| 
 
 
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184990 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2025 
82 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet közlenmiş patlıcan
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber (isteğe bağlı)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
 
1 tutam maydanoz (kıyılmış)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları közleyin. Ocakta, fırında ya da mangalda közleyebilirsiniz. Kabukları kararmış ve yumuşamış olmalı.
 
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.
 
İsteğe bağlı olarak közlenmiş kırmızı biberleri de doğrayın.
 
Bir karıştırma kabına patlıcanları alın, üzerine ince doğranmış kırmızı soğanı ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
 
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Angelanap 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 16.04.2025 
Mesajlar: 1 Şehir: Cuba | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183133 
Gönderme Tarihi: 21.May.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Adet orta boy patlıcan
 
4 Adet yeşil biber
 
1 su bardağı Ceviz içi
 
1/2 Demet maydanoz
 
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
250 gr Yoğurt
 
Karabiber
 
Sirke
 
Tuz
 
 
 
Patlıcan ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Sarımsakları ezin. Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına alıp iyice karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179635 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2024 
134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,250 gr Patlıcan
 
Zeytinyağı
 
Yarım kahve fincanı Sirke
 
1 adet Limon
 
2 diş Sarımsak
 
Tuz
 
Üstünü Süslemek İçin:
 
2 adet Domates
 
1 adet Salatalık
 
2 adet Yeşil Biber
 
10 sap Maydanoz
 
 
Patlıcanları kuvvetli bir ateşe (ocak ya da mangal) arada bir çevirerek, her tarafını iyice pişiriniz. Pişen patlıcanların kabuklarını soyarak içini alınız.
 
Patlıcan içlerini çatalla iyice ezerek, ince ay şeklinde doğranmış ve tuzla ovularak öldürülmüş Soğan, dövülmüş Sarımsak, Sirke, Zeytinyağ ile karıştırınız.
 
Bu karışımı servis tabağının ortasına koyarak, etrafına Domates, Salatalık, Yeşil Biber ve Maydanozla süsleyiniz.
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174006 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023 
230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
4 adet yeşil biber
 
Bir tutam maydanoz
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patlıcanları fırında ve ocakta ateşin üzerinde közleyin.
 
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alın.
 
Domates ve biberi de küçük küçük doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayın.
 
Maydanozu da ince ince kıyın.
 
Patlıcanların üzerine domates, soğan, biber ve maydanozu ekleyin.
 
Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173170 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2023 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
3 adet közlenmiş bostan patlıcanı
 
2 adet domates
 
4-5 adet sivri biber
 
8-10 dal maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
3 çay kaşığı sumak
 
Tuz
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
2 çorba kaşığı limonsuyu
 
 
İlk olarak patlıcanları közleyin, kabukları soyun ve küçük kuşbaşı ebatında doğrayın.
 
Derin bir kasede kabukları doğranmış tavla zarından biraz büyük doğradığınız domates, ince kıyılmış maydanoz ve biberlerle harmanlayın.
 
Kuru soğanı ay biçimde ince doğrayın, tuzla hafif ovun.
 
Sumakla birlikte soğanları patlıcanlı karışıma ekleyin.
 
Sos için zeytinyağı sarımsak ve limon suyunu karıştırın,
 
Patlıcan salatasına ekleyin.
 
10 dk kadar sosu çekmesi için bekletin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172263 
Gönderme Tarihi: 25.May.2023 
191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1,5 kg bostan patlıcanı
 
1 ½ adet limonun suyu
 
150 ml sızma zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları köz ateşi üzerinde veya kısık ocak ateşinde çevire çevire közleyin. 
 
Patlıcan iyice yumuşamış olsun. 
 
Daha sıcakken sap kısmından tutarak soyun. Sap kısmını kesin, içindeki çok çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Çukur bir kaba koyun. 
 
Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip tadına bakarak bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğumaya bırakın.
 
Maydanoz, dereotu, zeytin ve domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171294 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023 
183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir adet patlıcanı bıçak yardımıyla delin.
 
Ardından ocakta közleyin.
 
Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ezerek içine bir diş sarımsak rendeleyin.
 
İçine bir çay kaşığı ucu kadar sumak tuz ve karabiber atın.
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167551 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
2 adet kapya biberi
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
 
Patlıcan ve biberleri fırında veya ocakta közleyin.
 
Daha sonra kabuklarını soyup doğrayın.
 
Soğan ve maydanozu da ince ince doğrayın.
 
Tüm malzemeleri bir kaseye alın.
 
Üzerine limonun suyu, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip güzelce karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163994 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
2 orta boy domates
 
1 adet kırmızı soğan
 
2 adet yeşil biber
 
4 diş sarımsak
 
Zeytinyağı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Önce patlıcanlar yıkanır ve fırın kağıdı serili tepsiye yan yana dizilir. 200 derecedeki fırında yumuşayana kadar pişirilir.
 
Fırından çıkınca sap kısmından bıçakla uzunlamasına kesilir. Ve patlıcanın içi kaşık yardımıyla çıkarılarak kolayca kabuklarından ayıklanır.
 
Daha sonra tahtanın üzerinde bıçakla doğranır ve derince bir kaba alınır. İçine domatesler ve biberler ufak ufak doğranır. Sarımsaklar ezilir, soğan piyazlık doğranır. Zeytinyağı, limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.
 
Servis tabağına aktarılır. Zeytin ve maydanoz ile süslenir.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159070 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
4 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
Bir tutam maydanoz
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patlıcanları fırında ve ocakta ateşin üzerinde közleyin.
 
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alın.
 
Domates ve biberi de küçük küçük doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayın.
 
Maydanozu da ince ince kıyın.
 
Patlıcanların üzerine domates, soğan, biber ve maydanozu ekleyin.
 
Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157231 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021 
411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
2 diş sarımsak
 
1/2 limon suyu
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
100 gr beyaz peynir
 
4-5 dal maydanoz
 
Üzeri için:
 
Tereyağı
 
Pul biber
 
 
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra kıyın.
 
Biraz soğuduktan sonra içine sırasıyla dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, limon suyu tuz ve ufak doğranmış beyaz peynir ekleyin.
 
Tüm malzemeyi karıştırın.
 
Servis tabağına aldığınız bu karışımın üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirin. İkrama hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157010 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2021 
279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 patlıcan
 
3 dolmalık biber
 
3 domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Limon
 
Sarımsak
 
 
Patlıcanlar ateşte pişirilip soyulur. İnce ince bıçakla doğranır. İçine kabuğu soyulmuş domates, ince doğranmış biber, sarımsak ve maydanoz atılıp karıştırılır. Üstüne sosu dökülür.
  
 | 
Patlıcan Saltası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154739 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2020 
350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
3 Adet közlenmiş bostan patlıcanı
 
2 adet domates
 
4-5 adet sivri biber
 
8-10 dal maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
3 çay kaşığı sumak
 
Tuz
 
Sos için:
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
2 çorba kaşığı limonsuyu
 
 
Patlıcan Salatası yapmak için ilk olarak patlıcanları közleyin, kabukları soyun ve küçük kuşbaşı ebatın da doğrayın.
 
Derin bir kasede kabukları doğranmış tavla zarından biraz büyük doğradığınız domates, ince kıyılmış maydanoz ve biberlerle harmanlayın.
 
Kuru soğanı ay biçimde ince doğrayın, tuzla hafif ovun.
 
Sumakla birlikte soğanları patlıcanlı karışıma ekleyin.
 
Sos için zeytinyağı sarımsak ve limon suyunu karıştırın.
 
Patlıcan salatasına ekleyin.
 
10 dk kadar sosu çekmesi için bekletin.
 
Patlıcan salatamız hazır servis tabağınıza alabilirsiniz.
 
 
Not: Közlenmiş patlıcan ve sivri biberleri soğuk su dolu bir kabın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154513 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet bostan patlıcanı
 
3 adet salçalık kırmızı biber
 
3 adet çarliston biber
 
1 limonun suyu
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
5 diş sarımsak
 
4 adet domates
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Patlıcan ve biberleri közleyip kabuğunu iyice temizleyin. Kararmalarını önlemek için üzerlerine çok az limon suyu ekleyip dilimleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı ekleyip kavurun. Doğranmış biber ve domatesi ilave edin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp üzerine limon suyunu gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152787 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020 
542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
4-5 adet patlıcan
 
2 diş sarmısak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanlar sıcak fırında közlenir. Daha sonra kabukları soyulup, kesme tahtasında püre haline getirilmedn kesilir. Sarımsaklar ince kıyılır ve patlıcanlara katılır, ardından baharatlar ilave edilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilerek soğuk servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
fotocan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142600 
Gönderme Tarihi: 09.May.2019 
570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet limonun suyu
 
3 adet bostan patlıcanı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patlıcanları közde veya kısık ocak ateşinde yumuşayana kadar çevire çevire güzelce yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları sıcakken sap kısmından tutarak soyun. Sapları kesin, çok çekirdekli kısımları ayıklayın. Çukur bir kaba koyun.
 
Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip tadına bakarak patlıcanı püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
fotocan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142599 
Gönderme Tarihi: 09.May.2019 
599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet orta boy patlıcan
 
1 adet büyük boy limonun suyu
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
1 adet büyük boy soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın. Fırının ızgarasını yakın ve patlıcanları tepsi ya da ızgara üzerine dizip, çevire çevire közleyin. İyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Patlıcanları fırından çıkarıp, hafif ılınmasını bekleyip, kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş patlıcanları ince ince dilimleyip, derin bir tasın içine aktarın. Üzerine çok ince kıyılmış soğanı koyun ve limon suyuyla ayçiçeği yağını da azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuzunu serpiştirip, son kez karıştırın.
 
Hazır olan patlıcan salatasını bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini çok ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
dere 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135517 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2018 
812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://nelazimsa.carrefoursa.com
 
 
3 orta boy patlıcan
 
3 közlenmiş biber
 
2-3 tane orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
Maydanoz, taze soğan, nane
 
Bir tatlı kaşığı pul biber()
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Meze için patlıcanlar ve biberler közlenir. Közlenmiş ve kabuğu soyulmuş patlıcanlar doğranarak servis yapılacak tabağın içine eklendikten sonra közlenmiş biber ve soğanlar ilave edilir ve karıştırılır. Ezilmiş sarımsaklar eklenir. Maydanoz, taze soğan, nane ile birlikte zeytinyağı, nar ekşisini, pul biber ve tuz da ekleyerek patlıcan salatası karıştırılır.
 
Arzu edenler, sadece 3 patlıcan, 1 limonun suyu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ve tuz kullanarak da çok daha kolay bir şekilde patlıcan salatası hazırlayabilirler.
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
kule 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134786 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2018 
766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük patlıcan (veya 2 küçük patlıcan)
 
2-3 diş sarımsak
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
50 gr. beyaz peynir
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanı közleyin. Fırın veya ocakta patlıcanı delerek ateşte pişirip bir müddet soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyup kıyın. Bir tutam tuz ile küçük bir kase de sarımsakları ezin. Sonra 1 yemek kaşığı yağ, mayonez, ekleyin. Çırpın. Patlıcan ezmesine sarımsaklı yağı ekleyip kalan yağ ve limon suyunuda ekleyin.İyice malzemeleri harmanlayıp ezilmiş beyaz peyniri de ekleyin. Ekle beyaz peynir ezilir ve iyice karıştırın. Son olarak tuz ve biber ayarı ile maydanoz ile süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Salatası | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134707 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
5 adet  domates
 
5 adet  yesil biber
 
2 adet kuru sogan
 
Maydanoz
 
Acı biber
 
Dereotu
 
 
Patlıcan, domates, biberi mangalda kozluyoruz.
 
Sonra kabuklarını temizliyip dogruyoruz.
 
Üzerine maydanozu, dereotunu, acı biberi ilave ediyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "raziye hoşgör" tarafından gönderildi. 04.12.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |