| 
 
 
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Tulu Koşar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.09.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72817 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
1 büyük patates
 
Tuz
 
1 kaşık karabiber
 
5 kaşık tereyağ
 
Süt
 
 
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp biraz tuz atılmış suda haşlıyoruz, patates haşlanırken yumurtalarımızı bir kaba kırıp çırpıyoruz. Çırptıktan sonra tuzunu, karabiberin ve sütünü ekliyoruz 1-2 kez çırpıp bırakıyoruz. Haşlanın patateslerimizi sudan alıp biraz ılımaya bırakıyoruz. Bu ara biz de tavamızda tereyağımızı eritiyoruz, eridikten sonra ocaktan alıp yumurtamızı döküyoruz üzerine de patateslerimizi yerleştirip ağzını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
frekans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81613 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
4 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 dilim pastırma
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri yıkayıp iri küpler halinde kabuklarıyla doğrayın ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Daha sonra tereyağında baharatlarla birlikte sote edin. Yumurtaları çırpın, içine süt ve tuz ekleyip erimiş tereyağının içinde omlet şeklinde pişirin. Servis tabağına kızarmış patatesleri, omleti ve kızartılmış pastırmalarla birlikte sıcak servis yapın.
  
 | 
Patates Omleti | 
  | 
ışı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2013 
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87933 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013 
2,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kabukları soyulmuş dört patatesi ince biçimde doğradıktan sonra sadeyağ konmuş bir tavada kızartıp bir kenara alın. Öte yandan, bir kaba 6 yumurta, biraz karabiber, rendelenmiş 250 gram kadar beyaz peynir, 1 çorba kaşığı un, rendelenmiş birkaç diş sarımsak, ince kıyılmış maydanozla dereotu, küçük doğranmış iki domates koyun. Patateslerin kızardığı tavaya boşaltın. Çatalla tavanın dibini kazıyın. Tavanın üzerini kapatıp çok hafif ateşte, yemek suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
Not: Patateslerin kararmaması için pişirme suyuna bir kaşık sirke atınız. Bu suretle patatesler kararmaz ve lezzetleri bozulmaz.
 
 
 
  
 | 
Patates Omleti | 
  | 
nevzat yeniay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89752 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013 
2,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
3 adet patates
 
Yarım demet taze soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram kaşar peynir
 
2 adet kiraz domates
 
4 dal maydanoz
 
 
Patatesleri rendeleyip yıkayın. Yumurtaları çırpın ve yeşillikleri irice doğrayın. Tavanın içine tereyağını erittikten sonra rendelenmiş suyu sıkılmış patatesleri yerleştirin. Düz olması için özen gösterin. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirip kızartın. Patatesler pişince üzerine çırpılmış yumurtayı döküp kıyılmış maydanoz ve taze soğanı yerleştirin. Rendelenmiş peyniri de içine yerleştirin ve 3 dakika daha pişirip sıcak bir şekilde servis yapın.
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
kırık çanak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94587 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013 
2,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr Patates
 
4 adet Yumurta
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 kaşık tuz
 
1/3 kaşık karabiber
 
1/3 kaşık isot (pul biber)
 
 
Patateslerin kabukları soyularak önce ince dilimlere bölünecek ondan sonra küp küp haline getirilecek şekilde doğranacak. Daha sonra kızartma tavamız yada tenceremize yağ koyularak yağ kızdırılır ve yağ kızdıktan sonra patatesler yağa atılarak çok azda tuz dökülere kızartılır. Daha sonra patateslerin piştiği görülünce ( çok kırmızı olmasın çünkü daha tavadada kızaracak ) patatesler tavadan ayrı bir kaba alınır. 4 yumurta bir kapta çok az tuz,karabiber ve isot (ya da pul biber) dökülerek çırpılır, Ayrı bir tavaya çok az yağ dökülerek tavanın kızmasının ardından patatesler tavaya alınır ve çok az kızartıldıktan sonra çırpılan yumurta patatesin üzerine dökülerek pişirilir eğer yapabiliyorsanız tavada bir yüzü pişen omletiniz piştiğinde diğer yüzünü de çevirin , o zaman görselde olduğu gibi iki yüzü de nar gibi kızarır.
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Güllü Lokum 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.06.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108282 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015 
1,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
3 adet yumurta
 
1/2 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
Tuz 
 
 
Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Kaynayan suya koyup 10 dakika kadar haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları çırpın, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin, üzerine haşladığınız patatesleri koyun. Yumurtalı sütlü karışımı üzerine döküp karıştırın. Üzerine kapak kapatın. Bir yüzü pişince çevirerek diğer yüzünü de pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134518 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haşlanmış patates 300 gr.
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Sarımsak
 
1 adet karanfil
 
Yarım demet maydanoz
 
4 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğan ve patates dilimleri 3 yemek kaşığı zeytinyağda kızartılır. Sonra sarımsak ve tavaya konup kızarma işlemi devam eder.ekleyin. Kıyılmış maydanozlar eklenir.. Tuz ve karabiber ile yumurta kırp ekleyin. Biraz tereağıda koyup omletin pişmesi için kapağı kapatın. 4-5 dakika sonra omletinizi kontrol edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134531 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
767 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patates
 
1/4 litre sıvıyağı
 
1 adet soğan
 
1 yeşil çarliston biber
 
6 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patetesleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Tahtanın üzerinde 2-3 mm. kalınlığında dilimleyelim. Soğanı ve yeşil biberi de ince ince kıyıp kenara alalım. Yapışmaz tavada sıvıyağını kızdıralım. Patates dilimlerini hafif ateşte, yumuşayıncaya kadar kızartalım. Kıyılmış soğanı ve yeşil biberi de ilave edelim. Onlar da yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kızartmaya devam edelim. Derin bir tabakta yumurtaları çırpalım. Kızarttığımız patates, soğan ve yeşil biber karışımını ilave edip karıştıralım. Yapışmaz tavada 2 kaşık sıvıyağını kızdıralım. Karışımı tavada dökelim. Yapışmaması için tavayı ara sıra sallayalım veya kenarlarını bir spatulayla kaldıralım. Yaklaşık 10 dakika hafif ateşte pişirelim. Eğer yapabilirseniz omleti ters çevirip arkalı önlü kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134532 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patates
 
1/4 litre sıvıyağı
 
1 adet soğan
 
1 yeşil çarliston biber
 
6 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patetesleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Tahtanın üzerinde 2-3 mm. kalınlığında dilimleyelim. Soğanı ve yeşil biberi de ince ince kıyıp kenara alalım. Yapışmaz tavada sıvıyağını kızdıralım. Patates dilimlerini hafif ateşte, yumuşayıncaya kadar kızartalım. Kıyılmış soğanı ve yeşil biberi de ilave edelim. Onlar da yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kızartmaya devam edelim. Derin bir tabakta yumurtaları çırpalım. Kızarttığımız patates, soğan ve yeşil biber karışımını ilave edip karıştıralım. Yapışmaz tavada 2 kaşık sıvıyağını kızdıralım. Karışımı tavada dökelim. Yapışmaması için tavayı ara sıra sallayalım veya kenarlarını bir spatulayla kaldıralım. Yaklaşık 10 dakika hafif ateşte pişirelim. Eğer yapabilirseniz omleti ters çevirip arkalı önlü kızartabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 05.08.2025
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134535 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
3 adet patates
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
5-6 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri soyduktan sonra dilimleyerek, önceden tuzunu attığımız suda kaynatalım.
 
Tavaya yağı dökerek kızdırdıktan sonra patates dilimleri ve soğan ekleyip pembeleştirelim.
 
Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, daha önce bir kapta çırptığımız yumurtayı dökelim.
 
Omletin her iki tarafını da iyice pişirelim.
 
Servis kabına aldığımız omleti bir süre soğumaya bırakalım.
 
Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
mor salkım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135141 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018 
642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 patates
 
4 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Birkaç dal taze nane
 
 
Soğanı temizleyip kıyalım. Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim. Yumurtaları, sıvı yağ ve kara biberi bir kaseye alıp karıştıralım. Soğanı, un ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam edelim. Tuzla tatlandıralım. Sıvıyağı tavada kızdıralım. Karışımı tavaya alalım ve iki tarafını çevirerek kızartalım. Daha sonra taze nane ile süsleyip servis yapalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 31.10.2023
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152031 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta boy patates
 
3 yumurta
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Tercihe göre baharat
 
 
Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159805 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021 
354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy patates
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
İsteğe bağlı kaşar peynir
 
 
Patatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
 
Teflon tavada tereyağını ekleyin ve patatesleri de ekleyip kızarana kadar kavurun.
 
Yumurtaları derin bir kasede çırpın. (Dilerseniz kaşar peynirleri bu aşamada ekleyebilirsiniz.)
 
Kızaran patateslerin üzerine çırptığınız yumurtaları ekleyin.
 
Dilerseniz üzerine bir kapak kapatarak, dilerseniz de karıştırarak yumurtaları pişirin. Patatesli omletiniz hazır!
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161934 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Patateslerimizin kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafı ile derin bir kap içerisine rendeleyelim.
 
Rendeleme işi bittikten sonra üzerine yumurtaları, tuzu ekleyerek kaşık yardımı ile karıştıralım.
 
Yapışmaz tavamıza 2 kaşık sıvı yağı koyalım ve fırça ile sürerek tavanın her yerine gelmesini sağlayalım. Burada benim kullandığım tavanın ölçüsü 22 cm.
 
Tavamız ısındıktan sonra patatesli harcımızı tavaya dökelim, kaşık veya spatula yardımı ile patateslerimizi düzelterek yayalım.
 
Ardından tavamızın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde 10-15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
 
Sürenin sonunda spatula ile omletimizin kenarından kaldıralım ve pişip pişmediğini kontrol edelim.
 
Tek tarafı pişen omletimizi bir kapak yardımı ile ters çevirelim ve tavaya tekrardan 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım. Fırça yardımı ile tavanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
 
Kapağa aldığımız patatesi dikkatli bir şekilde tekrar tavaya alalım.
 
Tavanın kapağını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
 
İlk 10 dakikadan sonra pişip pişmediğini kontrol edelim.
 
Servis tabağına aldıktan sonra servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163454 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2022 
319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 adet patates
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı süt ya da su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri haşlayarak püre haline getirin.
 
Bir kapta yumurtaları iyice çırpın ve patates püresini de katarak karıştırın.
 
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
 
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
 
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün.
 
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun. Pişme tamamlanınca omleti tavadan ters çevirerek servis tabağına aktarın.
 
 
Not: Dilerseniz parmak patates şeklinde doğrayıp, sonrasında birazcık kızartarak yumurtalara katabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163768 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış patates
 
4 adet yumurta
 
1 çay bardağı ile süt
 
1 yemek kaşığı ile un
 
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
 
2-3 dal taze soğan
 
4 adet az nemli kurutulmuş domates
 
1/4 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı ile tuz
 
Yarım çay kaşığı ile karabiber
 
 
Kabuğunu soyduğunuz haşlanmış patatesleri, iri küpler şeklinde doğrayın.. Taze soğanları ince halkalar halinde doğrayın
 
Maydanozu ince ince kıyın. az nemli kurutulmuş domatesleri, ince şeritler şeklinde kesin.
 
Yumurtaları oval bir karıştırma kabına aktararak sütü, unu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra hızlı bir şekilde çırpın.
 
Doğranmış maydanozları, kurutulmuş domatesleri, taze soğanı ve patatesleri ilave edip, tüm malzemeyi bir kaşık ile karıştırın.
 
Derin bir teflon tavaya zeytinyağını aktararak ve kızdırdığınız tavadaki patatesli omlet harcını, tavaya boşaltın.
 
Üzerini bir kaşık ile düzeltin.
 
Omleti kısık ateşte 5 dakika kadar kızarttıktan sonra omleti servis tabağında ters çevirerek çıkartın.
 
Diğer yüzünü de aynı şekilde 5 dakika kızartın.
 
Servis tabağına aldığınız omleti ister dilimleyerek, isterseniz bütün halde sevdikleriniz ile ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173291 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2023 
272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy patates
 
2 adet yumurta
 
Sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
 
Bir tavaya sıvı yağ koyalım ve ısınınca içine patatesleri ilave edelim.
 
Yumurtaları bir kasede kırarak çırpalım ve içine tuz ekleyelim.
 
Patatesleri kızarttıktan sonra eğer içine koyduğunuz sıvı yağ miktarı fazlaysa boşaltalım ve üzerine çırptığımız yumurtaları dökelim.
 
Yumurta pişince üzerine dilerseniz kaşar peyniri ve kekik ekleyebilirsiniz.
 
Patatesli omlet hazır.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175124 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023 
279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
Yuvarlak dilimler halinde kesilmiş 2 patates
 
Zeytinyağı
 
1 adet ince dilimlenmiş soğan
 
Süslemek için ince kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
 
Bir kapta yumurtaları çok az tuzla çırpın; bir kenara koyun. Büyük bir kapta patatesleri yarım çay kaşığından az tuzla karıştırın.
 
Yapışmaz tavada yağı orta ateşte ısıtın. Patatesleri ekleyin; 10 ila 12 dakika veya yumuşayana kadar fakat parçalanmayacak şekilde ara sıra hafifçe çevirerek pişirin. Delikli kaşıkla patatesleri tekrar büyük kaseye aktarın.
 
Tavaya soğan ekleyin; ara sıra karıştırarak 12 dakika veya iyice yumuşayana kadar pişirin. Kepçeyle soğanı patatesli kaseye aktarın. Patates-soğan karışımı hafifçe soğuduğunda, iyice birleşene kadar yumurtaları yavaşça karıştırın.
 
2 çay kaşığı hariç tüm yağı tavadan boşaltın. (yağı başka bir kullanım için ayırın)
 
Tavayı orta-yüksek ateşte 1 dakika ısıtın. Yumurta-patates karışımını tavaya eşit bir tabaka halinde yayarak ekleyin; ısıyı orta seviyeye düşürün. 7 dakika veya yumurtalar çoğunlukla sertleşene ve kenarları kızarana kadar pişirin.
 
Kenarları lastik spatula ile gevşetin. Tavayı ocaktan alın ve büyük bir tabak örtün.
 
Plakayı ve tavayı bir arada tutarak dikkatlice ters çevirin. Omleti tekrar tavaya kaydırın. Orta ateşte 3 dakika veya alt kısmı ve ortası ayarlanana kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek ılık veya oda sıcaklığında servis yapın. Nefis patatestli ve yumurtalı kahvaltılığınız hazır.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181596 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2025 
112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy patates
 
3 yumurta
 
1 küçük kuru soğan (isteğe bağlı)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber
 
 
Patatesleri küp küp doğrayın veya rendeleyin.
 
Tavaya sıvı yağı koyup patatesleri kızartın.
 
Soğan kullanacaksanız doğrayıp patateslerle birlikte kavurun.
 
Yumurtaları bir kasede çırpıp tuz ve baharat ekleyin, tavaya dökün.
 
Omleti iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Omlet | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183420 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2025 
59 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
3 adet yumurta
 
1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber (isteğe bağlı)
 
 
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
 
Soğan kullanacaksanız, onu da ince ince doğrayın.
 
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin.
 
Isındığında patatesleri ilave edip yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak kızartın.
 
Soğan da ekleyecekseniz, patateslerle birlikte soteleyin.
 
Ayrı bir kasede yumurtaları kırın.
 
Üzerine tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ekleyip iyice çırpın.
 
Patatesler piştikten sonra yumurta karışımını tavaya dökün.
 
Kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin.
 
Altı pişince spatula yardımıyla dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın.
 
Sıcak olarak dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |