| 
 
 
 | 
Pilav Üstünde Taskebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170398 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023 
318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 1 Adet
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
 
Su 3 Su Bardağı
 
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
 
Dana Kuşbaşı 750 Gram
 
Soğan 1 Adet
 
 
Kuşbaşı etinizi, rendelenmiş soğan ve domates ile birlikte düdüklü tencereye koyup 1 bardak su, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 25 dakika kadar pişiriniz.
 
2 su bardağı pirinci 20 dakika kadar ılık suda ıslatıp yıkayıp süzün. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Taskebabının etlerini kevgir ile tencerenin altına yerleştirin. Üzerine pirinci koyup kaşığın arkası ile etlerin üzerine yayın. 2 bardak pirince 3 bardak su kullanacağız. Bunun bir bardağını düdüklü tenceredeki etin suyundan 2 bardağını da içme suyu olarak kullanalım. Pirincin şeklini bozmadan tencerenin kenarından yavaşça daire çizerek dökelim. 5 dakika orta ateşte 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakalım.
 
Servis tabağınızı tencerenin üstüne kapatıp tencereyi ters çevirerek şeklini bozmadan tabağa alın.
 
 
 
  
 | 
Pilavlı Tas Kebabı | 
  | 
arzu kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2010 
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56501 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tas kebabına elverişli, koyun etini kuşbaşı olarak doğramalıdır.
 
Bir kaç baş soğanı çentmeli, etle birlikte tavada sade yağda biraz kavurmalı. Tuz ve baharatını da bu esnada ekmelidir. Sonra, bunları tavadan alıp, bir çorba tası içine koyarak bakır tepsinin ortasına tasla beraber başaşağı edip bırakmalıdır. Ve bakır tepsiyi, küllü hafif ateşe koymalıdır.
 
Tas altındaki etler, yavaş yavaş pişinceye kadar beklemelidir. Sonra, pirinç miktarına göre, iki misli nisbetinde, varsa et suyu, yoksa tatlı su koymalı. Bu vaziyette sular kaynamağa başlayınca, pilâvlık pirinci de salmalı ve pilâv olunca, tası da ortadan kaldırıp etleri kubbe şeklinde ve pilâvın ortasında bırakarak sıcak sıcak, o güzel görünüşü ile sofraya getirip kaşık atmalıdır.
  
 | 
Pilavlı Tas Kebabı | 
  | 
gönül bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45672 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010 
2,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
 
3,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.)
 
11I ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 
1/2 KG. KUŞBAŞI
 
ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR)
 
2 ORTA BOY SOĞAN
 
1 ORTA BOY PATATES
 
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
 
TUZ, KARABİBER
 
1/4 LİMON SUYU
 
 
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Tuzunu, biberini ayarlayalım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve bütün haldeki soyulmuş patatesi ekleyerek etler yumuşayana dek pişirip ateşten alalım. Bu arada pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım. Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayarak, pirinçler yarı yarıya suyunu çekene dek pişirelim ve ateşten alalım. Isıya dayanıklı bir senin ortasına patatesi bütün olarak yerleştirelim. Etleri delikli kepçe ile alıp kâseye yerleştirelim (Kullanacağınız kâse, etleri sıkı sıkıya alabilecek büyüklükte olmalı). Kâseyi bir fırın kabının ortasına ters çevirip kapatalım. Yarı yarıya pişen pilavı kâsenin etrafındaki boşluğa yayalım. Pilavı önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında suyunu çekene dek pişirelim ve fırında 15-20 dk. demlendirerek kâseyi etlerin üzerinden alarak servis yapalım.
  
 | 
Pilavlı Tas Kebabı | 
  | 
peri-şen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.01.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20827 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008 
2,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1/2 kg. kemiksiz kuşbaşı et
 
1 orta boy soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyunuz. Hafif hararetli ısıda kendi buğusu ile 10 dakika pişiriniz. 5 su bardağı sıcak su ilâve edip et yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Etleri tencerenin ortasına toplayarak üzerine tas kapatınız. Pirinci ayıklayıp yıkayarak tuzla birlikte tencereye ilâve ediniz. 3-4 dakika orta hararetli ısıda, sonra ısısını azaltarak yarım saat pişiriniz.
 
10-15 dakika demlendirip, tası alınız. Tencerenin kenarından spatülle pilavı kurtarıp servis tabağına ters çeviriniz. Etrafını bezelye ile süsleyiniz.
  
 | 
Pilavlı Tas Kebabı | 
  | 
inci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18868 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo koyun eti
 
750 gr. pirinç 
 
4 çorba kaşığı sade yağ
 
2 baş soğan
 
3 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
 
3 bardak su
 
Tuz
 
 
Tas kebabını 900 gram kuşbaşı koyun eti kullanarak hazırlayıp bir kapta muhafaza edilmelidir. 750 gram pirincin taşlarını iyice ayıklamalı, üstüne 8 bardak sıcak su dökmeli, su soğuyuncaya kadar beklemeli, sonra bu suyu döküp duru su ile yıkamalı ve iyice süzmeli.
 
Bu pirinci bir tencereye konup kavurmalı.
 
Tas kebabı bir kâse içinde konup çukurca bir tepsinin tam ortasına ters kapatılmalı ve hafif ateşte iyice piştikten sonra kasenin etrafına konulmalı.
 
Pirince iki misli kadar su, et suyu tercih edilir.
 
Pirinçler iyice piştikten sonra ortadaki kase kaldırılıp servis yapılmalı.
 
 
 ML® Püreli Tas Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
Pilavlı Tas Kebabı | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1326 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2006 
3,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. koyun kuşbaşı et
 
2 kaşık yağ
 
1 soğan
 
1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat). 
 
Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
 
Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
 
Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
 
Pilav tenceresine süzülür.
 
Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
 
Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |