| 
 
 
 | 
Pideli Köfte | 
  | 
gülfidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68393 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011 
1,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram dana kıyma
 
1’er adet yumurta ve küçük soğan
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
6-7 dal kıyılmış maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
3 dilim pide
 
2 adet kırmızı biber
 
1 adet kabak
 
1 adet orta boy soğan
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı ılık su, tuz
 
Sıvıyağ
 
 
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. İrice oval köfteler hazırlayıp kızartın. Kırmızı biber, soğan ve kabağı soteleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Pideleri servis tabağına alıp üzerine sebze ve köfteleri koyup sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.12.2021
  
 | 
Pideli Köfte | 
  | 
gümüş kepçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72715 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012 
2,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tırnak pide
 
Köfte için:
 
400 gr. köftelik kıyma
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 adet soğan
 
1 diş dövülmüş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sebze harcı için:
 
2 adet küçük boy kabak
 
1 adet soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Sos için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı su
 
 
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Küp doğranmış kabak, dörde bölünmüş soğan ve halka kesilmiş kırmızı biberi sıvı yağda hafifçe soteleyin. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Üzerine sebzeli harcı ve köfteleri koyun.
 
 
 
 
Fotoğraf "fatmahatun" tarafından gönderildi. 29.06.2015
  
 | 
Pideli Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161717 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kuzu kıyma
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tuz
 
Pidesi için:
 
3 su bardağı un
 
1 paket instant maya
 
1 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sosu için:
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
3 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Yarım su bardağı su
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Köfte harcı için kıyma, galeta unu ve baharatları harmanlayarak iyice yoğurun ve dinlendirmeye bırakın.
 
Bu arada pide için hamuru hazırlamaya başlayın. Hamuru için tüm malzemeleri bir yandan yoğurarak birleştirin ve yoğurduktan sonra üzerini kapatıp kabarması için bekletin.
 
Sosu için tereyağını eritin. Salçaları ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin bir taşım kadar kaynatın.
 
Artından sarımsakları ezin ve sosa ekleyin.
 
Son olarak sirke, tuz, karabiber ve şekeri ekleyerek sos kıvamına gelince altını kapatın.
 
Pide için hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp parmak kalınlığında merdaneyle açın.
 
Üzerine bir yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
Kıymaları ceviz büyüklüğünde yuvarlak yağarak az yağda kızartın.
 
Fırından çıkan pideleri küçük kare şeklinde kesin ve servis tabağına alın.
 
Üzerine köfteleri dizin ve en üste sosu dökün.
 
Dilerseniz sosun üzerine de tereyağı kızdırıp dökerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pideli Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161773 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2021 
412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr kıyma
 
1 büyük soğan rendelenmiş
 
Çay kaşığının ucuyla karbonat
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
 
Yeteri kadar tuz
 
Taban için:
 
2 adet tırnak pide
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Üzeri için:
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Servis ve süslemek için:
 
1 domates
 
2 sivri biber
 
1 kase katı yoğurt
 
 
Öncelikle köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan diğer malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
 
Elde ettiğimiz köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde ayarlayıp dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz.
 
Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada ister tost makinasında arkalı önlü kızartıyoruz.
 
Köfteler kızarırken tırnak pideleri küp küp olacak şekilde doğrayıp servis tabağına alıyoruz.
 
Pidelerin ısınması için, ocakta biraz çevirin.
 
Sonra kızaran köfteleri doğramış olduğumuz pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.
 
Sos malzemesi için sıvı yağ ve salçayı birkaç dakika kavurup baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
 
Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketçaptan daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.
 
3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz.
 
Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
 
Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |