| 
 
 
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Jikle 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5316 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı süt
 
 
Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.
 
Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Patatesli Omlet için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 09.09.2025
  
 | 
Patetesli Omlet | 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6769 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 orta boy patates
 
10 yumurta 
 
½ demet maydanoz
 
3 yemek kasigi tereyağı veya margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
 
Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
 
25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.
 
 
 ML® Mısırlı Omlet için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
SiBemol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2007 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16235 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Yumurta
 
3 Çorba  kaşığı zeytinyağı
 
4 Patates
 
1 Çorba kaşığı süt
 
6 Yeşil fasulye
 
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
 
Patatesler soyulur ve dilimlenir. Zeytinyağı, tereyağı, süt ve fasulyelerle birlikte kızartılır. Patatesler hafif kızarmaya başladığı zaman tuz ve karabiberle çırpılmış yumurta üzerlerine dökülür piştiğinde sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Biberli Omlet için tıklayın 
 
ML® Biberli Omlet (görsel)
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10172 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
3,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
1 kaşık yağ
 
2 adet patates
 
2 dal maydanoz 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesler haşlanır, kabuklan soyulur, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra doğranır. Yumurtalar bir porselen kapta çırpılır. Patatesler, tuz, biber ve kıyılmış maydanozlar ilâve edilir, karıştırılır. Bir tavada yağ kızdırılır. Karışım tavaya dökülür ve dibi kazınırcasına bir iki kez karıştırılır. Yumurtaların sulu hali gidince ve alt taraf kızarınca omlet çatalla kıvrılır ve sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 ML® İspanyol Omleti için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7614 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
3,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta büyüklükte patates
 
2 adet yumurta
 
yarım fincan süt 
 
2 kaşık tereyağı 
 
su
 
karabiber
 
yeterince tuz
 
 
patates haşlandıktan sonra kabuğu soyulur ve ince ince zar gibi doğranır. Tavada tereyağı kızartıldıktan sonra patatesler konup birkaç defa karıştırılır. Derin bir kaba yumurtalar kırılır, süt, karabiber ve tuz serpiştirildikten sonra iyice çırpılır. Tavadaki patateslerin üstüne dökülür. Ara sıra sallayarak pişirilir. Kızardıktan sonra ocaktan indirilip sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Patates Pilaki için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10556 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
2,998 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (5 kişilik): 
 
4 yumurta, 
 
1 iri patates, 
 
2,5 çorba kaşığı margarin, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
Patates soyulduktan sonra tavla zarı biçiminde ve büyüklüğünde doğranır, içinde bir çorba kaşığı kızdırılmış yağ bulunan bir tavaya konur, her tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Diğer tarafta, porselen bir kâseye yumurtalar kınlır. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpilir. Kızarmış patatesler de katıldıktan sonra çatalla çırpılarak iyice kanştınlır ve hemen içinde kızdınlmış yağ bulunan orta boy bir tavaya gravyer peynirli omletin tarifinde anlatıldığı biçimde boşaltılır ve kanştınlır. Omlet pişince sarılıp servis tabağına aktarılır, servis yapılır.
 
 
 ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
 
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57094 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010 
2,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
5 adet yumurtayı kırıp çatalla çırpınız. 2 adet patatesi soyup, rendeleyiniz. Hepsini iki kaşık unla karıştırınız. Tuzlayıp iki kaşık tereyağını bir tavada eritip içine hazırladığınız karışımı dökünüz. Alt üst edip pişiriniz.
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
gönül bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45677 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
8 yumurta
 
600 gr. patates (kabukları soyulmuş ikiye bölünmüş ve haşlanmış)
 
3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
 
Tuz
 
Biber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Hardal
 
1 baş ezilmiş sarımsak
 
 
Hazırlanışı:
 
Haşlanmış patatesleri bir kaseye koyarak çatalla ezin. İçine sarımsak ve maydanozları koyun, yumurtaları patateslerin üzerine kırarak iyice kanştırın, tuz ve biberi ekleyin. Dibi kalın bir tavada yağı kızdırın, omleti içine koyduktan sonra ateşi kısın. Omletin alt kısmı kızarana kadar on beş dakika pişirin. Tavayı ocaktan alarak üzerine bir tabak örtüp omleti ters çevirin. Pişmemiş yanını yeniden tavaya koyarak on dakika daha pişirin. Limon kabuğu ve hardalla süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Patates yerine et kullanarak aynı şekilde etli omlet de hazırlayabilirsiniz. Yarım kilo dana,veya kuzu etini kıyma haline getirdikten sonra, soğan ve baharat katarak iyice kavurun.
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
melankoli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33741 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009 
2,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
 
12 adet yumurta
 
Tuz
 
300 gram (2 orta) patates
 
50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları bir kâseye kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Yağı eritip, tavanın her tarafına yayın. Omleti ortasından tavaya dökün pişsin. Altı pişince ters yüz edin.
 
Tavadaki omletin üstüne soyulmuş küçük tavla zarı şeklinde kesilmiş ve kızdırılmış 50 gram (iki buçuk silme çorba kaşığı) margarin atılarak kızartılmış 300 gram (2 orta) patatesi hemen koyarak, omleti patateslerin üstlerine sarmak ve tabağa almak suretiyle hazırlanmalıdır.
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
posta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38529 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009 
2,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: (4 kişilik)
 
6 adet yumurta
 
3 orta boy patates
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
 
 
Patateslerimiz soyup, küp şeklinde doğruyoruz. Kızgın yağda kızartıp, omlet tavamıza alıyoruz. (Kızartma yağlı olduğu için tavamızı ayrıca yağlamaya gerek yok) Derin bir kâseye yumurtalarımızı kırıp, baharat ve tuzumuzu ekleyip çırpıyoruz. Çırpılmış yumurtalarımızı, ocağa aldığımız patateslerin üzerine döküp, iki tarafı da pişene kadar çevirerek pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22647 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
2,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
2 adet patates
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri küçük ve ince olarak doğrayıp, az bir yağda kızartın. Süzün ve bir tabağa alın. Yumurtaları kırıp, tuz ve karabiberle çırpın. Bir tavada sıvı yağı kızdınp, yumurta ve patates kanşımım dökün. Omlet gibi pişirin.
 
 
 ML® Murtağa için tıklayın
 
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
yine gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26559 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008 
2,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
6 yumurta,
 
1 çorba kaşığı margarin,
 
tuz,
 
2 patates,
 
2 kaşık margarin
 
 
Hazırlanışı:
 
Bir kaba yumurtaları ve tuzu koyarak çatalla beş altı defadan fazla olmamak üzere çırpın. Diğer taraftan da yumurtaları pişireceğiniz tavaya yağı koyup kızdırın. Sol el ile tavanın sapını tutun. Sağ elle yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek üç beş defa karıştırın. Sallamak.suretiyle omleti pişirin. Sonra tabağa alın. Patatesleri zar şeklinde doğrayın, iki kaşık margarinde kızartın. Omletin üzerine patatesleri koyarak, omleti üzerine sarın ve servis yapın.
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
devlet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23374 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008 
2,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 patates (orta boy)
 
5 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
kırmızı biber
 
tuz
 
 
Soğanları ince ince kıyın. Bir kabın içinde yumurtaları, sıvı yağı, karabiber ile çırpın. Soğanı, rendelenmiş patatesi ilave edip karışımın yarısını kızgın yağa atın, tavaya yayıp karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafını da pişirin servis tabağına alın. Dİğer yarım malzemeyi de aynı şekilde pişirin.
 
 
 ML® Ekmekli Omlet için tıklayın
 
ML® Ekmekli Omlet Videosu
 
  
 | 
PATATESLİ OMLET | 
  | 
bıçak sırtı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20203 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007 
2,531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1,5 çorba kaşığı un
 
1 büyük boy patates
 
2 çay kaşığı tuz
 
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Yumurtayı bir kâseye kırıp  tuz ve  karabiber katınız. Patatesi yıkayıp kabuğunu ince soyunuz. Rendeleyip unla karıştırarak yumurta ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilâve ediniz.
 
Büyükçe bir tavaya yağ koyup kızdırınız. Karışımı döküp, yayınız. Hafif hararetli ısıda üzerine kapak örterek açık pembe renkte pişiriniz. (Tavanın yerini ara, sıra değiştiriniz). Kenarlarını tavadan kurtarıp alt üst ederek diğer yüzünü de ayni şekilde pişiriniz.
 
 
Not : Patates fındık büyüklüğünde doğranıp yağda kızartılarak veya haşlanmış olarak ta yumurtaya katılabilir.
 
 
 ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın 
 
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Özlem Erbay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25117 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008 
2,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta boy patates
 
3 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çorba kaşığı un
 
 
1- Soğanlar ince ince kıyılır. Bir kabın içinde yumurtaları sıvıyağı, karabiber konup çırpılır.
 
2- Soğan, un, rendelenmiş patates ilave edilip karışımın yarısı kızgın yağa atılır; tavaya yaydırılır. Karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Bir tabakla ters döndürdükten sonra diğer tarafı da pişirilir. Servis tabağına alınır.
 
 
Not: Tavaya olduğu gibi yayıp kızartın. Diğer yarım malzemeyi de aynı şekilde pişirin.
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58475 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
2 orta boy patates
 
1 kaşık tereyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra küçük küp biçimi doğranmış patatesi, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
otorite 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68005 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011 
2,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane iri patates
 
3-4 tane yumurta
 
 
Patatesleri küpküp doğrayıp tavada kavuruyoruz. Peynirleri rendeleyerek içine ilave ediyoruz , bir kapta yumurtaları çırparak patateslere eşit dağılacak şekilde tavatya boşaltıyoruz kapağı kapatıp altını kızartıyoruz daha sonra tersini çevirip diğer yüzününde kızarmasını sağlıyoruz ve omletimiz hazır.
  
 | 
Patates Omleti | 
  | 
ışı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2013 
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87933 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013 
2,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabukları soyulmuş dört patatesi ince biçimde doğradıktan sonra sadeyağ konmuş bir tavada kızartıp bir kenara alın. Öte yandan, bir kaba 6 yumurta, biraz karabiber, rendelenmiş 250 gram kadar beyaz peynir, 1 çorba kaşığı un, rendelenmiş birkaç diş sarımsak, ince kıyılmış maydanozla dereotu, küçük doğranmış iki domates koyun. Patateslerin kızardığı tavaya boşaltın. Çatalla tavanın dibini kazıyın. Tavanın üzerini kapatıp çok hafif ateşte, yemek suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
Not: Patateslerin kararmaması için pişirme suyuna bir kaşık sirke atınız. Bu suretle patatesler kararmaz ve lezzetleri bozulmaz.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69123 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011 
2,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet patates
 
1 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı tereyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patatesi soyup, rendeleyin. Un, yumurta, tuz ile rendelenmiş patetesleri iyice karıştırın. Kapaklı yapışmaz bir tavada tereyağını eritip, karışımı dökün. Her iki tarafıda kızarana kadar kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.11.2024
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70676 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011 
2,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
2 patates
 
Yarım çay bardağı süt
 
Biraz Tuz, karabiber
 
 
Patatesleri soyup rendeleyin. Üzerine sütü yumurtaları baharatları katıp karıştırıyoruz. Isıtılmış zeytinyağlı büyük teflon tavaya döküp kapağını kapatıp arkalı önlü pişirdikten sonra servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |