| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Kaşarlı Börek (hazır yufkadan) | 
 
  | 
Erhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2006 
Mesajlar: 23 Şehir: Girne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27575 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008 
18,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yufka
 
6-7 adet patates
 
Süt
 
1-2 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
2 yumurta sarısı
 
100 gr kaşar peyniri
 
 
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt ve tereyağı ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor. Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz. Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir. Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz. Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz. Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Kaşarlı Börek (hazır Yufkadan) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |