|
Peynirli Su Böreği |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79685
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
5 Adet yufka
250 gr peynir
3 Su Bardağı süt
Yumurta, süt ve eritilmiş yağı güzelce karıştıralım. Tepsiye 1. yufkayı koyup üzerine hazırladığımız harçtan dökelim, 2. yufkayı koyup karışımdan dökelim. Üzerine peyniri yayalım, yumurtalı karışımdan tekrar dökelim, üzerine bir adet yufkayı kopartıp küçük parçalar halinde karışımın üstüne dökelim. Yufkaların tesinin dışında kalan kenarlarını içine doğru kıvıralım. Kalan iki yufkayıda karışımdan dökerek böreğimizi keserek pişirelim.
|
Peynirli Su Böreği |
|
Tuğçe Soylu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2012
Mesajlar: 49 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79837
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Klasik
1 Demet maydonoz
1/2 litre süt
1/2 demet dere otu
100 gr beyaz peynir
5 Adet yumurta
5 Adet yufka
100 gr dil peyniri
100 gr kaşar peyniri
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için geniş bir kâseye yumurtaları kıralım ve çatal yardımı ile ak ve sarıları karışana kadar çırpalım. Eritip, soğuttuğumuz SANA KLASİK' ten ilave edelim, rende yaptığımız peynirleri ve sütü katalım. Ayıklayıp, ince kıydığımız maydanoz ve dereotunu ilave edelim iyice karıştıralım. Yağladığımız fırın tepsisinin içine bir yufkayı alalım, ikinci yufkayı ortadan ikiye bölelim, serelim üzerine hazırladığımız sosu kepçe ile her yerine gelecek şekilde dökelim. Böylece yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. En üste bolca sıvı dökelim.180 derecelik ısıda pişirelim. Pişince kare keserek servise sunalım.
|
|