Kısa URL: https://ml.md/lc145209
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019
1,400 defa indirildi / yazdırıldı
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
500 gr un
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker veya pekmez
Pıhtının yapılacağı kapta bir fiske tuzla su kaynatılır.
Kaynayan suya biraz biraz un ilave edilerek, mama kıvamına gelinceye kadar iyice pişirilir.
Koyulaştıkça ½ fincan kadar su ilave edilerek kısık ateşte 30 dk. kadar karıştırılarak kaynatılır.
Pişince yemek kaşığı ile kaşık kaşık alınarak tepsiye dizilir.
Arzuya göre üzerine şeker, pekmez ve bol miktarda dövülmüş ceviz dökülür.
Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirildikten sonra servis yapılır.
Not: Bu tatlı genellikle gündüzleri hanım toplantılarında yapılır ve sıcak olarak yenir. Kurşunlu yöresinde bu tatlı yapılırken suda önce mısır unu ya da yarma pişirilerek un ilave edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc145849
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
577 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg pekmez
1,5 kg buğday unu
250 gram fındık veya iri kıyılmış ceviz
Un tencerede rengi sararana kadar kavrulur, un kokusu giderilir.
Kavrulan un tepsiye dökülür, unun ortası açılır.
Pekmez una azar azar yedirilerek hamur yoğrulur.
Sert bir hamur elde edilir; elde edilen hamurdan 100 gram kadar alınır, yumurta şekli verilir, isteğe bağlı olarak içine fındık veya ceviz konulabilir.
3 adedi bir porsiyon olacak şekilde servis edilir.