Kısa URL: https://ml.md/lc119732
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
5,613 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak pirinç
5 adet patates
2 tatlı kaşığı tuz
5 bardak su
2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyükçe bir tencereye su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin. Teflon tencereyi iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne tereyağının gerisini ilave edin. Ateşte 35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.
Fotoğraf "azıcık aşım" tarafından gönderildi. 16.05.2019
2 adet patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım adet et veya tavuk bulyon
Patatesleri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın ve yağı biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın. 3-4 dakika kadar kızarmaya bırakın. Ardından yıkadığınız pirinçleri de ilave ederek iyice karıştırın, birkaç dakika kavurun.
Son olarak, suyunu ve tuzunu da koyun. Bulyonu da içine atın. Kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın.
20 dakika sonra altını kapatıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakın.
Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc153751
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım tavuk veya et bulyon
Tuz
Öncelikle patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
3-4 dakika sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Daha sonra tuz, sıcak su ve bulyonu ekleyip karıştırın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekmesini bekleyin.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Servis için pilavı tabağa alın ve üzerine kızarmış patatesleri ekleyin, servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157307
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak uzun pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
5 adet patates
Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin.
Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin.
Teflon tencereyi iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık margarini parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne margarinin gerisini ilave edin. Ateşte 30 - 35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.