|
Patlıcan Oturtma |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20432
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
9,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Orta boy patlıcan
250 Gr. kıyma
2 Yeşil bıber
2 Orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
3 Orta boy domates
2 Çorba kaşğı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Tavaya ince kıyılmış soğan, yağ, kıyma, tuz ve 2 kaşık su koyup orta hararetli ısıda karıştırmak suretile 10 dakika pişiriniz. Doğranmış domatesi ve kıyılmış biberi ilave edip bir kaç dakika kaynatınız. Maydanoz ve karabiberi katıp karıştırınız.
Patlıcanı yıkayıp 1 parmak kalınlığında enine dilimlere kesiniz. Tencere veya tepsiye patlıcan dilimlerini dizip, üzerine kıyma karışımının yarısını yayınız. Tekrar patlıcan dizip geri kalan karışımla kapatınız. İki su bardağı su ilave ederek yarım saat pişiriniz.
|
Patlıcan Oturtması |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17289
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kalın kemer patlıcan
1 adet iri kuru soğan
300 gr. kıyma
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
tuz
kızartmak için; sıvıyağ
Önce kıymalı harç hazırlanır, soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince kıyma atılır, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Rende domates ve tuz eklenir, bir taşım pişirilir. Patlıcan yan yatırılıp ortadan ikiye kesilir, tuzlu suya yatırılır, sonra kızartılır, bir tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan kıymalı harç yayılır, arzuya göre halka domates konur, 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
|
Patlıcan Oturtması |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16469
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,784 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Patlıcan
2 Domates
2 Soğan
Tuz
Karabiber
150 Gr. Kıyma
3 Bardak su
4 Kaşık sadeyağ
Tuz
Alaca soyulmuş patlıcanı dilimleyin. Pembeleşinceye kadar kızartın. Kenarlı bir tepsiye dizin. Ayrıca soğanı doğrayıp kavurun. Kıyma katıp 10 dakika daha kavurun. Domates, karabiber ve tuz ilâve edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu malzemeyi patlıcanların üstüne döşeyin. 3 bardak su koyup, suyunu çekinceye kadar pişirin.
ML® Cive (görsel)
|
Patlıcan Oturtması |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10008
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir sahan veya tavaya küçük kesilmiş 2 orta büyüklükte soğan ile 2 çorba kaşığı tereyağı koyarak, soğanlar az pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun. Sonra 150 gram kıyma ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Bir tatlı kaşığı tuz, bir kahve kaşığı karabiber ile, kabuklan çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 domates ilave ederek domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişmeye bırakın. Sonra ateşten çekin ve bir kenara koyun. Kıyma pişmekte iken, bir kilo kadar kaim patlıcanın kabuklarını alaca denilen biçimde, yani bir parmak eninde traş edercesine ince kesmek, bir parmak kabuk bırakmak suretiyle soyduktan sonra, bunları üçer parmak eninde yuvarlak dilimlere ayırın. Bu dilimleri, içinde bolca tuz bulunan suya atarak yarım saat bırakın. Sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkararak, hafifçe sıkın. Bu dilimleri bir tava içinde kızdırılmış yarım bardak tereyağı bulunan tavaya atarak, hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın. Sonra patlıcanları delikli kepçe ile tavadan çıkarın, bir tepsiye düzgün olarak döşeyin. Tepsideki her yuvarlak patlıcan diliminin üstüne, daha önce pişirip bir kenara bıraktığınız kıymadan küme şeklinde oturtun. Sonra da tepsiye, yan tarafından bir bardağa yakın su ve iki tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tepsinin kapağını kapatın, orta hararetteki ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakın.
ML® Patlıcan Graten için tıklayın
|
Patlıcan Oturtma |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9997
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
6,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet iri bostan patlıcanı
1 bardak kadar çiçekyağı
3 adet soğan
200 gram kıyma
4 tane orta domates
1 küçük paket yağ
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber.
Patlıcanlar dörder parmak kalınlığında enine olmak üzere kesilip, ilerde piştiği zaman üste gelecek olan kısımları keskin bir bıçak ile takriben bir santim kadar oyulur ve bu patlıcanlar çiçek yağında saranncaya kadar kızartılır. Bundan sonra alınıp pişirilecek olan tercihan genişçe bir tepsiye oyuk tarafları yukarı gelmek üzere sıralanır. Tencereye konmuş olan sade yağda irice doğranmış soğan 2 - 3 dakika kadar kavrulup buna kıymalar da katılıp 5 - 6 dakika daha kavrulduktan sonra, kabukları sıcak suya batınp çıkarılarak tamamen soyulmuş ve çekirdekleri temizlenip ufak doğranmış domatesler, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biber de ilave edilip karıştırılır ve 15-20 dakika kadar pişirilir ve suyu süzgeçte süzülüp üstte kalan kıymalar tepsideki patlıcanların içine doldurulup üstlerine de kapak gibi birer dilim domates kapatılır. Süzgeçten süzülen suyu da tepsinin kenarlarından ilave edilip üstüne bir kapak kapanarak ağır ateşte yarım saat kadar pişirilir, sıcak servis yapılır.
ML® Patlıcan Orta için tıklayın
|
Patlıcan Oturtma |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8700
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kalın patlıcan
150 gr. margarin
2 orta soğan
125 kıyma
2 orta domates
3/4 bardak su veya et suyu
1 kahve kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz.
Bir kaba, küçük küçük doğranmış soğanları ve 2 kaşık margarin koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilâve ederek hepsini birlikte 10 dakika kavurun, bunlara tuz, karabiber, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesleri de ilâve ederek, domatesler sularını çekinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin. Bu iş bitince patlıcanların kabuklarını alaca alaca soyun, ikişer parmak eninde yuvarlak yuvarlak doğrayın ve tuzlu suya atın. Yarım saat sonra patlıcanları hafifçe sıkın ve bir tavaya margarin koyarak kızdırın. Patlıcanları favaya atın her iki tarafları da pembemsi bir renk alınca delikli kepçe ile tavadan çıkararak bir tepsiye muntazam olarak döşeyin. Patlıcanların üzerine, kuşanedeki kıymayı eşit olarak dağıtın ve hepsini kıyma ile örtün. Sonra tepsiye ılık su veya et suyu ilâve ederek tuz serpin. Tepsinin kapağını kapatarak ateş üzerine oturtun ve 30 - 35 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
ML® Patlican Oturtma için tıklayın
|
|