https://cook.com.tr
 
 
Domates 1 Adet
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
 
Su 3 Su Bardağı
 
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
 
Dana Kuşbaşı 750 Gram
 
Soğan 1 Adet
 
 
Kuşbaşı etinizi, rendelenmiş soğan ve domates ile birlikte düdüklü tencereye koyup 1 bardak su, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 25 dakika kadar pişiriniz.
 
2 su bardağı pirinci 20 dakika kadar ılık suda ıslatıp yıkayıp süzün. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Taskebabının etlerini kevgir ile tencerenin altına yerleştirin. Üzerine pirinci koyup kaşığın arkası ile etlerin üzerine yayın. 2 bardak pirince 3 bardak su kullanacağız. Bunun bir bardağını düdüklü tenceredeki etin suyundan 2 bardağını da içme suyu olarak kullanalım. Pirincin şeklini bozmadan tencerenin kenarından yavaşça daire çizerek dökelim. 5 dakika orta ateşte 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakalım.
 
Servis tabağınızı tencerenin üstüne kapatıp tencereyi ters çevirerek şeklini bozmadan tabağa alın.
 
 
 
  
 |