|
Pazılı Omlet |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173227
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
2 orta boy yumurta
60 gram süzme peynir
1 küçük demet pazı
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı süt
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı çörekotu ya da keten tohumu
2 adet yumurta ve sütü bir kap içerisinde çırpıyoruz.
Daha sonra içerisine süzme peynir, yulaf ezmesi ve maydonozumu ekliyoruz.
Pazıları biraz kavurduktan sonra karışıma ekliyoruz.
Az miktarda tuz ve karabiber ekliyoruz.
Omletimizi alt üst çevirerek pişiriyoruz.
Üzerine isteğe bağlı çörekotu ya da keten tohumu ekliyoruz.
|
Pazılı Omlet |
|
efecan
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc142071
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
3 adet yeşil soğan
1 demet taze nane
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Pazıları ayıklayıp, yıkayın ve çok incecik doğrayın. Bir çay kaşığı tuz atıp, elinizle hafifçe ovalayın, sertliği kalmasın. Yeşil soğanları ve taze naneyi de yıkayıp, yine çok ince ince dilimleyin. Kuru soğanı da yemeklik, küp küp doğrayın. Derin bir kasenin içinde bütün yeşillikleri ve kuru soğanı karıştırın. Üzerine unu, tuzu ve karabiberi serpiştirin. Yumurtaları kırıp, sıvı yağı da ekledikten sonra bütün bu karışımı çatalla iyice çırparak birbirine yedirin. Kek hamuru kıvamında ya da boza kıvamında bir omlet harcı elde edin.
En az 20-25 santimetre çapındaki bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı damlatıp, içini yağlayın ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Tavayı bir dakika kızdırdıktan sonra omlet karışımını tavaya boşaltın. 8-10 dakika kadar pişirin. Tahta bir spatulayla omletin kenarlarını tavadan ayırın ve servis edin.
|
Pazılı Omlet |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71205
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
1,759 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase fiyonk makarna (haşlanmış)
Pazı yaprakları yıkanıp tuzlu suda haşlanır. Süzdükten sonra incecik doğranır. Soğan yemeklik doğranıp yağ ile kavrulur. Haşlanmış pazı, haşlanmış makarna, kavrulmuş soğan, yumurta, un, yoğurt, tuz, karabiber hepsi karıştırma kabında iyice karıştırılır. Ağzı kapaklı bir tavada önlü arkalı pişirilir.
|
Pazılı Omlet |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc58511
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet pazı
3 adet yumurta
1 tatlı kaşık tuz
Yarım tatlı kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Pazı yaprakları ince kıyılır. Yumurtalar çukur bir kabın içinde tuz ve pul biberle çırpılır. Üzerine pazı katılır. Tavaya yağ konur, tam ısınınca karışım dökülür, bir yüzü kızarınca diğer yüzü çevrilir.
|
|