|
Patlıcan Garnitürü |
|
kartopu
Aşçı
Kayıt: 25.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc20922
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanı közleyip kabuğunu soyunuz. Boydan boya ayrılmayacak şekilde bıçakla kesiniz.
Tereyağı sürüp, tuz ve karabiber serperek kapatınız.
|
Patlıcan Garnisi |
|
yorulmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36249
Gönderme Tarihi: 06.May.2009
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
Kızartmak için:
Sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri
Sosu için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
4 adet patlıcanı yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Yarım saat tuzlu su dolu bir kabın içinde bekletin. Yeterli miktarda sıvı yağı tencerede kızdırın. Dilimlediğiniz patlıcanları mutfak havlusuyla kurulayıp, tencerede önlü arkalı kızartın. Fazla yağını süzüp, cam bir tepsinin içine koyun. Diğer yanda bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet rendelenmiş soğan ve 3 diş dövülmüş sarımsağı koyun. Birkaç dakika kavurun. Rendelenmiş 1 kg domatesi de tencereye koyup, 15 dakika pişirin. 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ekleyin. Koyu bir kıvama gelince sosu ateşten alın. Soğumaya bırakın. Daha sonra patlıcanların üzerinde kaşık yardımıyla hazırladığımız sosu gezdirin. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
|
Garnitür Patlıcan |
|
aza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc73476
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin. Tavaya margarin koyun. Patlıcanı ekleyin. Yağda bir süre çevirin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
|
Patlıcan Garnitür |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123585
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Patlıcan 350 gr
Domates 250 gr
Bitkisel yağ 50 ml
Maydanoz (yeşil) 15 gr
Sarımsak 5 gr
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Patlıcanları ve domatesleri 2,5 cm'lik küpler şeklinde kesin. Sarımsak ve yeşilliği bıçakla ince ince doğrayın. Kestiğiniz patlıcanları 10 dakika suya bırakın, sonra suyu dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye patlıcanları koyun. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Pişirilen patlıcanları peçeteye koyun ki fazla yağ peçetede kalsın. Çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 15 dk olarak ayarlayın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye domatesleri koyun. Hafiften karıştırarak pişirin. Program bitmeden 5 dakika önce çok fonksiyonlu pişiricinin içine patlıcanları ve sarımsakları koyun, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Yemeği yeşillikle süsleyerek servis yapın.
|
Patlıcan Garnitürü |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171165
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2023
182 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Patlıcan 4 Adet
Biber Çarliston 3 Adet
Kırmızı Biber 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Domates Suyu 1 Su Bardağı
1 adet soğan rendelenip, yağda pembeleşene kadar kavrulur. Patlıcanlar alacalı olarak soyulup, küçük parçalar halinde kesilir ve kavrulmuş soğana ilave edilip kavurmaya devam edilir. Patlıcanlar kavrulurken, kırmızı biber ve yeşil biberler küçük küçük doğranıp patlıcana ilave edilir. 2 adet sarımsak ezilerek o da eklenir. En sonunda 1 su bardağı domates suyu dökülerek pişirilir.
|
|