| 
 
 
 | 
Patatesli Rulo Börek | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22552 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2008 
3,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka,
 
yarım paket margarin,
 
yarım çay bardağı ayçiçek Yağı,
 
2 su bardağı süt,
 
İçi için:
 
1 adet soğan,
 
250 gr. kıyma,
 
4 adet haşlanmış patates,
 
yarım çorba kaşığı salça,
 
1 demet maydanoz,
 
3-4 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
 
tuz,
 
karabiber,
 
pulbiber.
 
Üzeri İçin:
 
1 adet yumurta sarısı,
 
1-2 yaprak milföy hamuru
 
 
İçi için, soğanı küçük küçük doğrayıp ayçiçek yağında pembeleştirelim. Üzerine kıymayı ekleyip renk değiştirene dek kavuralım. Salçayı da ilave edip 1 dakika daha kavuralım. Üzerine haşlanmış patatesleri de rendeleyip ilave edelim. Doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekleyip tekrar karıştıralım. Börek içini ateşten alalım. Yufkaları yarıdan keselim, ilk yarım yufka üzerine erimiş margarinle karıştırdığınız ayçiçek yağı ve sütü serpelim. Üzerine patatesli iç malzemeden serpiştirelim. Üzerine ikinci yarım yufkayı serelim. Üzerine sütle yağı serpiştirelim.
 
Tekrar patatesli iç serpiştirelim. Üçüncü yarım yufkayı da serip tekrar yağ, süt ve patatesli içten serpelim. Yufkanın yuvarlak kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve rulo yaparak saralım.
 
Arzuya göre böreğin üzerine şeritler halinde kestiğimiz milföy hamurları ile süsleyelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp, ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim.
 
 
 ML® Üç Renkli Börek için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.03.2025
  
 | 
Patatesli Rulo Böreği | 
  | 
Erhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2006 
Mesajlar: 23 Şehir: Girne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27576 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008 
3,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
5 adet yufka
 
4 adet orta boy patates
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
100 gr. lor peyniri
 
1 demet maydanoz
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yapılışı:
 
 
Ön hazırlık olarak patatesleri tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin, içine lor peynirini, ince kıyılmış maydanozu, yoğurdu, çırpılmış yumurtaları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Çırpma teli ile malzemeleri iyice bütünleşene dek karıştırın. Düz ve temiz bir zemine ilk yufkayı serin ve üzerine fırça yardımıyla yağ sürün, ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayın. Bu kez yağ sürmeden yufkanın her tarafına patatesli ve peynirli harcın bir kısmını yayın. Üzerine üçüncü ve dördüncü yufkayı aralarına yağ sürerek serin. Harcın bir kısmını yayın, son yufkayı da yaydıktan sonra üzerine tekrar peynirli ve patatesli harçtan serpin. Kenardan başlayarak 5 yufkayı birlikte rulo şeklinde sarın. Ruloyu keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında kesin. Yatık olarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.03.2025
  
 | 
Patatesli Rulo Börek | 
  | 
nursin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49509 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010 
3,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
Aldığı kadar un
 
3 kaşık yoğurt
 
Yarım paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
4-5 patates (haşlanmış)
 
Kuru nane
 
Çeşitli baharatlar
 
Tuz
 
 
Yumurtanın sarısının birini ayırınız.
 
Hamuru için 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, 3 kaşık yoğurt yarım paket margarin bir paket sıvı yağ bir paket kabartma tozu ve aldığı kadar unu yoğurunuz.
 
Kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz.
 
4-5 adet haşlanmış patates, kuru nane, çeşitli baharatları ile böreğin iç malzemesini hazırlayın
 
Açtığınız hamurun içine hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi koyup rulo şeklinde sarınız.
 
Yaptığınız ruloyu verev şeklinde kesiniz.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz da çörek otu ile süsleyip, 180°C fırında pişirdikten sonra servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Rulo Börek | 
  | 
siyami kutsi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2017 
Mesajlar: 39 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128985 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2017 
1,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yufka
 
İç harcı için:
 
2 soğan
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tutam kimyon
 
1 tutam kırmızı toz biber
 
4 haşlanmış patates
 
1 bağ maydanoz
 
Sıvı harç için:
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
2 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
 
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, baharatlar ve ezdiğiniz patatesleri ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıvı harç için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede çırpın. Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. Patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin. Sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın. Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Rulo Börek | 
  | 
enginar kalbi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136050 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2018 
1,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
75 gr yağ
 
4 adet orta boy patates
 
125 gr. böreklik rendelenmiş peynir
 
1 çay bardağı süt
 
½ demet kıyılmış maydano
 
½ demet kıyılmış dereotu
 
2 yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Patatesleri haşlayınız, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz.
 
Bir tencerede sütü kaynatınız ve tereyağı ile rendelenmiş patatesi ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz.
 
Karışım soğuyunca peynir, baharatlar ve yeşillikleri ilave ediniz.
 
Yufkanın birini tezgaha seriniz ve hazırladığınız için üçte birini yayınız.
 
İkinci ve üçüncü kat yufkada da aynı işlemi uygulayınız.
 
Yufkaların üç katını birden çok sıkmadan rulo şeklinde sarınız.
 
Ruloyu ortadan ikiye bölüp üzerini örterek buzdolabına koyunuz ve bir gün bekletiniz.
 
Börekleri pişirmeden önce bir saat kadar derin dondurucuda bekletiniz.
 
Fırını 180 derecede ısıtınız.
 
Börekleri iki parmak kalınlığında dilimleyiniz ve üzerine yağlı yumurta karışımını sürünüz.
 
Yarım saat kadar pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |