|
Peynirli Poğaça |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170848
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2023
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım kase kaşar peyniri ya da tuzsuz beyaz peynir
Avuç içi kadar ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Süt, sıvı yağ ve tuz çırpma teliyle karıştırılır.
3 su bardağı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve peynir eklenerek hamur toparlanır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
1 adet yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
170 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.

|
Peynirli Poğaça |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180394
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı ılık süt (200 ml )
1 çay bardağı ılık su (120 ml)
1 paket kuru ınstant maya
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta beyazı hamura sarısı dışına
2 silme yemek toz kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arasına koymak için
200 gram peynir
Yarım demet maydanoz
Önce maya, şekeri suyla karıştırıp beş dakika mayalandıralım.
Sonra sütü, sıvı yağ, yumurta beyazını tuzunu ilave edelim hepsini çırpalım kontrollü şekilde unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamuru kırk dakika mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan mandalina büyüklükte parçalar kopartalım hamuru avuç içi kadar açalım arasına peyniri koyalım badem şekilde yuvarlayalım.
Yumurta sarısını üzerlerine sürelim 20 dakika tepsi mayası yapalım. 170 derece fırında ortalama 30-40 dakika kontrollü pişirelim.

|
Peynirli Poğaça |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181471
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2025
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için beyaz peynir veya lor peyniri
İsteğe göre maydanoz (ince doğranmış)
Ilık sütü bir karıştırma kabına alın, üzerine mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekleyin.
Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurta akını ekleyerek karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak.
Hamurun üzerini streç filmle örtün ve ılık bir ortamda 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.
Beyaz peyniri ezin ve isteğe göre ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları elinizle açarak içine peynirli harçtan koyun ve poğaça şekli vererek kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sıcak veya ılık olarak çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

|
|