KÖFTE HAMURU:
750 gr. iki defa çekilmiş dana-koyun karışımı kıyma
2 dilim ekmek
1 yumurta sarısı
1 baş orta büyüklükte soğan
1 kaşık yağ
1 demet maydanoz
4-5 dal dereotu
DİĞER MALZEME:
5 adet orta boy patates
1 su bardağı kızartmalık yağ
2 adet olgun domates,ya da 1 bardak domates suyu
Köfte hamuru malzemesinden yuvarlak yassı köfteler yapın. Patatesleri soyarak yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ve kızartmalık yağda, pembeleşmeden, altın rengini alıncaya kadar kızartın. Aynı yağda, çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
Ateşe dayanıklı yayvan bir cam, metal, ya da toprak kaba, köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin. Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün; karabiber, isterseniz kekik ve ince kıyılmış dereotu serperek fırında pişirin.
Aynı kapta servis yapın.
ML® Patatesli Balık Köftesi için tıklayın
ML® Patatesli Balık Köftesi Videosu
Fotoğraf "krema" tarafından gönderildi. 25.04.2018
|