Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Peynirli Poğaça (23 adet - 2,185,115 defa bakıldı)

Peynirli Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Poğaça

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170848
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2023
295 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım kase kaşar peyniri ya da tuzsuz beyaz peynir
Avuç içi kadar ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Süt, sıvı yağ ve tuz çırpma teliyle karıştırılır.
3 su bardağı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve peynir eklenerek hamur toparlanır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
1 adet yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
170 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.



Peynirli Poğaça

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180394
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı ılık süt (200 ml )
1 çay bardağı ılık su (120 ml)
1 paket kuru ınstant maya
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta beyazı hamura sarısı dışına
2 silme yemek toz kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arasına koymak için
200 gram peynir
Yarım demet maydanoz

Önce maya, şekeri suyla karıştırıp beş dakika mayalandıralım.
Sonra sütü, sıvı yağ, yumurta beyazını tuzunu ilave edelim hepsini çırpalım kontrollü şekilde unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamuru kırk dakika mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan mandalina büyüklükte parçalar kopartalım hamuru avuç içi kadar açalım arasına peyniri koyalım badem şekilde yuvarlayalım.
Yumurta sarısını üzerlerine sürelim 20 dakika tepsi mayası yapalım. 170 derece fırında ortalama 30-40 dakika kontrollü pişirelim.



Peynirli Poğaça

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181471
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2025
134 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için beyaz peynir veya lor peyniri
İsteğe göre maydanoz (ince doğranmış)

Ilık sütü bir karıştırma kabına alın, üzerine mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekleyin.
Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurta akını ekleyerek karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak.
Hamurun üzerini streç filmle örtün ve ılık bir ortamda 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
Beyaz peyniri ezin ve isteğe göre ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları elinizle açarak içine peynirli harçtan koyun ve poğaça şekli vererek kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sıcak veya ılık olarak çay eşliğinde servis edebilirsiniz.







Peynirli Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(23 adet Peynirli Poğaça 2,185,115 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası