| 
 
 
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
Güney 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2861 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
2,855 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dolmalık kabak
 
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
 
1/2 bardak süt
 
İsteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın.
  
 | 
Peynirli kabak dolması | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25473 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
2,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
 
1 kg. kabak
 
15 adet orta boy domates
 
3-4 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
500 gr. beyaz peynir
 
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sarımsak ve dereotunu ince kıyıp domateslerle karıştıralım. Peyniri elimizle ufalayalım. Kabakların dışını bir bıçak yardımıyla kazıyıp içlerini oyalım. İçlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp, tuz serpelim. Kabakların içlerine peyniri dolduralım. Domatesli karışımı bir tepsiye yayıp üzerine kabakları yerleştirelim. Yeterince sıcak su ekleyelim. Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip ılık olarak servis yapalım.
 
 
 ML® Peynirli Kabak Dolması için tıklayın
 
  
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71994 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
2,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
250 gram peynir
 
1 adet soğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
5 bardak su
 
 
Kabakları kazıyın, uzunlamasına ikiye bölün, ortalarındaki çekirdekleri çıkarın tencereye suyu koyup haşlayın. Soğanı ve beyaz peyniri rendeleyin, dereotunu kıyın. Bunları bir kap içine alın tuzunu, biberini, zeytinyağıyla harmanlayın kabakların içine koyup fırında 180 derecede pişirin.
 
 
 ML® Bulgurlu Kabak Dolması için tıklayın
 
ML® Bulgurlu Kabak Dolması Videosu
 
  
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83722 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram yağlı peynir
 
5 adet kabak
 
100 gram lor peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 küçük soğan
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
 
İkiye böldüğünüz kabakların içlerini oyup tuzlayın. Başla bir kabın içinde peynirleri ve soğanı rendeleyip karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ekleyip baharatlarla tatlandırıp. Sonra bu karışımla kabakların içlerini doldurup tencereye dizin. Üzerine çok az su döküp 15 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
yurdi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87285 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kabak
 
İç harcı için:
 
1 soğan
 
100 gr kaşar peyniri
 
100 gr beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
3 diş sarımsak
 
 
Kabakları temizleyip ikiye bölün, içlerini oyarak çıkartın. Çok az suda ya da buharda 10 dakika kadar pişirin. Bir kabın içinde soğanı rendeleyin ve üzerine bir miktar tuz serperek ovalayın. Suyu çıkıyorsa sıkıp atın. Soğanların üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, ezilmiş sarımsakları ekleyerek harmanlayın. Bu karışımı buharda haşlanmış kabakların içlerine doldurup servis yapın.
  
 | 
PEYNİRLİ KABAK DOLMASI | 
  | 
yılgın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98387 
Gönderme Tarihi: 20.May.2014 
2,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kabak
 
200 gr. beyaz peynir
 
200 gr. tuzsuz lor peyniri
 
1/2 demet maydanoz ve dereotu
 
10 dal nane
 
1/2 su bardağı su
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Kabakları ikiye bölüp içlerini temizleyin. Dereotu, maydanoz ve nanenin yapraklarını ince kıyın. Peynirleri ezin, otları ve karabiberi ilave edin. Karışımı kabaklara doldurun. Otların saplarını bir tencerenin dibine koyun, üzerine dolmaları yerleştirin. Suyu katıp tuz serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip pişirin.
  
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
peri tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2017 
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123421 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017 
1,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mazda Lezzete Götüren Marka
 
Mehmet Yaşin
 
 
4 adet orta boy kabak 
 
7 adet taze soğan 
 
Yarım demet dereotu 
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 
 
200 gr lor peyniri 
 
 
Kabakların kabuğunu soyun. Uzunlamasına ikiye kesin. Kestiğiniz kabakların içini küçük bir kaşık yardımıyla oyun ve yarısına kadar soğuk su bulunan bir kaba alın. 7 adet taze soğanı ve Yarım demet dereotunu ince doğrayın. 200gram lor peynirini bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş 100 gram kaşar peynirini ilave edin. Doğradığınız taze soğanları ve dereotunu ekleyin. 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı pul biberi ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip malzemeyi karıştırın. Kabakların suyunu süzüp çukurkısımlarına hazırladığınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Kabak Dolması | 
  | 
tarifsiz tarifler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136458 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018 
900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 dolmalık kabak
 
200 gr. beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
10 dal dereotu
 
 
Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
 
Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek, püre haline getirin.
 
Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
 
Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin.
 
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |