|
|
PATATESLİ TEPSİ KÖFTESİ |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc69776
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2011
2,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dışı İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardağı Un Tuz
İçi İçin:
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Soğan
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Tuz
Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Salça
Köftelerin Sosu İçin:
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Pul Biber
İçi İçin: Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyup rendeleyelim. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleştirelim. Salçayı ilave edip, bir dakika daha kavuralım. Ardından, incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edelim. Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalım. Daha sonra kullanmak üzere bekletelim. İnce bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım, (kısırlık bulgur ıslatır gibi). Bulgur şişince, içine unu, yumurtayı ve tuzu, ilave ederek uzun süre yoğuralım.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp ünce elimizi ıslatarak yuvarlayalım. Sonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre dündüre köftenin içini oyalım. Mümkün olduğunca ince oymaya özen gösterelim. Patatesli içten yeterince koyup, köftenin ağız kısmını büzerek kapatalım (köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz. Yoksa pişerken çatlar). Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalım. Köfteleri kaynayan suya atıp, 5-6 dk haşlayalım delikli kepçe ile çıkartalım.
Sosu için, salçayı sıvı yağda iki dakika kavuralım. Pul biber ilave ederek ateşten alalım. Sosu köftelerinüzerine gezdirerek servis yapalım.
Not: Dilersek köfteleri kızartabiliriz.
|
Patatesli Tepsi Köftesi |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24190
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
3,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
KÖFTE HAMURU:
750 gr. iki defa çekilmiş dana-koyun karışımı kıyma
2 dilim ekmek
1 yumurta sarısı
1 baş orta büyüklükte soğan
1 kaşık yağ
1 demet maydanoz
4-5 dal dereotu
DİĞER MALZEME:
5 adet orta boy patates
1 su bardağı kızartmalık yağ
2 adet olgun domates,ya da 1 bardak domates suyu
Köfte hamuru malzemesinden yuvarlak yassı köfteler yapın. Patatesleri soyarak yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ve kızartmalık yağda, pembeleşmeden, altın rengini alıncaya kadar kızartın. Aynı yağda, çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
Ateşe dayanıklı yayvan bir cam, metal, ya da toprak kaba, köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin. Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün; karabiber, isterseniz kekik ve ince kıyılmış dereotu serperek fırında pişirin.
Aynı kapta servis yapın.
ML® Patatesli Balık Köftesi için tıklayın
ML® Patatesli Balık Köftesi Videosu
Fotoğraf "krema" tarafından gönderildi. 25.04.2018
|
Patatesli Tepsi Köftesi |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3723
Gönderme Tarihi: 13.May.2006
3,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Köfte Hamuru:
750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarisi
1 Orta Boy Sogan
1 Demet Maydanoz(Ince Kiyilmis)
Tuz, Karabiber
Köfte Bahari
Diger Malzeme:
1 Su Bardagi Ayçiçek Yagi
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim
Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)
1 Çorba Kasigi Un
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.(1 Çorba Kasigi)Tereyağıi Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(Ince Kiyilmis)
YAPILIŞI
Önce ekmeklerin kabuklarini alip,islatin.Sonra sikarak ufalayin. Karisik kiyma ,ekmek içi,yumurta sarisi, soğan, maydanoz, tuz, biber ve köftebaharini bir kaba koyun. Iyice yogurup, bu harçtan yuvarlak yassi
köfteler yapin. Çiçekyagini bir tavada kizartin.Patatesler pembelesmeden altin rengini alincaya kadar kizartin. Ayni yagda, çok az una buladiginiz köfteleri de hafifçe kizartarak bir tabaga alin.
Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sira olmak üzere dizin. Üzerine bir kasik yagla,bir tasim kaynatilmis domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C’lik firinda yaklasik 20-25 dk pisirin. Sicak olarak servis yapin.
ML® Halka Köfte için tıklayın
|
Patatesli Tepsi Köftesi |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc791
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2006
3,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kıyma
2 yumurta
1 bardak galeta unu
yarım bardak irmik
maydanoz
tuz
karabiber
kimyon
4 kaşık yağ
1 kaşık salça
7 orta boy patates
3 bardak su
Kıymayı yumurtalar, galeta tozu irmik, ince doğranmış maydanoz, baharat ve tuzla yoğurup köfteleri hazırlayın. Bir tepsiye 1 kaşık yağ koyun, köfteleri bu yağda hafifçe kızarttıktan sonra çıkarın. Aynı tepsiye 3 kaşık yağ, 1 kaşık salça, 3 bardak su koyup karıştırın. Halka halka dilimlenmiş patates ve köfteleri koyup pişirin.
ML® Sini Köfte için tıklayın
ML® Patatesli Sini Köfte (görsel)
|
|
Patatesli Tepsi Köftesi Tarifleri Köfteler
|
|