Kısa URL: https://ml.md/lc27575
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
17,668 defa indirildi / yazdırıldı
3 yufka
6-7 adet patates
Süt
1-2 kaşık tereyağı
Tuz
2 yumurta sarısı
100 gr kaşar peyniri
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt ve tereyağı ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor. Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz. Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir. Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz. Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz. Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc201
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2005
6,222 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
1 bardak süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
biraz tuz
yufka
Patatesler haşlanıp ezildikten sonra, diğer malzemeleri de karıştırıp iç hazırlanır. Her yufka arasına bu iç malzemeden konur. Yufkalar rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine kaşar peyniri ve kırmızı pul biber konup fırına verilir.