAHNİSİ | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63709 
Gönderme Tarihi: 31.May.2011 
2,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gr'lık 1 piliç (yıkanıp temizlenerek ütülendikten sonra, kemikleri ayıklanıp kuşbaşı doğranmış)
 
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
2 orta boy domates (kabuklan soyulup çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
 
4 büyük patates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
 
2 büyük havuç (kabukları kazınıp kuşbaşı doğranmış)
 
4 orta boy soğan (dış kabukları alınıp bütün bırakılmış)
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
 
Orta boy bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Patatesleri koyup, 2-3 dakika, dış kısımları kabuk tutana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak, fazla yağlarını süzdürünüz.
 
Büyük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca ince dolanmış soğanları katıp, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Domates ve salçayı ekleyip, sık sık karıştırarak 4-5 dakika, domatesler suyunu bırakana kadar pişiriniz. Tencereye piliç parçalarını koyup, bir delikli kepçeyle karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz.
 
Kızarmış patates, bütün soğan ve havuçları katıp 10 dakika daha, karışturarak pişiriniz. Tavuk suyunu ekleyip ateşi yükseltiniz. Su kaynayınca ateşi kısıp, yahniyi 10 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Yahninizi ısıtılmış derin bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |