Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Piliç Yahnisi (4 adet - 227,385 defa bakıldı)

Piliç Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PİLİÇ YAHNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63709
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
2,647 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr'lık 1 piliç (yıkanıp temizlenerek ütülendikten sonra, kemikleri ayıklanıp kuşbaşı doğranmış)
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 orta boy domates (kabuklan soyulup çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salça
4 su bardağı tavuk suyu
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
4 büyük patates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
2 büyük havuç (kabukları kazınıp kuşbaşı doğranmış)
4 orta boy soğan (dış kabukları alınıp bütün bırakılmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Patatesleri koyup, 2-3 dakika, dış kısımları kabuk tutana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak, fazla yağlarını süzdürünüz.
Büyük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca ince dolanmış soğanları katıp, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz. Domates ve salçayı ekleyip, sık sık karıştırarak 4-5 dakika, domatesler suyunu bırakana kadar pişiriniz. Tencereye piliç parçalarını koyup, bir delikli kepçeyle karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz.
Kızarmış patates, bütün soğan ve havuçları katıp 10 dakika daha, karışturarak pişiriniz. Tavuk suyunu ekleyip ateşi yükseltiniz. Su kaynayınca ateşi kısıp, yahniyi 10 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Yahninizi ısıtılmış derin bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.


PİLİÇ YAHNİSİ

çilli
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc48069
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010
2,986 defa indirildi / yazdırıldı




2 piliç
2 domates
2 baş soğan
4 sivri biber
1 kaşık margarin
tuz
karabiber

Temizlenen ve ayıklanan malzemelerden soğanlar halka şeklinde, domaTesler fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan domates ve biberler margarinle birlikte karıştırılarak sote yapılır. Temizlenerek kemikli olarak dörder parçaya ayrılan ve tencereye konan piliçlerin üzerine bu sote dökülür. Tuzu ve karabiberi de konduktan sonra karıştırılıp üç bardak da su ilâve edilir. Kapağı kapatılarak hafif ateşte pişirilir.


Piliç Yahnisi

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc5631
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,197 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet piliç (her biri 600-700 gr.)
3 bardak su
tuz
2 orta boy patates
6 orta boy soğan
1 iri domates
1 orta boy havuç
2 küçük kereviz

Bir tencereye 2 kaşık tereyağı konur. Piliçler birer birer kızartılır. Sonra 3 bardak su kaynar olarak eklenir. Tuzu konup 1 saat kadar pişirilir. Daha sonra ayıklanıp yıkanan ve doğranan sebzeler katılır, yarım saat daha pişirildikten sonra ateşten alınır.


Piliç Yahnisi

nedime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc386
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
3,408 defa indirildi / yazdırıldı




2 Adet piliç
2 kaşık yağ
1 çorba kaşığı un
2 adet patates
6 adet arpacık soğan
1 adet domates
1 adet havuç
1 adet kereviz
yeteri kadar tuz

Piliçler kemiğinden ayrılır. 8 parçaya bölünür. Bir kaba 2 kaşık yağ konur. Kesil piliç etleri hafif una bulanır, kızartılır, pişecek kaba yerleştirilir. Temizlenmiş, kesilmiş sebzeler tavada kalan yağda öldürülür, temizlenmiş küçük soğan, domates, tuz ilave edilir. Kızarmış piliç üzerine katılır. Az su ile hafif ateşte pişirilir. Patates piliç pişeceğine yakın ilave edilir.

Afiyet Olsun






Piliç Yahnisi Tarifleri Tavuk Yemekleri



(4 adet Piliç Yahnisi 227,385 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort