|
|
Patatesli Çörek |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc493
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2005
5,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar un
İçi İçin;
5 adet patates
1 yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz
Patatesleri haşlayıp rendeleyin, tuz, karabiber, naneyi ekleyip karıştırın. Oda ısısında yumuşamış margarine 1 yumurta akı, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ, unilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 2 parçaya ayırın, ilk parçayı 1 cm. kalınlığında açın, üzerine patatesli harcın yarısını yayın. Rulo şeklinde kıvırın, Üzerine yumurta sarısı sürerek dilimleyin, dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin, kalan hamuru ve içi de aynı şekilde hazırlayın, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
ML® Patates Çöreği için tıklayın
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
|
Patatesli Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159705
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (elenmiş)
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet rendelenmiş patates
Tuz
Karabiber
Kimyon
Öncelikle patatesli çöreğin içini hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun. Ardından rendelenmiş patatesi ekleyin. Kavurmaya devam edin. Hafifçe pembeleşince, 1 çorba kaşığı salça, baharat ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta margarin, 1 çay bardağı yoğurt, yumurtaları (birinin sarısını ayırın) iyice çırpın. Elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun. Hamuru üçe bölün. Önce hamur bezelerinden birisini elinizle ya da merdane ile 1 cm kadar incelterek açın. Patatesli harcın 1/3'ünü üzerine kaşıkla sürün. Hamuru rulo biçiminde katlayın. Üç parmak genişliğinde kesin. Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Çörekleri üzerine dizin. Ayırdığınız yumurtanın sarısını üzerilerine sürün. 200 derece fırında pişirin.
|
|
Patatesli Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|