| 
 
 
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69760 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
2,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
2 adet domates
 
1 su bardağı bulgur
 
1 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyun, haşlayıp rendeleyin. Bulgura 2 adet domatesi rendeleyerek ıslatın. 5 dakika beklettikten sonra üzerine rendelenmiş patates ve biber salçası koyup yoğurmaya başlayın. Arada elinizi soğuk suya batırmalısınız. 10 dakika yoğurduktan sonra pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ilave edip tekrar 10 dakika yoğurun. Patatesli çiğ köfteden bir parça alıp elinizle şekil verin. Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Maydanozla süsleyip marul yapraklarıyla birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın 
 
ML® Patatesli Sini Köfte (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "sofa" tarafından gönderildi. 28.05.2019
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100822 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates (haşlanmış)
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
 
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
 
1 çay kaşığı kimyon, karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber, tuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
 
 
Öncelikle haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Bulguru geniş bir tepsiye koyup, üzerine rende domates ve soğanı ekleyip, 15 dakika bekletelim. Sonra domates ve biber salçasıyla beraber, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip, en az 15 dakika yoğuralım. En son olarak da zeytinyağını ekleyip, bir kez daha karıştırdıktan sonra, elimizle sıkarak uzun köfteler hazırlayalım. Servis tabağına yerleştirelim. Üzerini maydanozla süsleyerek servise sunalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
Bakır Cezve 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2016 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118085 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Meryem Özten
 
 
4 su bardağı köftelik bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
3 tane patates
 
1 tane soğan
 
8 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı isot
 
Kimyon
 
Yeni bahar
 
Nar ekşisi
 
Tuz
 
Pul biber
 
½ limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
10 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
 
½ demet maydanoz
 
 
Karıştırma kabına ayıklanmış ve yıkanmış bulguru alalım. Üzerine sıcak su dökelim ve karıştıralım. Patatesleri haşlayalım, bulgurun (suyunu çekmiş olan) içine ilave edelim. Üzerine rende soğan ve dövülmüş sarımsağı ilave edelim, yoğurmaya başlayalım. Biraz yoğurduktan sonra üzerine salçaları ve baharatları ilave edelim, yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelince ince kıydığımız maydanoz, tuz, ceviz ve zeytinyağı ekleyelim, bir süre daha yoğuralım. Hazır olan köfteden küçük parçalar koparıp elimizde sıkalım, servis tabağına alalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Çiğ Köfte | 
  | 
bir dost 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134297 
Gönderme Tarihi: 23.May.2018 
977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet patates
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
3-4 adet yeşil biber
 
10 adet yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
1,5 çay kaşığı kimyon
 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
 
2 limon suyu
 
Tuz
 
 
Patatesleri haşlayıp rendeden veya makinadan geçirin. Bulguru ayıklayıp geniş bir kapta üzerine bir bardak kaynar su ilave edin. Kabarmasını bekleyin. Patatesin üzerine koyup yoğurun. Üzerine sıvıyağ limon suyu ile bir iki defa yoğurun. Sonra baharatları ilave edin. Yeşil soğan maydanoz ve biberi ince ince kesip en son onlarıda katın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğ köfte gibi sıkıp servis edin. Yanlarına marul yaprağı koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |