Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Patatesli Çilav (İran)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patatesli Çilav (İran)

çim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2016
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc119732
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
5,613 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak pirinç
5 adet patates
2 tatlı kaşığı tuz
5 bardak su
2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyükçe bir tencereye su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin. Teflon tencereyi iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne tereyağının gerisini ilave edin. Ateşte 35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.


Fotoğraf "azıcık aşım" tarafından gönderildi. 16.05.2019


Patatesli Çilav

merkür
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc153405
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 adet patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım adet et veya tavuk bulyon

Patatesleri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın ve yağı biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın. 3-4 dakika kadar kızarmaya bırakın. Ardından yıkadığınız pirinçleri de ilave ederek iyice karıştırın, birkaç dakika kavurun.
Son olarak, suyunu ve tuzunu da koyun. Bulyonu da içine atın. Kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın.
20 dakika sonra altını kapatıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakın.
Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.



Patatesli Çilav (İran)

altın pençe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc153751
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım tavuk veya et bulyon
Tuz

Öncelikle patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
3-4 dakika sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Daha sonra tuz, sıcak su ve bulyonu ekleyip karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekmesini bekleyin.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Servis için pilavı tabağa alın ve üzerine kızarmış patatesleri ekleyin, servis edin.







Patatesli Çilav (İran) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(3 adet Patatesli Çilav (İran) 26,245 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort