4 tane ayva
 
1 su bardağı + 2 kaşık toz şeker
 
1 çay bardağı pekmez
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 tane elma
 
1 çay bardağı su
 
Kabuk tarçın
 
 
Ayvaları yıkayıp soyup ikiye bölelim. Çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım ve çekirdekleri tencerenin dibine atalım. (renk ve kıvam için )
 
1 bardak şekeri ayvaların üzerine paylaştıralım. Elmayı rendeleyelim, kuru üzüm, iri ceviz parçaları ve 2 kaşık şekeri karıştırıp ayvaların ortasına koyalım.
 
Pekmezi de ayvaların üstüne dökelim. 1 bardak suyu tencerede boşluklara dökelim.
 
Kabuk tarçın da koyup yaklaşık 50 dakika pişirelim.
 
 
 
  
 |