| 
 
 
 | 
Patlıcan Dolması | 
  | 
feri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100243 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2014 
1,998 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 patlıcan
 
250 gr. kıyma
 
2 soğan
 
2 domates
 
1 su bardağı nohut
 
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam nane
 
1 çorba kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Sıvı yağ
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Su
 
Servisi için:
 
Yoğurt
 
 
Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye bölüp ortasını çıkartın. Kararmaması için suya koyun. Kıymayı geniş bir kâsenin içine alın. Soğanı içine rendeleyin. Maydanoz ve naneyi doğrayıp ekleyin. Nohut, rendelenmiş domates, yıkanmış bulgur, salça, tuz ve karabiber katıp yoğurun. Bir tencerenin içine un ve sıvı yağı kavurun. Domates salçası ve soğuk su katın. Tuzunu katıp biraz pişirin. İçi doldurulmuş patlıcanları soslu tencerenin içine koyun. Üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin. Piştikten sonra yoğurt ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101870 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014 
1,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet limon
 
1 adet soğan
 
3 kase pirinç
 
1 kg patlıcan
 
3 adet domates
 
3 adet biber
 
5 yemek kaşığı margarin
 
 
Patlıcanları oyun ve tuzlu suda bekletin. Kapta yıkanmış pirinç, doğranmış domates, biber ve sıkılmış limonu karıştırın. Bir tavada margarin ile salçaları, baharatları ve doğranmış soğanı kavurun. Bunu kaptaki karışıma ekleyin. 20 dakika boyunca karıştırdığınız iç karışımı dinlendirin. patlıcanları doldurun. Tencereye dizin üzerine tuz da eklediğiniz sıcak suyu dökün. 3 su bardağı kadar yeterli olur. Pişirirken sarma taşı da kullanılabilir isteğe göre kısık ateşte pişirin. Patlıcanlar pişince ocağı kapayıp servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Dolması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102152 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2014 
2,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuru ya da taze patlıcan
 
300 gram kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
2 domates
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber, nane
 
 
Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcanın ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, kuş üzümü, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ekleyin. Bu harcı patlıcanların içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolamaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolamaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Dolması | 
  | 
bebeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2015 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107886 
Gönderme Tarihi: 26.May.2015 
1,593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
300 gr. kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
2 domates
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
1 demet maydanoz
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber, nane
 
 
Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. Pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberi karıştırın, son olarak içine baharatları ekleyin. Harcı patlıcanların içlerine doldurun. Tencereye dizip üzerine sıvı yağı gezdirin. Su ekleyerek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167972 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2022 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
4 adet patlıcan
 
100 gram tavuk kıyması
 
2 adet soğan, domates
 
1 çay bardağı pirinç
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı köri, karabiber, nane
 
2 çorba kaşığı tereyağı, sıvı yağ, salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı un
 
 
Ekmeği dilimleyin, elinizle ufalayın. Patlıcanları ikiye bölerek alacalı soyun. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Karıştırma kabında rendelediğiniz soğanı, ufaladığınız ekmeği, tavuk kıymasını, domatesleri, pirinci, maydanozu, salçayı, baharatları ve tuzu karıştırın. Patlıcanları harçla doldurarak fırın kabına dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip dışarı alın. Yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak unu katıp pişirin. Patlıcanları servis tabağına dizerek üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |