Patlıcan 350 gr
Domates 250 gr
Bitkisel yağ 50 ml
Maydanoz (yeşil) 15 gr
Sarımsak 5 gr
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Patlıcanları ve domatesleri 2,5 cm'lik küpler şeklinde kesin. Sarımsak ve yeşilliği bıçakla ince ince doğrayın. Kestiğiniz patlıcanları 10 dakika suya bırakın, sonra suyu dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye patlıcanları koyun. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Pişirilen patlıcanları peçeteye koyun ki fazla yağ peçetede kalsın. Çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 15 dk olarak ayarlayın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye domatesleri koyun. Hafiften karıştırarak pişirin. Program bitmeden 5 dakika önce çok fonksiyonlu pişiricinin içine patlıcanları ve sarımsakları koyun, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Yemeği yeşillikle süsleyerek servis yapın.
Patlıcan 4 Adet
Biber Çarliston 3 Adet
Kırmızı Biber 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Domates Suyu 1 Su Bardağı
1 adet soğan rendelenip, yağda pembeleşene kadar kavrulur. Patlıcanlar alacalı olarak soyulup, küçük parçalar halinde kesilir ve kavrulmuş soğana ilave edilip kavurmaya devam edilir. Patlıcanlar kavrulurken, kırmızı biber ve yeşil biberler küçük küçük doğranıp patlıcana ilave edilir. 2 adet sarımsak ezilerek o da eklenir. En sonunda 1 su bardağı domates suyu dökülerek pişirilir.