| 
 
 
 | 
Pekmezli Ayva Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153182 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane ayva
 
1 su bardağı + 2 kaşık toz şeker
 
1 çay bardağı pekmez
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 tane elma
 
1 çay bardağı su
 
Kabuk tarçın
 
 
Ayvaları yıkayıp soyup ikiye bölelim. Çekirdeklerini çıkarıp yıkayalım ve çekirdekleri tencerenin dibine atalım. (renk ve kıvam için )
 
1 bardak şekeri ayvaların üzerine paylaştıralım. Elmayı rendeleyelim, kuru üzüm, iri ceviz parçaları ve 2 kaşık şekeri karıştırıp ayvaların ortasına koyalım.
 
Pekmezi de ayvaların üstüne dökelim. 1 bardak suyu tencerede boşluklara dökelim.
 
Kabuk tarçın da koyup yaklaşık 50 dakika pişirelim.
 
 
 
  
 | 
PEKMEZLİ AYVA TATLISI | 
  | 
irmik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103857 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2014 
1,898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram ayva
 
2 su bardağı pekmez
 
2 adet karanfil
 
1 adet kabuk tarçın
 
1 adet limon suyu
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Ayvanın kabuklarını soyup ince dilimler haline getirip tencereye koyun. Üzerine tarçın, karanfil ve pekmez ekleyip bir su bardağı suyla pişmeye bırakın. Yumuşayınca üzerine tereyağı, ceviz ve kuru üzüm koyup servis tabağına alın. Farklı bir tatlı isteyenler için çok lezzetli bir ayva tatlısı.
  
 | 
Pekmezli Ayva Tatlısı | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44407 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
5,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 ayva
 
6 kuru incir
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 çorba kaşığı pekmez
 
1 çay kaşığı çamfıstığı
 
1 çay kaşığı kuru üzüm
 
1 limon
 
 
Hazırlanışı:
 
incir ve üzümleri sıcak su ile ıslattıktan sonra ince ince doğrayın.
 
Ayvaların içlerini oyun, limonlayıp fırın tepsisine dizin. Çok sıcak suyla birkaç dakika kaynatıp yumuşatın.
 
Ceviz, fıstık, üzüm ve incir karışımını ayvalara doldurun. Üzerine de pekmez-şeker karışımını (ayva başına bir kaşık hesabıyla) dökün, Artan pekmez-şeker karışımına sıcak suyu katın, bunu da tepsiye boşaltın.
 
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
 
Ayvalar yumuşayınca fırın ısısını yükseltin, Tepsideki şekerli su, koku ve renk olarak karamel haline gelince ayva tatlınız hazır demektir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |