Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Peynirli Kabak Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Kabak Dolması

tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc136458
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
808 defa indirildi / yazdırıldı




6 dolmalık kabak
200 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kırmızıbiber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
10 dal dereotu

Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek, püre haline getirin.
Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin.
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.


Peynirli Kabak Dolması

peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc123421
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
1,146 defa indirildi / yazdırıldı




Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin


4 adet orta boy kabak
7 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr lor peyniri

Kabakların kabuğunu soyun. Uzunlamasına ikiye kesin. Kestiğiniz kabakların içini küçük bir kaşık yardımıyla oyun ve yarısına kadar soğuk su bulunan bir kaba alın. 7 adet taze soğanı ve Yarım demet dereotunu ince doğrayın. 200gram lor peynirini bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş 100 gram kaşar peynirini ilave edin. Doğradığınız taze soğanları ve dereotunu ekleyin. 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı pul biberi ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip malzemeyi karıştırın. Kabakların suyunu süzüp çukurkısımlarına hazırladığınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



PEYNİRLİ KABAK DOLMASI

yılgın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98387
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
1,948 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
200 gr. tuzsuz lor peyniri
1/2 demet maydanoz ve dereotu
10 dal nane
1/2 su bardağı su
5 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Kabakları ikiye bölüp içlerini temizleyin. Dereotu, maydanoz ve nanenin yapraklarını ince kıyın. Peynirleri ezin, otları ve karabiberi ilave edin. Karışımı kabaklara doldurun. Otların saplarını bir tencerenin dibine koyun, üzerine dolmaları yerleştirin. Suyu katıp tuz serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip pişirin.


Peynirli Kabak Dolması

yurdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc87285
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,053 defa indirildi / yazdırıldı




4 kabak
İç harcı için:
1 soğan
100 gr kaşar peyniri
100 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak

Kabakları temizleyip ikiye bölün, içlerini oyarak çıkartın. Çok az suda ya da buharda 10 dakika kadar pişirin. Bir kabın içinde soğanı rendeleyin ve üzerine bir miktar tuz serperek ovalayın. Suyu çıkıyorsa sıkıp atın. Soğanların üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, ezilmiş sarımsakları ekleyerek harmanlayın. Bu karışımı buharda haşlanmış kabakların içlerine doldurup servis yapın.


Peynirli Kabak Dolması

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83722
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
2,068 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram yağlı peynir
5 adet kabak
100 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

İkiye böldüğünüz kabakların içlerini oyup tuzlayın. Başla bir kabın içinde peynirleri ve soğanı rendeleyip karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ekleyip baharatlarla tatlandırıp. Sonra bu karışımla kabakların içlerini doldurup tencereye dizin. Üzerine çok az su döküp 15 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.


Peynirli Kabak Dolması

AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc71994
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
2,008 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
250 gram peynir
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 bardak su

Kabakları kazıyın, uzunlamasına ikiye bölün, ortalarındaki çekirdekleri çıkarın tencereye suyu koyup haşlayın. Soğanı ve beyaz peyniri rendeleyin, dereotunu kıyın. Bunları bir kap içine alın tuzunu, biberini, zeytinyağıyla harmanlayın kabakların içine koyup fırında 180 derecede pişirin.


ML® Bulgurlu Kabak Dolması için tıklayın
ML® Bulgurlu Kabak Dolması Videosu


Peynirli kabak dolması

Şehzade
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc25473
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
2,645 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
1 kg. kabak
15 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1 demet dereotu
500 gr. beyaz peynir
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sarımsak ve dereotunu ince kıyıp domateslerle karıştıralım. Peyniri elimizle ufalayalım. Kabakların dışını bir bıçak yardımıyla kazıyıp içlerini oyalım. İçlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp, tuz serpelim. Kabakların içlerine peyniri dolduralım. Domatesli karışımı bir tepsiye yayıp üzerine kabakları yerleştirelim. Yeterince sıcak su ekleyelim. Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip ılık olarak servis yapalım.


ML® Peynirli Kabak Dolması için tıklayın


Peynirli Kabak Dolması

Güney
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72
Şehir: tarsus
Kısa URL: https://ml.md/lc2861
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,727 defa indirildi / yazdırıldı




6 dolmalık kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
İsteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
Dereotu
Tuz
Karabiber

Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın.






Peynirli Kabak Dolması Tarifleri Patlıcan Dolması Tarifleri



(8 adet Peynirli Kabak Dolması 307,805 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort