| 
 
 
 | 
Peynirli Su Böreği | 
  | 
Tuğçe Soylu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2012 
Mesajlar: 49 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79837 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012 
1,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 Gr Sana Klasik
 
1 Demet maydonoz
 
1/2 litre süt
 
1/2 demet dere otu
 
100 gr beyaz peynir
 
5 Adet yumurta
 
5 Adet yufka
 
100 gr dil peyniri
 
100 gr kaşar peyniri
 
 
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için geniş bir kâseye yumurtaları kıralım ve çatal yardımı ile ak ve sarıları karışana kadar çırpalım. Eritip, soğuttuğumuz SANA KLASİK' ten ilave edelim, rende yaptığımız peynirleri ve sütü katalım. Ayıklayıp, ince kıydığımız maydanoz ve dereotunu ilave edelim iyice karıştıralım. Yağladığımız fırın tepsisinin içine bir yufkayı alalım, ikinci yufkayı ortadan ikiye bölelim, serelim üzerine hazırladığımız sosu kepçe ile her yerine gelecek şekilde dökelim. Böylece yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. En üste bolca sıvı dökelim.180 derecelik ısıda pişirelim. Pişince kare keserek servise sunalım.
  
 | 
Peynirli Su Böreği | 
  | 
Sezer Ünver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2007 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79685 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012 
1,442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 Gr Sana Hamurişi
 
3 Adet yumurta
 
5 Adet yufka
 
250 gr peynir
 
3 Su Bardağı süt
 
 
Yumurta, süt ve eritilmiş yağı güzelce karıştıralım. Tepsiye 1. yufkayı koyup üzerine hazırladığımız harçtan dökelim, 2. yufkayı koyup karışımdan dökelim. Üzerine peyniri yayalım, yumurtalı karışımdan tekrar dökelim, üzerine bir adet yufkayı kopartıp küçük parçalar halinde karışımın üstüne dökelim. Yufkaların tesinin dışında kalan kenarlarını içine doğru kıvıralım. Kalan iki yufkayıda karışımdan dökerek böreğimizi keserek pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |